Howard Shore - The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Canada
Score
Label: Warner Bros.

1. Foundations of Stone (3:54)
  2. The Taming of Sméagol (2:51)
  3. The Riders of Rohan (4:07)
  4. The Passage of the Marshes (2:48)
  5. The Uruk-Hai (3:00)
  6. The King of the Golden Hall (3:51)
  7. The Black Gate Is Closed (3:20)
  8. Evenstar (3:18)

met Isabel Bayrakdarian

9. The White Rider (2:30)
  10. Treebeard (2:46)
  11. The Leave Taking (3:43)
  12. Helm's Deep (3:55)
  13. The Forbidden Pool (5:29)
  14. Breath of Life (5:10)

met Sheila Chandra

15. The Hornburg (4:39)
  16. Forth Eorlingas (3:18)

met Ben Del Maestro

17. Isengard Unleashed (5:03)

met Elizabeth Fraser en Ben Del Maestro

18. Samwise the Brave (3:48)
  19. Gollum's Song (5:50)

met Emiliana Torrini

20. Farewell to Lórien * (4:37)

met Hilary Summers

Elke x als ik "Forth Eolingas" beluister zie ik die paarden weer van de berg af stormen. Nooit eerder meegemaakt. Beste OST (samen met de andere 2) wat mij betreft.

Prachtige, meeslepende muziek vol instrumentale hoogstandjes. Deze soundtrack is één van de weinigen die je echt doen voelen dat je in de film zit. De sfeer die lord of the rings uitademt wordt hier op magistrale wijze tot uiting gebracht door middel van het medium muziek.

Wilde inderdaad zoiets zeggen maar kon niet op deze goeie woorden komen .

avatar van Chainsaw
Prachtige soundtrack. Zo heb ik ze bijna nog nooit gehoord en krijgt deze dus ook 5 welverdiende sterren !!

de mooiste cd die ik heb, absoluut

Prachtige cd! Zodra ik deze muziek luister, ga ik weer helemaal op in de beelden van de film. Ja, hier kan ik nou echt urenlang bij wegdromen. Ik heb inmiddels wel geleerd dat het geen goede cd is om te luisteren tijdens het slapen (dat is mijn manier om in slaap te komen), aangezien het van mooie melodieuse muziek opeens over kan gaan op een enorm kabaal! Wel het mooiste kabaal dat ik ooit heb gehoord moet ik zeggen, maar niet echt lekker als je bijna in slaap aan het doezelen bent. Deze cd krijgt van mij een welverdiende 5!

avatar van Carow
Gollum's song is echt prachtig .

avatar van Flipman
Ja, ik weet niet of dit de mooiste film is uit de trilogie, maar 't is zeker de mooiste soundtrack!

Shore schreef heel, heel veel mooie muziek voor Cronenberg films. De hypnose muziek voor diens films is zijn beste. Die Lord of the rings muziek is een verspilling van diens talent. Moeizame, ongeinspireerde muziek, waar maar geen einde aan wilt komen. Less is more. Bah.

avatar van Tsjo-Wi
marieke-score schreef:

jij bent echt de eerste die ik tegenkom die de prachtige muziek van LOTR niet mooi vindt

neo
Ben het anders behoorlijk met haar eens. Sleperige, saaie score van Shore. En als het mooiste van alle scores nog van Enya moet komen, dan is er toch iets goed mee mis. Dat ik zo The Towers nog een voldoende geef hier; verlaagd 2 sterren.

avatar van thomzi50
Heb deze tamelijk blind gekocht voor 5,- en ben er tot nu toe nog niet heel erg van onder de indruk. Geef mij Williams' Star Wars score maar, al kan dat natuurlijk ook komen doordat ik de Star Wars films aanzienlijk fijner vind dan de LOTR-films.

avatar van thomzi50
Het wordt wel beter maar ben toch geen absolute fan van dit werk. 3,5* hou ik het op, maar dat is dan ook wel het maximale.

ik snap jullie wel niet hoor, ik vind één van de beste scores dat ik al gehoord heb en ik ben nogal vertrouwd in dit genre. de muziek hoort ook niet opgewekd te zijn want het de meest donkere film van de trilogie, dus daarom dat deze score voor sommigen saai is, voor mij alleszins totaal niet!
toppers zijn voor mij: Foundations of Stone, Evenstar, Forth Eorlingas, Isengard Unleashed

neo
Het is dus te donker voor mensen als mij om te kunnen waarderen.... Nooit geweten dat dat de reden was!

