Marley Marl - In Control Volume I (1988)

Label: Cold Chillin'

1. Marley Intro 1 * (0:29)
  2. Droppin' Science (4:57)

met Craig G

3. Marley Intro 2 * (0:35)
  4. We Write the Songs (5:24)

met Biz Markie en Heavy D

5. Marley Intro 3 * (0:23)
  6. The Rebel (3:46)

met Intelligent Hoodlum

7. Marley Intro 4 * (0:22)
  8. Keep Your Eye on the Prize (5:41)

met Master Ace

9. Marley Intro 5 * (0:37)
  10. The Symphony (6:05)

met Big Daddy Kane, Craig G, Kool G Rap en Master Ace

11. Marley Intro 6 * (0:26)
  12. Live Motivator (4:43)

met Intelligent Hoodlum

13. Marley Intro 7 * (0:19)
  14. Duck Alert (4:13)

met Craig G

15. Marley Intro 8 * (0:26)
  16. Simon Says (4:01)

met Master Ace

17. Marley Intro 9 * (0:21)
  18. Freedom (4:25)

met MC Shan

19. Marley Intro 10 * (0:23)
  20. Wack Itt (4:46)

met Roxanne Shanté

21. Marley Outro * (0:27)
  22. Droppin' Science [Hip Hop Version] * (5:02)

met Craig G

23. The Symphony [Remix] * (6:42)

met Big Daddy Kane, Craig G, Kool G Rap en Master Ace

24. Wack Itt [Extended Version] * (6:00)

met Roxanne Shanté

25. We Write the Songs [Live at the Apollo] * (5:44)

met Biz Markie en Heavy D

26. The Symphony / Duck Alert / Droppin' Science [Live at the Apollo] * (8:55)

met Big Daddy Kane, Craig G, Kool G Rap en Master Ace

27. The Symphony [Radio Version] * (4:07)

met Big Daddy Kane, Craig G, Kool G Rap en Master Ace

28. Droppin' Science (Bonus Beats) * (5:05)

met Craig G

29. The Symphony (Marley's Symphony Scratch) * (3:00)
  30. Evolution * (7:16)

met Debbie D, Glamorous, Kool G Rap, MC Shan en T.J. Swan

31. Juice Crew All Stars * (7:25)

met Craig G, Glamorous, Kool G Rap, Intelligent Hoodlum, MC Shan en Roxanne Shanté

Snowman
Een van beste hiphop albums ooit.

raffael77
Super album dit en jammer dat bijna niemand hem kent. Althans dat denk ik omdat het zo weinig stemmen heeft.

avatar van MJ_DA_MAN
Raar dat er maar twee mensen gestemd hebben gezien het album de klassieker The Symphony bevat, Marl een van de grotere producers ooit is en er een wastlijst met grote MC's opstaat.

raffael77 schreef:

Yep, ken hem wel hoor! Was hem alleen vergeten, denk ik!

Album dat een goede verzameling (zij het niet volledig) is van de tachtiger jaren rap.

Is dit een verzamelaar?

MJ_DA_MAN schreef:
Is dit een verzamelaar?

Nou ja, verzameling rapartiesten dan!

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, maar wel gewoon een regulier ''Marley Marl''-album zeg maar (Marl als producer)?

Ja, idd!

avatar van MJ_DA_MAN
Ah, mooi mooi, bij deze staat ie op mijn verlanglijstje . Maar ben er nog steeds verbaast over dat dit album amper aandacht krijgt gezien dit op papier eigenlijk al een grote classic zou moeten zijn.

Social_Mask
The Symphony
Wát een geweldig nummer zeg!!! Hier MOET ik meer van horen

|Joël|

Ja, deze wil ik ook nog hebben.

Maarten||
Wow, inderdaad een geweldig nummer, The Symphony, ik ga hier ook achterna .

avatar van Jorge-E
Zat ik wat rond te kijken bij KRS-One, kwam ik hier terecht. Iedereen vond The Symphony zo'n goed nummer, dus dacht ik: laat ik die vdeo maar eens bekijken. En 't was de moeite. Dit album zet ik even op mijn lijstje 'te checken"

avatar van MJ_DA_MAN
Qua raps vind ik dit best heerlijk; lekker simpel maar toch overtuigend en de flows van de diverse heren (en mevrouw Shante) blijven natuurlijk ''chill''. Maar Marley Marl weet mij opnieuw niet 100% (gezien zijn status) te overtuigen. Ik vind de beats soms wat te saai en spectaculair wordt het nooit echt. Aantal aardige nummers sowieso, met natuurlijk de mega-classic The Symphony die legendarische raps bevat. Geef hem een 3,5'je.

EPMD
Classic!!! supervette oldschool beats en geweldige rhymes.. 4*

Social_Mask schreef:
The Symphony
Wát een geweldig nummer zeg!!! Hier MOET ik meer van horen

Big daddy Kane komt hier ook sterk op:

Lettin' it off settin' it off......

Overigens wel grappig om tehoren dat Kane een inspirator is geweest voor een aantal nederlandse rappers waaronder Sugacane, Laquatal etc..

avatar van principal2000
Als ik deze ergens voor een zacht prijsje zie, is ie de mijne. Staan veel moeilijk verkrijgbare nummers op die je niet op de albums van de artiesten terugvindt.

avatar van Kill_illuminati
The Symphony vind ik niet zo heel veel aan.

avatar van principal2000
Kill_illuminati schreef:
The Symphony vind ik niet zo heel veel aan.

Er staan genoeg andere goede nummers op. Als je die ook niks vindt, praat ik niet meer met je!

avatar van MAS
MAS
Leuk album met als hoogtepunt natuurlijk The Symphony.

avatar van j.b.b.l
Ik vind Marley Marl wisselvallig.Droppin' Science,Live Motivator en Freedom zijn top producties,de rest vind ik gewoon goed.De mc's doen het echt geweldig(vooral Kool G Rap op The Symphony) alleen Roxanne Shanté haalt het niveau niet.