Jean-Pierre Ferland - La Pleine Lune (1977)

1 stem

Canada
Label: RCA

1. Encore une Fois (2:36)
  2. Maudit Blues (4:15)
  3. Sur le Quai de Mirabel (2:46)
  4. La Réalité (4:33)
  5. Dr. Vaudou (4:08)
  6. Que Veux-tu Que Je Te Dise (3:23)
  7. La Vie des Champs (2:38)
  8. Une Histoire de Discothèque (4:22)
  9. Un Peu D'émotion (3:18)
Jean-Pierre Ferland, in Canada (Franstalig gedeelte) een bekende artiest die dit jaar op 89 jarige leeftijd in April overleed.
In Nederland eigenlijk totaal onbekend, op zijn bekendste plaat 'Jaune' uit 1970 na.
Dat is een iconisch album, zeker in Canada.
Jean-Pierre Ferland was vanaf begin jaren 60 actief en heeft heel wat albums afgeleverd naast productie werk.
Dit album uit 1977 is relatief onbekend , omdat het geen singles bevatte. En in die tijd was dat toch wel een bepaalde noodzaak. Het album deed weinig, bleef onbekend en onbemind, maar achteraf toch een pareltje in zijn oeuvre. Deze plaat relatief voor weinig aan kunnen schaffen in Frankrijk (3 euro), was de eesrte keer dat ik iets van deze Canadees heb aangetroffen.
OP deze plaat heeft Jean-Pierre Ferland een redelijk goede band in de studio, die zorgt voor een prima pop/folk/rock sfeer. Ook achtergrondzangeressen ontbreken niet. Jean-Pierre Ferland heeft alles zelf geschreven en tekstueeel moet het prima op orde zijn.
Een prachtige uitklaphoes (we zijn in de jaren 70) geeft net dat beetje extra.
Pas later werd het album op waarde geschat en in 1998 kwam er een heruitgave.
Canada heeft in de jaren 70 heel wat verrassingen en dan bedoel ik vooral uit het Franstalige gedeelte, waaronder Harmonium, Francois Beranger, Gilles Vignault.
Ook Jean-Pierre Ferland hoort daarbij, onbekend maakt onbemind. Maar toch meer een keer proberen deze prima singer songwriter.

avatar van spoiler
Teacher schreef:
Dat is een iconisch album, zeker in Canada.
Een prachtige uitklaphoes (we zijn in de jaren 70) geeft net dat beetje extra.
Pas later werd het album op waarde geschat en in 1998 kwam er een heruitgave.

Kleine aanpassing. François Beranger was echt een Fransman. Geboren in Amilly.

Kleine aanpassing. François Beranger was echt een Fransman. Geboren in Amilly. [/quote]

Natuurlijk, ik bedoelde Robert Charlebois, wat jonger als Jean-Pierre Ferland , geboren in Quebec, heeft 'je veux l'amour' geschreven waar Raymond van het Groenewoud mee aan de haal is gegaan.

[quote]spoiler schreef: