menu

Compton's Most Wanted - It's a Compton Thang (1990)

mijn stem
3,79 (29)
29 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Alliance

  1. One Time Gaffled Em Up (4:02)
  2. I'm Wit Dat (4:56)
  3. Final Chapter (4:42)
  4. I Give Up Nothin (4:20)
  5. This Is Compton (4:39)
  6. Rhymes Too Funky Pt. 1 (2:33)
  7. Duck Sick (4:35)
  8. Give It Up (4:15)
  9. Late Night Hype (4:53)
  10. I Mean Biznez (3:53)
  11. It's a Compton Thang (5:12)
totale tijdsduur: 48:00
zoeken in:
EPMD
geweldig debuutalbum van C.M.W. allemaal goede nrs...

EPMD
ik heb em gekocht via ebay... in goede conditie.. verwacht em ergens volgende week... ben echt blij dat ik deze zeer zeldzame cd aan mijn collectie kan toevoegen... het is echt een superdope album...

Dr.Greenthump
Hoeveel heb je er voor neergelegt ... ?

EPMD
39 euri in totaal... afgedingt van 55 euri... lekker tog...

EPMD
ik heb deze vandaag gekregen... heerlijk gevoel om zo'n zeldzame classic te krijgen...

avatar van FunkyMonk
Light up a blunt and chilllen zou ik zo zeggen. (One Time Gaffled Em Up, Im with that,...vervolgens Duck Sick en in slaap vallen bij Late Night Hype )

cortez
Zou deze ook wel heel graag in m'n bezit hebben ... stukken beter
dan 'Music to driveby'!

EPMD
daarmee ben ik het wel eens cortez!!!

EPMD
deze is met stip binnengekomen in m'n top 10... een geweldig album... goede productie en goede lyrics... echt een must-have voor elke hiphophead!! hij is inderdaad iets beter dan music to driveby (hoewel ik beide albums een 5 heb gegeven)...

They peeped out the pager. Said, "How much did it cost?
By the way MC Eiht, where's the dope you toss?"
"Me sell dope? Um sir. I'm a rap singer
Won't go down like the Compton gang banger."
They ran a warrant check. I must have had good luck
But the homie who ran. Mmmm
One Time gaffled him up!!!

avatar van donmarko22
4,5
Zwaar jeugd sentiment deze. Ik heb 'm toen origineel gekocht maar hij is 10 keer beter dan de rest van CMW.

Wat zijn de beste nummers van deze cd ?
heb het nog niet gehoord dus ben benieuwd..

avatar van -d-
5,0
-d-
Ze zijn allemaal goed maar uitschieters vind ik:
I'm With Dat, Final Chapter en It's A Compton Thang

avatar van Pooiertje
3,5
Ik was deze helemaal vergeten.
Goed album met zeer fijne producties

avatar van Rhythm & Poetry
4,0
Stuk voor stuk klassieke producties ja, de relaxte vibe die deze muziek uitstraalt is erg dope. Je wordt door de heren van Compton's Most Wanted gewoon meegenomen naar Compton begin jaren 90 en dat doen ze dus erg knap. De raps zitten dan ook wel sterk in elkaar, alleen weten ze me niet voortdurend te boeien. This Is Compton is mijn favoriete track.

avatar van Rhythm & Poetry
4,0
Fok mijn eerdere mening. Deze plaat is zalig met een hoofdletter ergens in het woord. Word. Raps zijn zo smooth en toch straat, terwijl de beats zonniger zijn dan de zon.

avatar van donmarko22
4,5
Het kost me moeite om geen 5* te geven. Heerlijke west coast schijf.

avatar van Rhythm & Poetry
4,0
Ook typisch dat iemand dit album (sinds het in mijn top 10 staat) een 1 heeft gegeven. Een user die verder niks met hiphop heeft, en ook geen mening achterlaat. Sowieso al logisch dat hij dit checkt.

avatar van Protonos
4,0
N.a.v. de top 10 van R&P een draaibeurt gegeven.

Fijn sfeertje heeft dit album. met name de basgeluiden werken erg ontspannend.
Ook hebben beide rappers een aangenaam stemgeluid, vooral Mc Eiht vind ik heerlijk om naar te luisteren.

Ik zal nog een paar luisterbeurten wachten eer ik een oordeel vel.

avatar van Protonos
4,0
Na verschillende luisterbeurten kan ik alleen maar concluderen dat dit een fijne plaat is!

Lekkere funky beats met aangename flows.
Ook de refreintjes zijn erg goed. de bas knalt lekker!

