Near the Parenthesis - L'Eixample (2008)

Electronic
Label: n5MD

1. Modernisme (7:22)
  2. Cerda's Plan (5:54)
  3. A Brief Walk in the Sea (7:05)
  4. Guell (5:50)
  5. Smdm (5:12)
  6. The Second Nave (7:29)
  7. Empty Square (4:23)
  8. Paral.lel (4:34)
  9. Departing Gate (5:16)
DevendraBan
In mijn ogen, zijn beste.

avatar van orbit
Waarom heb je dan nog niet gestemd

avatar van KampF
Alweer een plaat? Doet hij snel.

DevendraBan
orbit schreef:
Waarom heb je dan nog niet gestemd

Ik heb hem nog maar een paar keer geluisterd, genoeg om te weten dat deze mij het meest boeit, maar nog niet genoeg om hier een geschikt cijfer neer te zetten.

avatar van KampF
Ligt in het verlengde van de vorige 2. Niet bijzonder meer, maar wel mooi.

avatar van Goodfella
Vergeleken met z'n vorige albums misschien niet bijzonder nee, maar vergeleken met de concurrentie nog steeds wel. 't blijft luisterelectronica van ongekend hoog niveau, met een duidelijke eigen stempel.

avatar van unmudded lake
Ah, Near the Parenthesis weet me altijd in die speciale plek in mezelf te raken. Een plek die ik heel moeilijk kan openen maar voor Near the Parenthesis kan ik deze moeiteloos openen en me overgeven aan z'n quasi-religieuze muziek. Want dat is het ook wel, het is gewoon religieus geïnspireerde electronica.
Ik was net SMDM aan het beluisteren en jongen , wat een track is dit toch alweer.
Dat lichte tromgeroffel alsof een kind wat zit te slaan op z'n tamtam ,doet het gewoon voor me.
Zoals ik zeide, onschuldige fragiele religieuze electronica.
En zeker, het ligt in het verlengde.
Beter? Ik schat ze allemaal even hoog in qua kwaliteit. Het is zeker niet dat dit album door z'n snelle opvolging minder is.
Ik kan Devendra begrijpen als hij zegt dat dit z'n mooiste is...

Goodfella schreef:

Daar ben ik het helemaal mee eens. De 3,5* is zeker niet definitief

avatar van Tha)Sven
Erg mooie luisterelectronica inderdaad. Daar heb ik sowieso al een zwak voor. Vind de vorige toch net iets beter.

avatar van Leonard91
Heeft mij nog niet helemaal gepakt. Het is wel heel mooi gemaakt, alleen het doet me niet zoveel. Misschien valt het kwartje nog.

avatar van Twilight
A Brief Walk in the Sea is echt heerlijk!

avatar van Twilight
Voor de geïnteresseerden, een tijdje geleden heb ik een videoclip gemaakt voor Cerda's Plan. Tim heeft het filmpje zelf ook inmiddels gevonden en laten weten dat hij het erg kon waarderen.