Method Man & Redman - Blackout! (1999)

Label: Def Jam

1. A Special Joint (Intro) (1:28)
  2. Blackout (3:43)
  3. Mi Casa (2:44)
  4. Y.O.U. (4:03)
  5. 4 Seasons (4:21)

met Ja Rule en LL Cool J

6. Cereal Killer (4:01)
  7. Da Rockwilder (2:16)
  8. Tear It Off (4:12)
  9. Where We At (Skit) (1:51)
  10. 1, 2, 1, 2 (4:34)
  11. Maaad Crew (4:28)
  12. Run 4 Cover (4:25)

met Ghostface Killah en Street Life

13. The ? (4:50)
  14. Dat's Dat Shit (4:20)

met Mally G

15. Cheka (3:03)
  16. Fire Ina Hole (4:21)
  17. Well All Rite Cha (4:15)
  18. Big Dogs (3:25)
  19. How High [Remix] (4:40)
avatar van P Jay
Wat is Cheka toch een lekker nummer, leuk eerbetoon aan "Mic Checka" van Das EFX.

avatar van The SS

Hehe

DPGC schreef:

Eric B. & Rakim?

avatar van Rhythm & Poetry
Eric B. is alleen geen rapper.

^

hah ja (lol)

avatar van Rudie
Een van die klassieke duo's, leuke uitwerking, wat het album mist aan thematische differentiatie maakt het ruimschoots goed aan productioneel en lyrisch geweld.

avatar van funkdoc
Deze ook grijsgedraaid.

Vet album in zijn geheel. Afzonderlijk zijn er slechts enkele uitschieters. De rap van Method Man in YOU, Cereal Killers en Run 4 Cover wellicht de voltreffers van dit album.

Frostyx
Rhythm & Poetry schreef:
Eric B. is alleen geen rapper.

HAHAHA!
TAKE THAT!
Method en Redman zijn in films ook dynamic duo

avatar van thgryda
Thibaut V schreef:

Eric B. & Rakim?

Mos def en Talib kweli ???

Tha Dogg Pound dan lol

avatar van KILLERBEE99
Erg leuk album van Meth & Red

Fire Ina Hole vind ik wel het beste nummer van het album, is zo'n lekker mee zwing nummer

avatar van Jorge-E
Cereal Killer is echt zoooooo'n vette track. Van Meth solo ben ik geen fan en Red ken ik niet zo goed. Maar dit album is wel vet. Vooral Cereal Killer. Ik zou meteen 5 sterren geven voor dat liedje alleen. Wat een beat en wat een flows en goede lyrics op die track! Dat ze rauwe stemmen hebben kun je ook niet ontkennen.

Dit album zal nog veel op repeat staan en dan vooral Cereal Killer. Redman solo zal ik ook nog checken en misschien een andere Meth solo albumpje en het vervolg hierop.

avatar van ThingMan
Ze komen......!!!!!

22 Juni Method Man & Redman in 013 Tilburg 20.00 uur. Kaartverkoop zaterdag 16 april.

Vet, maar helaas ben ik op vakantie, anders was ik zeker gegaan.

Ga deze cd gelijk maar weer eens opzetten.

HEERLIJK ALBUM. Beginnen toch een beetje mijn favo's te worden, deze 2 vullen elkaar geweldig aan. Die beats blazen me speakers uit!

avatar van Nr.4
Op de tweede helft een enkele mindere track, maar de meeste tracks zijn classics. Red & Meth zijn erg tof samen, stel idioten dat live ook gruwelijk is. Da Rockwilder!

avatar van KILLERBEE99
waarom moet de Da Rockwilder zo kort zijn, erg jammer, zo'n chil nummer

toris
Volgens Method Man komt dat omdat Redman de beat niet goed vond. Omdat Mef de beat juist geweldig vindt heeft hij het album wel gehaald. De korte duur is dus een compromis.

avatar van Shelter
combinatie van stemgeluidn is echt goed, ik ben wel meer een fan van MM dan RM.
Staan wat vette nummers op maar ook wat dingetjes die na verloop van tijd standaard op skip staan. Daarom 3,5*
Eens met Da Rockwilder trouwens, jammer dat die kort is.

avatar van MB23
Da Rockwilder is echt een hele vette track. Vind het niet erg dat het een korte track is. Draai 'm wel gewoon 2x achter elkaar...

avatar van niels94
Misschien komt het doordat ik al naar een ' ' houding neig als Method Man alleen maar een klank uitstoot en ik Redman een erg vette rapper blijk te vinden, waardoor de beats eigenlijk alleen maar luisterbaar hoeven te zijn om het mij vet te laten vinden. Hoe dan ook: ik vind dit geweldig. Dit album draait duidelijk om de rappers en niet om de beats. Als het gaat om wat hier de show steelt bedoel ik dan, want het betekent niet dat de beats ook niet af en toe erg vet zijn, want dat zijn ze doorgaans wel, maar zelfs als de beat op zich niet interessant is weten deze twee rappers er nog een feest van te maken. Maar de 'geen gezeur, gewoon klappen'-houding is zelden beter uitgevoerd als hier. De tijd zal uitwijzen of ik toch niet verveeld raak met deze muziek, maar voorlopig denk ik dat ik hier nog aardig van ga kunnen genieten.

Gucci-Mane
Classic album.

Heerlijk om deze 2 als een hongerige gek te zien rappen. Wat een album zeg , heerlijk.

Da Rockwilder , Y.O.U. Cereal killers , da 4 seasons , Run 4 cover , dats da shit , monster tracks.

Ook heerlijk om Ja Rule te zien op dit album , voor de haters.

HoodLum Havoc
Heb mij deze daarstraks aangeschaft samen met Blackout! 2.
Dit zijn echt zalige albums vooral de eerste en van de 2 is Redman mijn favoriet.
Wat een duo.

avatar van leatherhead123
Geweldig leuk album dit. Beats zijn niet altijd even goed maar het rapwerk van Redman en natuurlijk vooral Method Man is echt van heel hoog niveau hier. Ze klinken inderdaad nog lekker hongerig en flowen zonder moeite de ene na de andere track aan flarden . Blackout, Da Rockwilder, Cereal Killer, You, Cheka. Stuk voor stuk hele leuke nummers. 4*

avatar van Raul
Red vond da Rockwilder beat niet goed?!

shit is epic, classic, legendarisch en nog wat van zulke superlatieven
briljante track
Meth heeft er blijkbaar meer kijk op

Metgezel
Fijne plaat met heerlijke verses. Weinig combinaties van MC's die zo veel chemistry uitstralen als dit tweetal, Method Man lijkt toch meer op zijn plek naast Redman dan in de WTC; waar Inspectah Deck, Ghostface, en ODB hem overschaduwen naar mijn mening.

'Da Rockwilder' is een absolute classic, toch vind ik het niét het sterkste nummer op dit album. Hoogtepunten schuilen naar mijn mening toch in 'Big Dogs', 'Mi Casa', en 'Tear it Off'. Vergelijkbare tracks die compleet draaien om de posse-cut beats en snelle verses van 2 van de beste MC's van de 90's.

avatar van Dead_Presidents
DPGC schreef:
redman en method man is wel de dopeste combinatie van 2 rappers, (op dre en snoop na dan). .

Nas & AZ?

avatar van Slowgaze
EL-P en Killer Mike? Nee, grapje. Ik bedoel natuurlijk André 3000 en Big Boi.

avatar van Ernie
Q-Tip & Phife Dawg