Volumia! - Volumia! (1998)

Label: BMG

1. Terug Naar de Natuur (3:40)
  2. Afscheid (4:35)
  3. Ik Laat Je (3:50)
  4. Waarom Nou (3:31)
  5. Hou Me Vast (3:46)
  6. Overbodig (3:39)
  7. Ik Was Effetjes Haar Naam Kwijt (3:36)
  8. Vrije Tijd (3:32)
  9. Wie Kent het Weekend Niet (4:21)
  10. Het Is Over (4:03)
  11. Kies Mij (3:39)
  12. Neem Me Mee (4:13)
  13. Blijf Nou Hier (2:23)
  14. De Ideale Vrouw * (2:57)
Leuk voor Viva-lezeressen (met alle respect), maar niet voor mij. Wat een drakerige cliché liedjes zeg.

aERodynamIC schreef:

Aanvankelijk was ik de mening van aERo ook toegedaan, totdat mijn vrouw mij meesleepte naar een concert van Volumia! in de Goudse schouwburg. Ik ging echt helemaal uit mijn dak tijdens dat concert en ik heb mijn mening flink bijgesteld in positieve zin!
Volumia! was een groep van hele goede muzikanten die een perfecte live show wisten neer te zetten. Later ben ik de platen van Volumia erg gaan waarderen. Mooiste nummer van dit album is m.i. "Het is over" Echt jammer dat deze groep ter ziele is.

Marcel²
Ik heb dit album dan wel 2* gegeven, maar er staan een aantal goede nummers op zoals Afscheid en Het Is Over. Dit album vind ik mooier dan Wakker het album wat hierna kwam. Stem gaat toch omhoog 2* is te weinig voor deze cd. 3*

tnf
100 % eens met de eerste reactie. 'Afscheid' vind ik zo'n beetje de meest verschrikkelijke - serieus bedoelde - track die ooit op single is uitgebracht. Kwijlerig burgertrutten-gejammer dat je helaas nog veel te vaak als zogenaamde publieksvriendelijke classic hoort. "Néééé, néééé, néééé, je hoeft niet te gáááán, schááá-aááát!!! Nééééééééé..." (alsof 'ie in een ravijn stort).

Niet dat ik de niet op single uit gebrachte singles ooit gehoord heb (geen behoefte aan...) daarom verder ook geen punten-beoordeling.

avatar van musicfriek
tnf schreef:

Ik deel geheel deze mening met U. Wat een draken allemaal.

musicfriek schreef:
Ik deel geheel deze mening met U. Wat een draken allemaal.

Ik had het kunnen weten!

avatar van HiLL
Hans zoekt Musicfreak wel erg op zeg!
Maar Hans even serieus je toch niet menen dat je dit album 5* geeft en Blof zo slecht vindt he?

HiLL schreef:
Hans zoekt Musicfreak wel erg op zeg!

Wie kaatst kan een bal terug verwachten

Maar inderdaad ik vind Volumia! echt een heel goede band. Deze bewondering is, zoals ik al heb geschreven, ontstaan nadat ik ze live bezig had gezien. Tjaa en Blof: daar heb ik dacht ik al genoeg over gezegd.

Hans Brouwer schreef:
Wie kaatst kan een bal terug verwachten

Bij dit album zie ik dat niet hoor! Dat was een eenmalige reactie op tnf.
Dus weer terug naar het album allen.

avatar van HiLL
Blof vind ik anders stúkken beter dan Volumia!

HiLL schreef:
Blof vind ik anders stúkken beter dan Volumia!

Ok Hill, dan verschillen we van mening

avatar van Madonna
...lekker ding die Xander!...en hij kan nog zingen ook ......er zitten een paar leuke nummers op dit album...."Hou me vast" is toch een prachtig liedje, wel mijn fa-vo!

-3-

Ik ga met de titel van #4 hier.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
tnf schreef:

Nee, dan Hou Me Vast

Niemand weet waarom de dag weer nacht wordt
Niemand weet waarom de zon nog schijnt
Niemand weet waarom de kille wind nog waaien zou
Maar ik weet dat ik van je hou

Tja, de angelsaksische popmuziek zit op zich ook vol met dit soort pseudometaforische clichés, maar indien gezongen in je moerstaal is het nog net een slag opdringeriger. De vergelijkingen hierboven met Bløf zijn toch vooral komisch.

Ik heb overigens jaren geleden het hele album eens gehoord, maar ik kan me niet meer herinneren of het nou 0.5, 1.0 of zelfs wel 1.5 waard was. Derhalve laat ik het hier maar weer bij.

avatar van RogerV
0,5
Afgrijselijke band was dit inderdaad. Helaas had ik ooit een leraar Nederlands die hier van kon genieten en de de klas er mee "plezierde".

Met afstand het slechtste album ooit van een Nederlandse artiest. Wat een verschrikkelijke collectie oubollige, cliche-matige, bakvis zwijmelachtige teksten waaronder muziek is gezet. En het wordt gebracht of het geweldig is. Not. Een absoluut dieptepunt van de ooit zo trotse Nederpop. Afschuwelijk! 0 Sterren

tnf
Je had vaak mensen in je buurt (vriendin? zusje? ouders?) die je hiermee confronteerden?

Haha nou die nummers zijn om onduidelijke redenen toen en nu nog steeds regelmatig te horen op de radio. Hier wordt gewoon geld mee verdient! Godgeklaagd...

tnf
O, ik dacht dat je misschien regelmatig de volledige cd aan moest horen. Maar het zijn dus alleen de singles. Dat scheelt.

(En lijkt me al meer dan genoeg.)

Scheelt idd iets. Maar het houdt niet over

Ik vind het oprecht shockerend dat iemand dit kan vinden. Alles wat popmuziek de moeite waard maakt is namelijk afwezig in dit nummer. Gewoon een parodie op een love song. Zoals een goede vriend van mij altijd zegt, "Dit kan niet waar zijn ! "Absurd slecht.