Maria Mena - Cause and Effect (2008)

Noorwegen
Label: Columbia

1. Power Trip Ballad (3:59)
  2. Belly Up (4:04)
  3. All This Time (Pick-Me-Up Song) (3:16)
  4. Cause and Effect (3:13)
  5. I'm on Your Side (3:03)
  6. Eyesore (3:15)
  7. Where Were You (3:16)
  8. I'm in Love (2:58)
  9. Self-Fulfilling Prophecy (3:20)
  10. I Was Made for Loving You * (4:34)
  11. Dear... (3:20)
  12. It Must Have Been Love * (4:06)
  13. You're Scaring Me * (3:21)
chrismusic schreef:
Heb je de cd alweer beluisterd NewYorkCityLight?

Ben ermee bezig.
Eyesore is in ieder geval ook weer een mooi nummer.

ik vind hem prachtig... zoveel emoties in de liedjes, zonder een cliche te worden. ook erg fijne teksten weer. ik blijf er naar luisteren.

avatar van Fieke_28
chrismusic schreef:
komt dit album nu op nummer 1 in jou top 10?

Dat wacht ik nog even af, hij gaat er over een tijdje in ieder geval wel inkomen.

avatar van MusicFreak
ben wel benieuwt, vond haar vorige album best goed.
en all this time klinkt ook wel aardig

avatar van StefanK
Mij heeft ze in ieder geval weer geraakt met deze plaat. Prachtig! Een mooie opvolger voor "Apparently Unaffected"! Maria klinkt iets ruiger maar een opzwepend liedje zoals "You're The Only One" van haar debuut hoef je dan net weer niet te verwachten. Goeie teksten, mooie melodieen en een spannende sfeer. Erg jammer dat de cd met een half uur alweer afgekapt moet worden. Blijkbaar waren de andere songs niet sterk genoeg... Ps... die cover van "I Was Made To Lovin' You" is best grappig.

avatar van NewYorkCityLight
Album komt binnen op 8 in de album top100 (Apparently Unaffected kwam tot 11, belooft veel goeds!). Ik gun het haar wel! Het begint trouwens aan me te groeien, ik verhoog me stem pas als ik echt weet wat ik wil geven.

avatar van NewYorkCityLight
Toch wel zeker 3.5 ster waard. Donkere CD, maar wel heel erg mooi. Stuk rustiger dan Apparently Unaffected, maar de gevoelens komen naar voren. Overigens weet ik niet wat ze met haar volgende CD aanmoet, volgens mij zit zowat al haar lief en leed hier al in verwerkt, en op een minder persoonlijke tour af te gaan lijkt me dan ook zo jammer, een herhaling ook... Maar we zien het wel

In ieder geval zit deze CD vol met goede teksten, lekkere nummers, met name Eyesore, Where Were You?, Belly Up, All This Time en Self-Fulfilling Prophecy (noem ik daar toch even de helft van de CD op..)
Mooi boekje ook!

avatar van NewYorkCityLight
Negeer maar de favoriete die ik daar noemde, het is moeilijk om ze eruit te zoeken. Alle liedjes hebben wel iets moois!

chrismusic
NewYorkCityLight schreef:

Mooi boekje ook!

wel apart dat je van een 1,5 naar 3,5 bent gegaan. Bij mij is de eerste luisterbeurd meestal ook het hoogst haalbare cijfer.

avatar van Fieke_28

Mijn cijfer gaat eigenlijk altijd omhoog na een paar luisterbeurten. Eerst moeten alle liedjes nog een beetje groeien. Ik stem dan ook pas als ik het album meerdere malen beluisterd heb.

Ik ben blij om te zien dat de stem van NewYorkCityLight naar een 3,5 is gegaan, dat verdiend ze zeker!

avatar van Anne Maaike
Ik heb het album nu een paar keer geluisterd en ik vind het telkens beter worden. De favoriete nummers zijn voor mij op dit moment All This Time en Belly Up

Heel erg goed album, moest in het begin erg wennen omdat hij heel anders 'volwassener?' klinkt als de vorige albums, maar nu draai ik hem iedere dag.

madonnagirl3
Ik heb hem 1 x geluisterd, en stond verstelt van hoe goed dit album was naar 1 x luisteren. Hij pakte me meteen, ik ga hem denk vaker luisteren dan word me ster denk ik ook hoger, nu hou ik het op een 3,5.

avatar van musicfriek
Mooie jurk in de video en hoes

Apart mondje heeft ze

Het nummer All This Time is waanzinnig slecht

De rest ook?

Ik vind dit een super goed album.
Heb hem nu 5 dagen beluisterd en hij gaat zeker nog een poosje mee.
Heerlijk om in de auto te luisteren.
Mijn favoriet is I'm On Your Side.

avatar van sander.h
musicfriek schreef:

Het nummer All This Time is waanzinnig slecht

Ik vind het juist een erg mooi nummer.
wat vind jij er dan slecht aan?

avatar van Roos-Ann
Ik vind het een hele mooie cd. Ben hem in ieder geval nog steeds niet zat!

