Dweezil Zappa - Zappa Plays Zappa (2008)

Label: Music Media

1. Introduction * (1:42)
  2. Andy * (9:04)
  3. Call Any Vegetable * (7:21)
  4. Tell Me You Love Me (3:45)
  5. Florentine Pogen (12:51)
  6. Cosmik Debris (6:26)
  7. I'm the Slime (5:17)
  8. Pound for a Brown * (16:16)
  9. Don't Eat the Yellow Snow (2:01)
  10. St. Alfonzo's Pancake Breakfast (1:50)
  11. Father O'Blivion (4:44)
  12. Inca Roads * (15:32)
  13. Eat That Question * (10:44)
  14. I'm So Cute * (3:33)
  15. Tryin' to Grow a Chin * (3:38)
  16. Punky's Whips * (11:13)
  17. Black Page #1 * (2:11)
  18. Black Page #2 (4:01)
  19. Regyptian Strut * (4:22)
  20. Peaches en Regalia (3:15)
  21. Montana * (7:14)
  22. Village of the Sun * (3:16)
  23. Echidna's Arf (Of You) * (4:57)
  24. Zomby Woof (7:13)
  25. Black Napkins * (4:14)
  26. The Torture Never Stops / Oh No (12:54)
  27. Son of Orange County * (1:41)
  28. Trouble Every Day * (6:04)
  29. Sofa * (29:12)
  30. Cheepnis * (4:03)
avatar van platedraaier
Als iemand mij dit plaatje zou laten horen, zonder te zeggen wat dit was, dan zou ik er alles op hebbben durven wedden dat dit een Frank Zappa album zou zijn. Petje af en een hele diepe buiging voor Dweezil. Deze cd heeft werkelijk alles dat een "echte Zappa plaat" zou moeten hebben.
Humor, Perfectie, geweldige songs. Alles is aanwezig. En dat komt niet alleen door de aanwezigheid van ike Willis, Terry Bozio, Steve Vai en Napoleon Murphy Brock. Nee, de hele band speelt werkelijk fantastisch. Ook de jonge garde. En de stem van Dweezil bezorgt me af en toe kippevel. Wat lijkt hij af en toe op zijn vader zeg........
Hoogtepunten? Deze hele cd is één groot hoogtepunt.
Dweezil Bedankt en ik begin met een welverdiende 4,5 sterren. Misschien wordt dit wel een 5*, want dit zijn eigenlijk de, technisch gezien, allerbeste Zappa opnames. Dat geld zeker voor de DVD. Die MOET je als Zappa fan zeker aanschaffen.

Joy
ik mis alleen pygmy twilite

in tilburg reetegoed gespeeld door de dweez

avatar van dj maus
Live was het zeker de moeite waard, bij gebrek aan Frank.

Maar op CD zie ik hier de meerwaarde echt niet van in.

avatar van kaztor
Pik 'm wel op als ie wat goedkoper wordt, want centjes, daar houden ze wel van, de Zappa's. Helaas.

Volgens mij zaten hier ook opnames bij van HMH van 2 jaar geleden. Misschien is mijn request voor Stevie's Spanking terug te vinden (waarop The Dweez antwoordde met: 'No no, Stevie spanked himself already!' na een vurige Vai-solo)

kheb de dvd in huis

wordt een avondje genieten

2 deeveedees vol ZPZ

mis alleen pygmy

zonde maar avondje nog steeds goed

voor de liefhebbert

absolute must

dvd 1 is wat magertjes, maar op dvd 2 pakt men van begin tot end gigantisch uit

minpuntje, het wordt op een gegeven moment de steve vai show, en ik vind dweezil beter spelen dan vai, vai speelt ook hier weer geniaal, maar zonder gevoel, in dweezil hoor je pa terug en dweez speelt gewoon mooier, minder gestunt, origineler gitaarwerk

Joy
the torture never stops had er af gemogen, haalt de hele vaart uit de show wat mij betreft

nooit wat aan gevonden dat nummer

wel geeft het zappas talent goed weer om met zo eenvoudige basis zon dijk van een nummer te maken

Joy schreef:

nooit wat aan gevonden dat nummer

Ik vind de Swaggart-versie op Best Band toch vrij geniaal met die intermezzo's en die solo.

Joy
ja lieve schat, maar dit topic gaat over de zappa plays zappa cd en niet over de best band...

avatar van OldRottenhat
2 jaar terug was dit live geweldig, één van de betere concerten die ik meegemaakt heb! Nu, op plaat, vind ik het allemaal toch iets minder bijzonder, maar nog altijd goed voor 3,5 sterren!

avatar van kaztor
Nu spotgoedkoop bij Fame.

Als ik er volgende keer weer ben komt ie er wel, denk ik.

wat kostie daar?

