Jackson Browne - Time the Conqueror (2008)

Label: Inside

1. Time the Conqueror (5:26)
  2. Off of Wonderland (3:40)
  3. The Drums of War (6:12)
  4. The Arms of Night (4:33)
  5. Where Were You? (9:48)
  6. Going Down to Cuba (5:44)
  7. Giving That Heaven Away (6:24)
  8. Live Nude Cabaret (4:16)
  9. Just Say Yeah (5:50)
  10. Far from the Arms of Hunger (5:16)
chrismusic
Ben benieuwd. Nog geen slechte cd van hem gehoord.

Ik ben ook in blijde verwachting van deze cd, evenals Lindsey Buckingham's cd Gift Of Screws

avatar van heicro
Al jaren niets meer van gehoord. Heb ik iets gemist?

Eerste studio album na 6 jaar, vandaar.

beaster1256
waw, die bestel ik direct bij cdwow

zeer benieuwd wat hij nu weer allemaal te vertellen heeft , sterke songschrijver met briljante teksten

Nou , een paar dagen voor zijn relase het Jackson zijn nieuwe nummer op zijn site gezet. Het wordt na 6 jaar weer een hele "echte JB" cd. De opener Time The Conqueror brengt je gelijk naar naar de palmen van de westcoast toe. Naast prachtige rustige nummers zoals Drums Of War, Just say Yeah en Going Down To Cuba ben je wat rimischers nummer bij het laatse nummer Far From The Arms Of Hunger, werkelijk een prachtnummer, helaas de afsluiter. Voor de Jackson Browne fans is dit gewoon een mustahave, maari ik dat dat Eaglesfans deze plaat niet geheel onberoerd zullen laten. Muzikaal en tekstueel een 4.5, maar zal waarschijnlijk snel doorgroeien nar een 5

Sorry voor wat tikfouten. (moet een nieuw toetsenbord hebben)

avatar van Running On Empty
Vroeger lag een nieuwe Jackson Browne in stapels klaar. Vandaag op de dag van release kon ik hem echter niet vinden. Hopelijk dat Amazon hem morgen in de bus duwt.

Ik kan ook al niet tegen dat wachten. Ik ben nu 54 en voel me in dit soort situaties net een klein kind , dar ongeduldig op zijn nieuwe speeltje zit te wachten.

Ad Brouwers schreef:

Ik heb deze CD maar even gepindakaast (kaasd ??) vanaf Internet in afwachting van de bestelde versie. Hij staat nu op en klinkt lekker. Oordeel volgt nog uiteraard.

avatar van Running On Empty
Een behoorlijk softe plaat. Mooie backingvocals en een aantal sterke composities. Deze moet groeien denk ik. Ik begin met 3,5 maar wacht verder nog even het origineel af en laat de plaat nog wat verder op mij inwerken. Geen slechte plaat, zeker niet.

chrismusic
Running On Empty schreef:

Het is helaas geen meesterwerk geworden maar wel een degelijke plaat.

avatar van Bartjeking
Ik vind het ook een lekker album, rustig achterover gaan zitten en deze plaat opzetten onder het genot van een lekker glas whiskey; mijn avond kan niet meer kapot Op dit moment is het nummer "The Drums of War" het meest blijven hangen. Begint ook lekker dreigend. Voorlopig een 3.5* maar dit is volgens mij wel een groeibriljantje.

avatar van Dystopia
Klopt deze tracklist? Ik heb een exemplaar met een afwijkende lijst:

1. Time The Conqueror
8. Live Nude Cabaret
9. Just Say Yeah
10. Far From The Arms Of Hunger

avatar van Marty
Ik heb dezelfde tracklist als mijn onderbuurman/vrouw.

Opvallend ingetogen album (geïnspireerd door zijn solo acoustic cd's ??). Verder vertrouwde akkoorden en teksten, zit dus allemaal wel snor. Maar, Jackson, mag die sik er héél snel af???

Marty schreef:
Ik heb dezelfde tracklist als mijn onderbuurman/vrouw.

Wees gerust, die is er al af. De hoes van de nieuwe CD is niet meer representatief voor zijn huidige look.

Naarmate ik de CD meer beluister wordt hij beter, de nummers blijven enorm hangen. Nu 3,5 maar wordt eerder een 4 dan een 3 denk ik.

