Craig David - Born to Do It (2000)

R&B
Label: Atlantic

1. Fill Me In (4:16)
  2. Can't Be Messing 'Round (3:54)
  3. Rendezvous (4:37)
  4. 7 Days (3:55)
  5. Follow Me (4:01)
  6. Key to My Heart * (4:13)
  7. Fill Me In, Pt. 2 * (4:12)
  8. Last Night (4:31)
  9. Walking Away (3:24)
  10. Time to Party (4:05)
  11. Booty Man (3:48)
  12. Once in a Lifetime (3:30)
  13. You Know What (3:34)
  14. Rewind (5:33)

met Artful Dodger

Dit plaatje is overigens niet de Nederlandse versie.

avatar van Daan
Je mag het wel veranderen, alleen wel als het een mooi plaatje is en niet zo'n lage resolutie.

Zal kijken wat ik kan vinden.

double gun
Ik als hip hop freak wil ook wel eens wat variatie en dat is zekersteweten craig david, lekker relaxt en dit is echt muziek maar hij heeft soms een blairende stem.

mijn score: 3.5*

avatar van gemaster
1,0
Heb het album vaak moeten horen omdat mijn zus het zo vaak draaide. Verschrikkelijk saai, inspiratieloos en weet ik het allemaal wat. 1 ster.

Destijds een erg sterk debuut...

Dit album was destijds nog uit mijn broer zijn auto gestolen, hij zat in de autoradio en die was gejat.
Ik vond hem toen best nog goed (schaam, schaam).
Toen Craig David debuteerde was die niet weg te slaan van de radio en televisie, nu hoor je haast niks meer van hem. Bleek dus toch geen supertalent te zijn.

avatar van Collect Call
Zeker weten een lekker cdtje! Kan em draaien in elke stemming die ik verkeer, fucked, boring, vrolijk of samen met me vriendin. Ik vind bijna al z'n nummers goed, lekker vrolijk en swingend. Hoor de cd graag.
Ik moet wel zeggen ik heb een ander frontje, die van mij is lichtblauw.

avatar van Justinx
Rokol schreef:
Ik vond hem toen best nog goed (schaam, schaam).

Tsssss hoe durf je dit te zeggen?! Je hoort wel degelijk van de beste man. Hij heeft per slot van rekening net een nieuw album uitgebracht- zijn derde wel te verstaan! Toch eerst ff verder kijken dan je neus lang is

ja mijn voorkant is ook lichtblauw van dit album. heb deze een keer voor mijn 12e verjaardag ofzo gehad maar moet zeggen dat ik hem weinig gedraaid heb, weinig nummers komen me bekend voor. toch vond ik dat z'n beste album, het was meer 2-step dan R&B, vooral Rewind en Fill me in waren lekker.

Vind dit nog best een aardig album. Hij was een beetje de vaandeldrager van de commercieele 2-step rond 2000. Verder heeft hij nooit meer iets leuks uitgebracht. Ik heb dat zwoele gedoe nu voorgoed de rug toe gekeerd, maar met dit plaatje kan ik af en toe nog eens met weemoed denken aan die tijd. Dat is ook iets waard.

Een hele goeie album!!
Meer kan ik niet zegen !
Hele mooie liedjes & mooie stem...
Hij is echt een Super talent !!

avatar van Steez
Dit is dus een zeer relaxte plaat!
Na dit album weinig goeds uitgebracht, maar dit is toch een perfecte plaat. Goede sound om te chillen (met je chick)

avatar van FunkStar
Geweldige CD. Alle nummers door Craig zelf geschreven op 18-jarige leeftijd. Met natuurlijk de singles Rewind, 7 Days, Rendezvous en Walking Away. CD met mooie ballads als Rendezvous en You Know What. Maar ook hiphop achtige nummers als Can't Be Messing Around.
Helaas ben ik de CD kwijt geraakt na een verhuizing!

ik hou zooooooooooooooooo niet van deze muziek maar dit cd'tje is mij destijds toch goed bevallen schaam schaam.

avatar van mathijs1982
Destijds met de 2step rage was dit een aardig plaatje. Niet geweldig, maar aardig. Fill me in, rewind, can't be messing round waren de betere nummers. Walking away heb ik altijd al een hekel aan gehad, om over booty man nog maar te zwijgen. Nu de 2step rage alweer jaren over is, klinkt dit eigenlijk nogal gedateerd en is het totaal niet leuk meer.

