Armored Saint - Armored Saint (1983)

Label: Metal Blade

1. Lesson Well Learned (2:52)
  2. No Reason to Live * (3:25)
  3. False Alarm (4:02)
  4. Stricken by Fate * (4:43)
  5. On the Way (4:43)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Woordje uitleg bij deze EP, hun debuut ook...

Wikipedia

Metal Archives

Alles verscheen ook op de verzamelaar Nod to the Old School uit 2001.

avatar van namsaap
Kort maar prachtig, deze EP. Drie energieke nummers, waarvan het uptempo False Alarm me het beste bevalt. Een prima start van deze ondergewaardeerde band.

avatar van ZAP!
Inderdaad een dik in orde debuut dat meer beloofde. En AS kwam dat na.

avatar van SirPsychoSexy
2020 is het jaar waarin ik ten gronde kennis aan het maken ben met Armored Saint. Tot dusver heb ik vooral hoogtepunten uit hun oeuvre beluisterd, maar het smaakt naar meer. Mogelijk maak ik dus een wandeling doorheen hun volledige catalogus, te beginnen met dit EP'tje. Eigenlijk had deze groep onmiddellijk zijn karakteristieke sound beet: stevige, maar behoorlijk melodische up-tempo rockers met de rauwe strot van John Bush die de troepen aanvuurt. Vanaf de eerste luisterbeurt wist ik eigenlijk al dat dit helemaal mijn ding zou worden.

De drie nummers zijn allen meer dan prima. False Alarm zou op het debuutalbum opnieuw zijn verschijning mogen maken. Mijn favoriet is het afsluitende On the Way; onmogelijk om het hoofd stil te houden als die groovende drumpartij wordt ingezet, noch om een glimlach in te houden als de gitaren aan het harmoniseren gaan.

avatar van MetalMike
Heerlijk spul, uit een tijd dat ik ze nog niet kende, luisterde toen ook totaal andere muziek. Gelukkig alles ingehaald door de jaren heen. En live is het überhaupt één van de allerbeste bands die ik ooit heb gezien, een machine... een swingende machine! Een ongelooflijk swingende machine!
Zalig spul dus, met name "On the Way" en het extra "Stricken by Fate" (twin riedeltjes). Genieten!

Sir Spamalot schreef:

Alles verscheen ook op de verzamelaar Nod to the Old School uit 2001.

Die plaat heb ik ook btw, is er nog een andere uitvoering waar "No Reason to Live" wel op staat dan? Die mis ik op mijn exemplaar. En is het dezelfde uitvoering als op Saints Will Conquer!?

avatar van MetalMike
Aha, thanks! Op de heruitgebrachte EP dus. Gekleurd vinyl lees ik. En vermoedelijk een andere uitvoering dan die op Saints Will Conquer, die duurt een halve minuut langer.