Ik vind hem net als de vorige reakties niet spectaculair. Inderdaad ingetogen. goed verzorgde muziek, zeker erg de moeite waard. En dat pas na de eerste "luisterbeurt" Ga nog geen punten geven. Even wat beter leren kennen, maar wordt minimaal een 4

avatar van Running On Empty
De achtergrondzang op deze CD doet mij een beetje denken aan de achtergrondvocalen van Vonda Shepherd op Looking East uit 1996.

Ik ken Vonda Shepard niet eerlijk gezegd, maar de achtergrondvocalen klinken idd erg apart en mooi. Trouwens nu, na de 2e keer draaien. Een 4.5

Dit album wordt steeds beter bij elke keer luisteren.Het gevoel wat ik bij "Live Nude Cabaret"krijg doet me denken aan wat ik twintig jaar geleden al voelde bij diverse nummers van Jackson Browne toen.Tekstueel zit alles natuurlijk goed in elkaar,maar muzikaal klopt het ook allemaal.Emotie ten top.Nu maar wachten tot april/mei 2009 wanneer hij Europa aan doet.Zeker een 4.5 van mij.

Zeer goede muziek en teksten. Band is perfect. De stem van Jackson is door de jaren heen nog niets veranderd.
Deze cd is voor mij een van de beste.

avatar van Running On Empty
Deze plaat groeit inderdaad naarmate je hem vaker draait, echt klasse. Het nummer Where Were You heeft mij momenteel helemaal te pakken. Het wordt inderdaad tijd dat die Europese data bekend worden. Het kaartje voor de Royal Albert Hall is al in de pocket.

avatar van tumkie
Going down to Cuba !!

Kan beter nog eens afzakken naar Belgium!

Vernieuwend is deze plaat (weeral) niet.
Je houd van zijn sound of niet.

Ik ben er weg van...

Het is inderdaad goed toeven bij onze vlaamse vrienden in Vlaanderen land. Niet alleen voor de gezelligheid maar ook voor de muziek, die er tegenwoordig vandaan komt. Maar even terug naar Jackson Browne. Voor de echte fans zal deze plaat inmiddels al een klassieker zijn. Voor mij althans wel Deze plaat is zo geweldig in elkaar gezet , prachtig geproduceerd Alles klopt gewoon. Een klein uur Jackson is gewoon even weg van alle dagelijkse beslommeringen Favo nummers? Eigenlijk allemaal, maar één wil ik toch wel nummer Where were You . Er zal nog wel wat kritiek komen op deze plaat, maar dat zal mijn plezier er niet minder om maken en ach we zullen we dan maar rustig reageren, net zoals de muziek. Ontspannen en met een knipoog!

avatar van heicro
Ik ben geen uitgesproken fan van Jackson Browne, maar heb wel veel sympathie voor hem en heb echt uitgekeken naar dit album.

Het is knap dat hij op 60 jarige leeftijd toch weer de inspiratie had om een cd te maken.
Met deze cd heeft hij puik werk afgeleverd. Het is niet vernieuwend, maar zijn liedjes klinken vertrouwd en zijn muzikaal en tekstueel van behoorlijk hoog niveau.
Net zoals Ad vind ik "Where Were You" het beste nummer met "Live Nude Cabaret " als goede tweede.

Klopt, heicro, dat nummer wilde ik eerst ook nog noemen. Fantastisch nummer!!!

avatar van hadiederk
Het kan door die baard komen maar ik krijg toch het idee dat de tand des tijds eindelijk vat begint te krijgen op die kop van hem. Z'n stem klinkt nog altijd als vanouds en dat vind ik ook eigenlijk het enige minpuntje. Wat mij betreft had hij wel wat doorleefder mogen klinken. Gelukkig ben ik ik dat gauw vergeten als de één na de andere klasse-song voorbij hoor komen van deze singer/songwriter pur-sang. Oh, en laten we vooral de prachtge backing vocals niet vergeten.

Zoals goede wijn moet rijpen, worden de echte muzikanten die de tand des tijds hebben doorstaan beter naarmate ze ouder worden. Misschien niet vernieuwender maar , rustiger, en perfecter. Dat valt me op bij meer old-timers. Hun platen van vroeger werden klassiekers, nu maken ze klassiekers!!!!!!!!!

avatar van heicro
en daarom een top 10 notering.

Lees dan eerst even bij de Eagles LROOE hoe ik die probeer samen te stellen. Maar hij staat erg hoog,