Elvis Presley - America (2008)

Label: RCA

1. Also Sprach Zarathustra (0:59)
  2. See See Rider (3:16)
  3. I Got a Woman / Amen (6:42)
  4. Love Me (2:29)
  5. If You Love Me (Let Me Know) (3:03)
  6. You Gave Me a Mountain (4:19)
  7. Trying to Get to You (2:29)
  8. All Shook Up (1:02)
  9. (Let Me Be Your) Teddy Bear / Don't Be Cruel (2:24)
  10. Heartbreak Hotel (1:42)
  11. America the Beautiful (2:32)
  12. Polk Salad Annie (4:54)
  13. Introductions (10:56)
  14. Hurt (2:03)
  15. Hound Dog (1:23)
  16. Help Me (3:08)
  17. How Great Thou Art (3:11)
  18. Little Darlin' (1:54)
  19. It's Now Or Never (4:36)
  20. Funny How Time Slips Away (3:35)
  21. Can't Help Falling in Love (1:56)
  22. Burning Love (2:43)
  23. My Way (4:01)
nijme255@adsl
Opgenomen op 22 april 1976 tijdens een concert in Omaha, Nebraska. De tracks 1, 2, 22 en 23 zijn vastgelegd op 27 april van dat jaar in Washington.
Curieus detail: Elvis Presley and America is een nummer van u2.
Het is de 9de track op The Unforgettable Fire, dat de band in 1984 uitbracht.

Altijd weer afwachten hoe een soundboard uitpakt.

In dit geval is de prominente aanwezigheid van het achtergrondkoor bijna hinderlijk te noemen, vooral bij The Sweet Inspirations.
(Waarschijnlijk klinken DJ and the Stamps iets prettiger)

Een ideale mix is er bij een soundboard natuurlijk nooit, maar ik 'zoek' liever het koor, dan dat ik naar piano of drums moet zoeken, zoals op dit schijfje.
Gelukkig is er na het omdraaien van de tape (waardoor "Hurt" wordt weggedraaid en "Hound Dog" begint met een fade-in) hiervan nagenoeg geen sprake meer. (hooguit "Help Me" is een twijfelgeval, het zij ze vergeven )

Het waarom van het uitbrengen van deze cd is mij echter een compleet raadsel:
Elvis klinkt volkomen inspiratieloos en vooral The Inspirations delen in de misère.
En ook voor een '76-concert is er niks nieuws onder de zon, een bekende tracklist.
Zelfs "America" en "Burning Love" kwamen regelmatig langs.
Een opname van de april-'76 tour was er nog niet, waarschijnlijk zal dat het 'm zijn.

Is een Elvis-fan tevreden met elk onuitgebracht concert, dan mogen ze blij zijn dat ik Ernst Jörgensen niet ben.

Uiteindelijk ben ik dat zelf ook.
Vanzelfsprekend.