Afrika Bambaataa & Soulsonic Force - Planet Rock - The Album (1986)

Hip-Hop / Funk
Label: Tommy Boy

1. Planet Rock (7:31)
  2. Looking for the Perfect Beat (7:02)
  3. Renegades of Funk (6:47)
  4. Frantic Situation (3:49)
  5. Who You Funkin' With? (6:23)
  6. Go Go Pop (6:00)
  7. They Made a Mistake (5:30)
Snowman
Na jaren van singles uitbrengen wam in 1986 het eerste album uit. een CLASSIC.

sq
Helemaal niet meer meegekregen dit album. Wel de singles, inderdaad jaren daarvoor (eerste twee nummers ken ik). Is m.i. de absolute top in Hiphop van die tijd.

Leuk dat dit zo bestaat. Moet ik maar eens achteraan.

avatar van george clinton
Looking for the Perfect Beat staat in mijn top 10 favoriete songs allertijden. Hoe die song is opgebouwd.

avatar van Nanne
Zie net de clip Renegades of Funk op TV. Is dit nou gejat van confusion van new order of is dit een bepaalde stijl.>?

Wie kan me dit uitleggen?

avatar van Kos
Kos
Renegades of Funk rules .

Confusion van New Order ken ik niet, maar is dat ook zo'n electro-breakdance nummertje?

avatar van orbit
Volgens mij lijkt het volstrekt niet op elkaar, maar dat kan aan mij liggen

Renegades of Funk is gewoon ouderwetse electrofunk hiphop uit de jaren 80.. een genre waar New Order weinig in thuis is

sq
New Order leende destijds knap uit wat toen 'Electric Boogie' heette; hele LP's vol heb ik met dat spul, allemaal eerder dan 'Confusion'. Wel had New Order een eigen - wat killere / metalen - beat; strakker en minder funky.

Kos schreef:

Raekwon the chef
Erg mooie cd is dit, vooral qua beats erg top

*3,5

RedLightCityBoy
Eerst wil ik even zeggen dat ik veel respect heb voor deze mannen.

maar...

Ik heb niet zo erg genoten van dit album.
Destijds was hip-hop nog niet altijd even goed ontwikkeld qua beats in mijn ogen.
Dat begon pas vanaf circa '88 te komen.
De beats op dit album bestaan alleen maar uit een kick en een snare en af en toen wat trompetten of belletjes. Niet echt heel spectaculair.

PS: Lookin for the perfect beat vindt ik het beste nummer omdat erg goede melodien in zitten, ps: het is later veel gesampeld. O.A in en mixtape van Kempi geloof ik

avatar van Pooiertje
RedLightCityBoy schreef:

ja eerst door Paul Wall en zijn maatjes, en daarna door Kempi met een Nino diss

avatar van Madjack71
Dit zal ws. wel een album zijn met een voor die tijd moderne beats met een eigen twist, maar wat klinkt dit nu in mijn oren hopeloos verouderd en een slap gerap er tussen door. Het klinkt hortend en stotend, maar nergens vloeiend. Irritante plaat, die geenszins weet te overtuigen. De hoes beloofde i.i.g. meer dan wat er gepresenteerd werd.

avatar van RogerV
Hoewel verouderd, blijft dit natuurlijk een legendarisch album.

De vliegende vonkende kraftwerkbeats zetten echt een klassiek ouderwets hiphopgevoel neer. Zoiets dat de Freestylers tegenwoordig nog wel eens doen.

avatar van MAS
MAS
Lekker album met als titel track een van de grootste (en oudste) klassiekers uit de hiphop geschiedenis. De eerste helft van het album vind ik persoonlijk het best.

avatar van bennerd
Who You Funkin' With? Wat een harde chaos!

avatar van Jonestown
New Order ging in 1983 in zee met Arthur Baker en dat resulteerde in Confusion en een jaar later in Thieves Like Us. En in die tijd verschenen ook al die Afrika Bambaataa 12"es op het Tommy Boy label, dat toen nog niet zo lang was begonnen. En later zou uitgroeien tot één van de belangrijkste labels uit de 80's zwarte muziek.