Soulwax - Any Minute Now (2004)

Belgiƫ
Label: [PIAS]

1. E Talking (4:35)
  2. Any Minute Now (3:08)
  3. Please.. Don't Be Yourself (3:42)
  4. Compute (4:45)
  5. KracK (2:33)
  6. Slowdance (4:24)
  7. A Ballad to Forget (2:37)
  8. Accidents and Compliments (4:32)
  9. NY Excuse (4:48)
  10. Miserable Girl (3:41)
  11. YYY / NNN (4:00)
  12. The Truth Is So Boring (4:49)
  13. Dance 2 Slow (1:46)
NY Excuse is alvast een geweldig nummer.

avatar van PsychoBoyJack
het zou tijd worden, ook!

Wat een leuke cover. De dewaele brothers zijn altijd wel in voor een grapje...

Bloompje schreef:

Wat een leuke cover. De dewaele brothers zijn altijd wel in voor een grapje...

Dan moet je zeker ook even naar hun eigen site gaan: krijg je hetzelfde effect, maar dan met strepen. En af en toe licht er een streep rood op en die valt dan aan te klikken. Verder gaat het patroon heen en weer als een luxaflex.
Erg origineel en hoogst vermakelijk.

avatar van bonothecat
Ik heb de cd nu 1 keer beluisterd....misschien much against anyone's advice...van het net geplukt......vind hem nog niet echt overtuichend.....toch te veel van 2many dj's en te weinig soulwax

Ik ben alleszins benieuwd. Heb de single nog maar 1 keer gehoord (dankzij de clip gezien te hebben op MTV, deze week Must See) , en ik vind hem super vet! Dat beloofd voor de rest van het album.

bonothecat schreef:

En eerlijk gezegd vind ik de 2 Many DJ's invloeden juist zo fris. Nog een keer "Much against anyone's advice" zat ik eerlijk gezegd niet op te wachten. Ik ben aangenaam verrast door dit album, stond nogal neutraal tegenover het uitkomen ervan, maar nu kan ik zeggen dat ik hem toch wel behoorlijk sterk vind.
"NY excuse" alleen al: heerlijk toch ?!

avatar van rzasa
Hij is te beluisteren op de Luisterpaal van 3voor12.nl.

avatar van titan
titan (crew)
Ik zit het album nu ff op de luisterpaal te beluisteren en ik moet zeggen dat ik zeer aangenaam verrast ben, het is beter dan ik had durven hopen. De liedjes klinken erg sterk en gevarieerd. Er gaat een krachtige vibe van de plaat uit, die ook erg goed geproduceerd is trouwens (geen wonder met Flood achter de knoppen). Any minute now knalt uit je speakers en staat als een huis.

Ik zit de plaat nu ook te beluisteren via de luisterpaal. Echt een vette sound hebben ze eruit gehaald. Lekker zeg.

avatar van NERD
Paar hele goede nummers; Please Don't Be Yourself, Slowdance, NY Excuse.

Leuke "nieuwe" sound van een bewonderenswaardig leuke band die nooit vies is van een beetje experimenteren.

4 sterren.

avatar van manic
Ben er ook wel over te spreken.
Kleine kanttekening, dat ik toch wat rustige nummers mis die het ook akoestisch goed doen.
zoals op de vorige platen.. maar tis een groeiplaat deze.

Ik kwam er net achter dat er ook wat op de cover geschreven staat. "Soulwax Any Minute Now" staat erop. Je kan het niet op de computer zien maar ik zag een advertentie in de Lowlands krant met de cover erbij. Als je dan een beetje scheel kijkt en het papier dichter en verder weg houdt zie je het, sommigen zullen het concept wel kennen.

Hadden jullie dat ook al door?

JonnieBrasco
Bertyl schreef:

Hadden jullie dat ook al door?

Eindelijk iets om spoiler-tags voor te gebruiken

En als je in het boekje zelf kijkt zie je de bandleden ook (wel flink draaien en spelen met de afstand )

Oeps.....spoiler-tag JonnieBrasco ??

avatar van Sjoerd
aERodynamIC schreef:

"NY excuse" alleen al: heerlijk toch ?!

Vind ik een van de minste nummers van de plaat juist.

avatar van titan
titan (crew)
Is het iemand trouwens al opgevallen dat de drumpartij uit YYY/NNN gejat is van Rock 'n' roll van Gary Glitter (o.a. ook gebruikt in Doctorin the tardis van The timelords)?

titan schreef:

Nu je het zegt. Was mij nog niet opgevallen. Wat mij wel opvalt is dat deze cd hele wisselende recensies krijgt (van zowel critici als fans). De meningen zijn sterk verdeeld deze keer.

Ja. Zelfs het optreden op Pukkelpop viel de Belgische pers blijkbaar tegen.

avatar van starbright boy
Op Lowlands overtuigden ze ook al niet.

avatar van bonothecat
starbright boy schreef:

Op Lowlands overtuigden ze ook al niet.

Wat mij vooral opviel bij lowlands dat de nummers zo abrupt werden afgekapt....of het niet was ingestudeerd ofzo....en dat ze naar vijfenveertig minuten verdwenen waren.

Heft iedereen ook de verborgen track ontdekt? nt als op Much Against Everyones Advice staat er een verborgen track op. Je moet dan terugspoelen als nummer 1 begint, dan spoel je negatief zeg maar. Je hoort dan eerst het liedje achterstevoren... Ik weet niet of het op Leave the Story Untold ook zo is.. die cd heb ik niet... Oh ja over het album: het is (of lijkt) idd heel kort, maar de herkenbare deuntjes en de zware gitaren vind ik wel erg goed. Veel computersamples gebruikt natuurlijk, want het zijn ook dj's. Op zich vind ik dat best jammer want het vorige album was lekker instrumentaal, maar dit doen ze wel erg goed...

Instrumentaal?!

avatar van pjotr
bonothecat schreef:

Als je naar Alter Ego kan op Lowlands dan ga je toch zelfs niet naar Soulwax?

Ben 'm nu aan het luisteren. Totaal anders dan de vorige, toch (weer) erg goed. Morgen meer verslag...

Heb hem enkele dagen aangehoord. Op dit moment ook weer. Erg anders dan MAEA, het vorige album van Soulwax. Toch wel weer erg fijn luistermateriaal. De tweede song, Any Minute Now, blijft uren lang na het luisteren nog in je hoofd zitten. Een erg pakkend nummer dus...

Voorlopig 3,5* voor Any Minute Now.

avatar van sanspek
Oerekum schreef:

Van LTSU weet ik het ook niet, maar op het 2 Many DJ's-album van de broertjes staat er eveneens een hidden track op dezelfde manier.

Iets gezakt met mijn waardering: dit album komt nu al bijna niet meer in de cd-speler terecht. En dat is geen goed teken vrees ik.

Bij mij komt ie steeds vaker in mijn cd speler terechts. Wel een goed teken dus. Een prachtplaat!

zalig album!!!....
maar live was elk nummer niet even zo zuiver.. jammer wel...
de -1 track vindt ik ook wel tof..