€7,50

das idd niks

avatar van dennisversteeg
Dweezil weet de muziek van zijn vader prima levend te houden. De CD is leuk, maar de DVD is een must-have: 3 uur topmuziek!

avatar van Reinbo
Virtuoos en vrijwel perfect concert van the best of Zappa met enkele Alumi. Ik heb ze nu 7 keer live gezien. En aangezien de grootmeester er zelf niet meer is, is dit het beste wat je kan krijgen.

Nog altijd lichtjaren beter dan wat je verder zoal aantreft op het podium.

Dus 5*. Dik! Voor de dvd dan.

avatar van Reinbo
Joy schreef:

nooit wat aan gevonden dat nummer

Ik heb het juist door deze versie eindelijk echt ontdekt.

avatar van ricardo
Deze plaat heb ik Vrijdagavond ik huis gehaald voor slechts 7,99 euro. Eerst lag hij er veel voor rond de 20 euro te koop. Soms bespaart iets langer wachten gewoonweg erg veel munten. Je hoort inderdaad niet dat het om de zoon van Zappa gaat, en het is net of senior zelf gewoon weer aan het spelen is. Gewoon super goed gedaan. En nu nog kijken of ik nog kaartjes kan krijgen van zijn optreden in de Oosterpoort in Groningen eind Mei.

Berichten over concerten verplaatst naar Dweezil Zappa

Joy
door zpz ben ik duprees paradise enorm gaan waarderen

de 18 minuten durende versie die voor minstens de helft niets met het origineel te maken heeft maar die ok daarin klinkt als een klokkie

veel body commercial maar das ook de bedoeling

avatar van ricardo
Dat nummer vind ik in sommige uitvoeringen ook erg goed, met name de dik 8 minuten durende versie van Make A Jazz Noise Here. Die van YCDTOSA vol 2 vind ik maar saai qua uitvoering, en te langdraderig vanwege de 23 minuten durende versie.

avatar van ricardo
Ik heb de dvd nu ook van deze bemachtigd voor slechts 12 euro. 2 dvd schijfjes, met in totaal een concert dat 3 en een half uur duurt. Met nog Cheepnis als bonusnummer er apart bij. En ook nog een intervieuw met Dweezil Zappa. Een schitterend concert natuurlijk die ik nog vaak ga afspelen. Als je ze in het echt hebt zien optreden, dan kan deze niet meer ontbreken in je muziek collectie, en de dvd ook zeker niet. Op de dvd waren Steve Vai, Terry Bozzio en Napoleon Murphy Brock de special gasts.

avatar van henksluis
Dit is voor mij de enige "Tribute-Band " met bestaansrecht, aangezien Dweezil het als zijn missie ziet om het werk van FZ voor een jonger publiek te spelen
Ik vind deze uitvoeringen in het algemeen zelfs beter dan van de Grote meester zelf, alleen zijn de gitaarsolo"s van Frank van beduidend hoger nivo.

Als DVD absolute aanrader

avatar van henksluis
Net als je een nummer geluisterd heb van de DVD, dan denk je, ja dit vind ik echt het beste nummer, om dan vervolgens halverwege het volgende nummer alweer je besluit te corrigeren.
Kortom het laatst beluisterde nummer is dan voor even het favoriete nummer.
edoch mijn ultieme favoriet Florentine Pogen moet ik dus maar elke keer als laatste draaien en daarna de DVD uitzetten.

De hele DVD staat bol van de muzikaliteit en het speelplezier spat er vanaf.

Stijn_Slayer
Vandaag tegengekomen voor €5,99 en meegenomen. Deze heb ik voorheen links laten liggen omdat ik dacht dat het toch wel niet zo goed als Frank zou zijn en het gewoon een coverband blijft.

Nu is het natuurlijk ook niet zo goed als Frank. Maar Frank was sowieso één van de beste muzikanten ooit... Ik ben na beluistering van deze CD helemaal om. ZPZ is niet alleen een mooi initiatief, maar ook de muziek is geweldig! Absoluut een aanrader voor de Zappa fan.

5,99?

waar?

ikke hebbe!

Stijn_Slayer
Kroese in Arnhem. Mocht dat te ver weg zijn kun je 'm online bestellen: http://www.kroese-online.nl/

Wees er snel bij, want dit soort prijzen gaan meestal snel weer omhoog.

Stijn_Slayer schreef:

Stijn, een tip voor je: probeer de DVD aan te schaffen, totaal bijna 4 uur geweldige muziek, ikzelf heb deze gekocht bij FreeRecord Shop (3 items voor 25 EURO)

henksluis schreef:

Bedankt voor de tip, hierboven zag ik ook al enkele lovende woorden. Ik zal het in de gaten houden.

nog steeds even uitmuntend

die band zet een prestatie neer van jewelste

vooral dupree's paradise is geweldig, de dvd versie uiteraard