4.0 sterretjes voor deze meer dan prima plaat.

avatar van MAS
4,0
MAS
Erg lekker album. Chille laidback hiphop die zeer geschikt voor de zomer.

avatar van Kos
3,5
Kos
Idd, ben ook maar snel effe alle CMW's en Above the Laws aan het verzamelen voor de zomer. .

avatar van Kos
3,5
Kos
It's A Compton Thing heeft ook al die fijne bass-sample van AZ- Sugar Hill.

avatar van Rhythm & Poetry
4,0
In zowel de schaduw van stadgenoot N.W.A. als de bekende G-Funk van bijvoorbeeld Warren G en Snoop Dogg valt Compton’s Most Wanted in 1990 tussen wal en schip. Onterecht, want de formatie bestaande uit MC Eiht, Boom Bam, MC Chill, DJ Mike T (de vier rappers) en DJ Slip (producer) verdient meer aandacht dan dat ze ten tijde van haar debuutplaat It’s a Compton Thang kreeg. Een album waar een ouderwetse, met funk doordrenkte en bovenal relaxte Westcoastsound de boventoon voert.

DJ Slip en The Unknown DJ (officieel geen lid van CMW) zijn van cruciaal belang voor het creëren van dit typerende West-Amerikaanse geluid. Door middel van de perfecte samplekeus - nummers van onder meer Isaac Hayes, James Brown, Rick James, Roy Ayers en Funk Inc. worden gebruikt en voorzien zo het album van de nodige nostalgie, funk en herkenbaarheid - en verder slechts traag gedrum in combinatie met zware baspartijen houden beide heren het productioneel eenvoudig en toegankelijk. Ongecompliceerder kan het haast niet, maar hierin zit juist de kracht: de beats spreken tot de verbeelding en nemen je als luisteraar mee naar de zonnige kant van Compton begin jaren negentig. Alsof je zelf in een open cabrio door de wijken cruiset, en de geur van een barbecue je tegemoetkomt.

“Jumped in the hooptie, turned on the ignition”; de rappers onderstrepen de sfeer die de plaat op productioneel gebied uitstraalt. Frontman MC Eiht komt het meest aan het woord en doet dit met verve. Op rustige toon vertelt hij met zijn lage, nasale stemgeluid, haast schouderophalend, over vooral het ruige straatleven in de straten van Compton. Dat zorgt uiteraard voor een contradictie; zonder de woorden in je op te nemen zou het evengoed over Eihts wandelingen in het park kunnen gaan. De MC kan verweten worden dat hij emotie tekort komt, maar ook hierin - net als bij de eenvoudig klinkende producties - zit hem juist de kracht: de rapper komt zelfverzekerd over en staat, terwijl hij zijn verhaal doet, als verteller boven zijn emoties. De overige rappers voegen ondanks hun beperkte rol wel degelijk wat toe aan het geheel. Ze zorgen voor een welkome afwisseling en voorkomen dat het vocaal anders te eentonig wordt. Bovendien laat MC Chill zich van zijn beste kant zien op misschien wel het beste nummer van de cd: This Is Compton, waar hij zijn best pocht over het straatleven en dit met overtuigingskracht doet door evenals Eiht op onverschillige wijze te rappen.

En zo doet It’s a Compton Thang helemaal niet onder voor de bekende G-Funkklassiekers. Sterker nog, het zou gewoon in één adem moeten worden genoemd met Regulate...G Funk Era, The Chronic en Doggystyle. “Zou”, want die status heeft dit album dus nog niet. Maar laat dat in ieder geval niet de reden zijn om dit album links te laten liggen. De volgende keer zin in heerlijke G-Funk? Schuif dan Dr. Dre eens aan de kant en laat hem plaatsmaken voor Compton’s Most Wanteds It’s a Compton Thang.

Afgestoft voor Hiphopleeft.

avatar van principal2000
4,0
Dit album hoef je niet te luisteren als je niet van gangstarap houdt. Ga je voor een zeer aangename flow en relaxte beats waarbij je je hoofd niet stil kan houden, dan ik dit een album voor jou. Op dit album gebruikt MC Eight nog niet zijn gimmick en combineert CMW het beste van de old school sound met een typische west-coast sound. Ik zou dit niet echt G-funk noemen, omdat de typische hoge synthesizer-tonen ontbreken. Maar formeel hebben we het wel over Gangsta Funk. Dit is gewoon een uitstekend debuut. Tekstueel vind ik het niks, maar dat weet je bij deze band. Ik heb dit album ooit zien staan, maar dacht dat het echt een slecht album zou zijn (zal wel vanwege de voorkant zijn). Kan mezelf dus wel voor de kop slaan. De 2 opvolgers heb ik wel in mijn kast staan.

avatar van principal2000
4,0
Heb hem nu ook origineel in de kast!

Gast
geplaatst: vandaag om 12:24 uur

geplaatst: vandaag om 12:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.