King Hobo - King Hobo (2008)

Zweden
Rock / Blues
Label: Hippodome

1. Running (4:18)
  2. Leaving Letter Blues (5:54)
  3. Rolling In from the Sea (4:09)
  4. Swede (3:13)
  5. Moonshine (5:12)
  6. Four Winds (4:23)
  7. From Me to You (4:52)
  8. Coffee Break (5:04)
  9. Best of Times (3:25)
  10. Mr. Clean (11:45)
avatar van MichelDumoulin
Jaren zeventig (hard)rock met de enkels stevig verankerd in de blues. Maar dat dekt de lading niet geheel.
Als ik alle genres zou kunnen invullen dat werd het iets van;
Rock/Blues/Funk/Soul/Jazz.

Achter dit gelegenheidsbandje steken;

Drummer Jean-Paul Gaster (Clutch), die ik heel hoog heb zitten, hij kan wat mij betreft nooit iets verkeerds doen.

Zanger/gitarist Thomas Juneor Andersson (Kamchatka) heeft een prima zuivere rockstem en weet met zijn gitaarspel alle bovengenoemde genres een plekje te geven.

Bassist Ulf Rockis Iversson (Beat Under Control) doet prima zijn werk en geeft de drummer, de gitarist en de toetsenist goed de ruimte.

Keyboardspeler/gitarist/2e zanger en organisator van dit project Per Wiberg (Opeth) zorgt met zijn toetsenwerk voor de soul binnen het geheel. Zijn spel doet me soms een beetje denken aan Booker T. & The M.G.'s.

Ook is er nog een bescheiden rolletje voor Eric Oblander (Five Horse Johnson) die met zijn mondharmonica het beste nummer van het album 'Leaving Letter Blues' mag opleuken.

En ten slotte wordt er nog saxofoon gespeeld door Thomas Agnas (Agnas Project) op het jazzy nummer Mr. Clean (een cover van Weldon Irvine).

Het verhaal achter deze band is dat een aantal muzikanten (waaronde Per, Jean-Paul, Thomas en Ulf), tijdens de Sounds of the Underground Festival Tour 2005, de tijd doodden rond de optredens met gezamenlijk jammen op de parkeerplaats. Dit klonk allemaal zo lekker dat Per besloot om iets te gaan vastleggen op band. Hij nodigde bovengenoemde bevriende muzikanten uit om samen te komen in een vakantiehuisje in Zweden en maakte daar een tijdelijke opnamestudio van.

Na een week jammen, schrijven en oefenen is dit spontaan klinkende album, waar de spelvreugde vanaf spat, het resultaat.

Voorlopig een dikke 4*