Architects - Ruin (2007)

Label: Century Media

1. Buried at Sea (3:42)
  2. Hunt Them Down (3:18)
  3. You'll Find Safety (3:33)
  4. Always (4:11)
  5. Sail This Ship Alone (1:55)
  6. Heartless (4:28)
  7. North Lane (3:15)
  8. I Can't See the Light (4:23)
  9. Low (2:23)
  10. Running from the Sun (3:43)
  11. Save Me (4:27)
  12. Broken Clocks * (3:42)

met Nick Worthington

avatar van ChefWerkplaats
Voor mij het beste album van deze nog jonge britse band. Technische metalcore verpakt in verrassend puntige liedjes...

avatar van james_cameron
Absoluut beter te verhapstukken dan het nogal abstracte debuut, maar ook hier weet de vrij technische metalcore van deze engelse band amper te boeien. Men speelt wat meer met groove, vette riffs en sporadisch wat cleane zang, maar het songmateriaal is nog steeds niet bepaald memorabel en de voortdurende schreeuwzang werkt op den duur flink op de zenuwen. Gelukkig maakte men hierna een flinke stap vooruit met het derde album, Hollow Crown.