avatar van JohnWilliams
Ik vind het een prachtige Score, vooral het laatste nummer en nummer 5 "The Uruk-Hai"! Prachtige Sfeer, ik beleef de avonturen weer opnieuw. Prachtige Score, sommige nummers steken met kop en schouder boven albums als Star Wars, al hoewel daar ook mooie bij zitten. Two Towers heeft prachtige Themes en is daarmee de beste van de Triologie naar mijn mening.

avatar van Serpico
Nóg mooiere soundtrack dan deel 1.

Shore is gewoon verdergegaan waar hij gebleven was en componeert wederom kippenvel-momenten, met mooie inbrengingen van koortjes en zo mogelijk een nog breder scala aan verschillende deuntjes, die steeds stiekem terug lijken te komen. Inderdaad ook een ietwat donkerder soundtrack, maar niet minder mooi. Lekker meeslepend, je ziet de filmbeelden weer aan je netvlies voorbijtrekken, fantastisch hoe Shore de magie heeft weten vastleggen in muziek. Magistraal, en ik ben ontzettend blij om het nu allemaal mooi op cd in de kast te hebben staan .

De volle score van 5*, ook al is deel 3 nog nét iets beter. Desondanks een must-have.

avatar van JohnWilliams
Je samenvatting klopt hellemaal Serpico alleen vind ik Deel I persoonlijk beter.

avatar van Bruce Almighty
Hele mooie Muziek weer van Howard Shore en The Lord Of The Rings Film (s) hoef ik niet over te praten want die zijn altijd even Top dus ik ben alweer tevreden.

* * * *

Zigstar
Laatste is het mooiste. Prachtig sfeertje. Arme gollem.

avatar van JohnWilliams
Waarom arme gollem?! Misschien doordat hij ooit goed was maar ik haatte hem toen hij Frodo in het hol van de spin joeg en toen hij Sam naar huis toe stuurde door het brood weg te gooien.

Maar dat is moviemeter praat.
Over de score kan ik zeggen dat ik de nummers:
het mooiste vond.
Track 1 is echt prachtig, je denkt gelijk terug aan de film.
Track 5 heeft het hoofdmelodietje bij zich van zowel de helden en Saruman (op het einde).
12: Is gewoon prachtig, zeker zo rond de 1:05 minuten.
17: Prachtig gewoon en wat een indruk maakte het ook op mij toen ik de film bekeek.

20 ontroerde mij vooral.

Zigstar
Wel, gollem is toch een zeer tragisch personage, aan de tekst te horen? De stem van die Emiliana Torrini (had er nog nooit van gehoord) vind ik trouwens sterk op die van Bjork lijken.

neo schreef:
20 ontroerde mij vooral.

Ja die was erg mooi hé neo.

Overigens, weer 2* maar?
Ook al bij Potter...jij houdt niet zo erg van het Fantasy genre is het niet?

neo
Ah, de link is gelegd.... Enkele lage stemmen voor toevallig allemaal fantasy gerelateerde scores is daar natuurlijk geen bewijs van. Hiphop gerelateerde scores zijn de enige waar ik met zekerheid van kan zeggen dat ik er de kriebels van krijg.

avatar van JohnWilliams
Zoals Craig Armstrong Scores? En Howard scores...en wellicht de oude Williams scores?

Ik snap niet dat mensen voor de film-muziek van LOTR een laag cijfer geven, want waarom hebben ze een oscar voor beste muziek gekregen dan? als je een beetje een goed hart hebt, gun je ze gewoon 5* omdat het gewoon de beste film-muziek ever is! (vind ik dan he..) wie is het met me eens..?

avatar van Toon1
SniperScot schreef:

Wil een oscar zoveel zeggen

Nee niks.

avatar van JohnWilliams
Inderdaad, een score kan nog zoveel nominaties of oscars krijgen je moet het maar mooi vinden. Ik hou van de LOTR muziek dat is een ding wat zeker is en de oscars verdienen ze dan zeker ook wel.

Maar soms is het ook weer oneerlijk want dan wint een andere score de oscar maar andere mensen vinden dat wel weer terecht. Je kan het dus uit verschillende kanten bekijken.