2.5*

SOAD schreef:

Waarom zou je je moeten schamen als je dit goede muziek vindt?

avatar van realmadrid23
rendezvous is gwn relaxt ..

avatar van hiphopdontstop
ik heb juist gepost op het nieuwe album trust me van 2007 en toen ik dat album beluisterde..besefte ik pas dat dit album echt uniek is

avatar van Reijersen
Erg fris debuut van deze man uit Engeland. Heerlijke R&B, erg muzikale gast en gewoonweg erg fijn om te beluisteren. Goede stem, lekkere songs, ja dit geraakt nog vaak in mijn cd-speler.

tuktak
dit album in het verleden gekocht en veel gedraaid. ooit een keer uitgeleend en geen idee meer aan wie, dus helaas niet meer in bezit.
born to do it komt uit een periode dat r&b steeds verder aan het afglijden was en gaf dus nog enige hoop dat het genre er wel weer bovenop zou komen. het tegendeel is helaas waar geworden. deze man is zeker zeer getalenteerd, ook in een akoestische setting kan hij zeer goed uit de voeten. er staan eigenlijk geen slechte tracks op dit album, rewind is voor mij echt een lekkere afsluiter en eigenlijk de reden waardoor ik in aanraking kwam met craig david.

avatar van lauradance
plaatje dat ik de hele tijd aan moest horen toen ik met een vriendin op vakantie was. want zij vond dit leuk en ik moet eerlijk zeggen dat na een paar keer horen deze plaat ook helemaal niet zo erg is. al was ik toen nog in mijn periode dat ik alleen maar leuk vond wat mijn klasgenoten leuk vonden dus ik heb dat destijds nooit gezegd.

rendez vous, can't be messing around, key to my heart zijn toch wel mijn favorieten. al draai ik het tegenwoordig nooit meer, het hoge cijfer komt denk ik mede door de fijne vakantie.

avatar van Sjaan
Goed debuut,daarna toch minder..jammer want hij kan wel wat...

skillbill
Heerlijk R&B album om tussen de hiphop door te draaien, lekker Old School nummers allemaal. Beste Album van Craig David wat mij betreft, hoe komt het toch dat zijn albums steeds minder worden?

Ah, daar hebben we Dhr Craig David. Ik had dit album ongeveer 5 jaar na de release gehaald. Fill Me In was gewoon een topsingle. De beat is heel geniaal opgezet. Craig David was een soort player in zijn tijd en de muziek was toen erg verfrissend in die tijd. Ik wachtte altijd totdat er nieuw werk was van Craig David.

Hij krijgt een 4 van mij,

Super talentvolle gast die Craig David. Geen enkel nr. gaat vervelen en zijn allemaal apart qua stijl. Prachtig debuutalbum. 4/5.

rodneyVL
Dit album, een zeldzaam geval. Hoogst origineel, briljant ingezongen tracks, stuk voor stuk. Wat ik bovendien extra waardeer is de bescheidenheid van David, in tegenstelling tot de patserige R&B tegenwoordig.

avatar van realmadrid23
rodneyVL schreef:

Uitgeroepen tot nr.2 album aller tijden in Groot-Brittannie.............Die gasten kun je vanaf nu ook al niet meer serieus nemen...............

avatar van NewYorkCityLight
Het ging om kijkers van MTV. Die hebben dit album tot nr 2. van beste albums uitgeroepen aller tijden. Thriller stond overigens op 1, en aangezien die ook wel 104 miljoen exemplaren heeft verkocht lijkt het me toch wel redelijk betrouwbaar.

Hier staan aardige nummers op hoor, ik ken er maar een paar, maar 7 Days een absolute topsong en Fill Me In is toch ook gewoon heerlijk?