Dit is totaal iets anders dan wat ik normaal luister, maar het is me niet tegengevallen. Een paar erg mooie nummers (Belly Up, All This Time) en de rest is gewoon fijn om af en toe naar te luisteren, om even tot rust te komen. Ik zal de CD nog wel een keer moeten luisteren, maar voorlopig kom ik uit op 3*.

avatar van NewYorkCityLight
Self-Fulfilling Prophecy is nu mijn favoriet geworden. Zo'n prachtige tekst, en dan die violen (of wat het ook moge wezen - instrumenten zijn niet m'n sterkste kant) na het 2e couplet...

avatar van NewYorkCityLight
2e single is I'm In Love geworden, mocht dat nou net mijn minst favoriete nummer van haar CD zijn...

Zondag haar concert!!

avatar van lauradance
Nou tijdens de eerste paar luisterbeurten vond ik deze cd fantastisch. Daarna bleven nog maar enkele nummers hangen (Belly Up, I'm on your Side en All This Time (Pick-Me-Up Song)) maar deze luister ik nu zelfs niet meer. Ik kan dus niet anders oordelen dan dat de cd minder goed is dan dat ie in de eerste instantie lijkt.
Ik geef toch nog een gemiddeld cijfer voor haar mooie stem en sommige teksten zijn erg goed.

NewYorkCityLight schreef:

Zondag haar concert!!

Ja, ik vind het ook opvallend. Van All this time wist ik meteen dat het een hit zou worden, maar I'm in love vind ik zeker niet het beste nummer van het album.
Verder vind ik het een super CD. Ik geniet er elke keer van als ik hem beluister. Where Were You vind ik prachtig en I Was Made for Loving You vind ik een heerlijk nummer, al is het een cover.
Al met al 4,5 ster waard, wat mij betreft!

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
Het nummer All This Time is waanzinnig slecht. De rest ook?
Musicfriek, je vergist je weer eens. "All This Time" is harstikke goed. Evenals de overige tracks op "Cause and Effect (2008)". Mooie, sfeervolle en ingetogen nummers. Maria Mena heeft bovendien een heel fijne stem om naar te luisteren. "I'm in Love" is nu veelvuldig op de radio te beluisteren. Wordt altijd een beetje vrolijk als ik dat nummer hoor .
"Cause and Effect (2008)" is dus een aanrader!! 4*****

avatar van Hans Brouwer
Het nummer "I Was Made for Loving You" is een nummer waarmee rockgroep Kiss terecht een grote hit heeft gehad. Maria Mena waagt zich op "Cause and Effect (2008)" ook aan dit nummer. De uitvoering door Kiss en Maria zijn niet met elkaar te vergelijken. Waar Kiss een stevig rocknummer neerzet vertolkt mevrouw Mena "I Was Made for Loving You" op rustige en ingetogen wijze. Heel mooi. Als je mij zou vragen welke versie beter is, de Kiss versie of de Maria Mena versie, dan vrees ik dat U het antwoord schuldig moet blijven. Wat ik wel weet en wat ik op 17 augustus jl. al berichtte is dat "Cause and Effect (2008)" een heel fijn album is om naar te luisteren. En wat hier al eerder werd bericht, bij iedere luisterbeurt wordt dit album beter en mooier. Halve * erbij.

avatar van HungUp
Als 3e single is gekozen voor Belly Up hier in Nederland vertelde Maria tijdens een uitzending van giel beelen op 3fm.

Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland krijgen I was made for loving you.

Ben blij dat ze die bij ons niet uitbrengen, aangezien mevrouw met tegenzin het nummer op het album heeft moeten zetten. Niet dat haar versie zo slecht is, maar voor haar begon het als grap en de duitse platenmaatschappij zette haar onder druk het nummer op cd te zetten en nu dus ook al als single. Covers is niet waar Maria voor staat, dus blij toe dat we hier Belly Up krijgen.

avatar van NewYorkCityLight
Inderdaad. Ik ben erg blij met Belly Up. Het album staat nog ook nog stevig in de top100. (Ergens rond 40 ofzo).

avatar van NewYorkCityLight
A.S. dinsdag weer concert van deze dame.

Eerste keer beviel me zo goed .

avatar van NewYorkCityLight
Concert was geweldig, nog beter dan de eerste keer! Ze moest een traantje laten toen ze uitlegde waar Eyesore over ging, wat wel erg emotioneel was. Wel was haar optreden van Eyesore de beste van de hele avond!

En ze knipoogde nog naar me! (Ja, ik weet zeker dat het naar mij was). Ik stond dan ook bijna vooraan natuurlijk .

avatar van Lovekellycl
Deze dame zei me niet direkt veel, ik heb haar bekende liedjes dan wel op mijn ipod staan zoals Our battles, Just hold me, Nevermind me, I miss your love maar dat was het zowat. Wat ben ik aangenaam verast door dit album! Deze ga ik mij zeker aanschaffen, moet haar andere albums ook dringend eens luisteren!

avatar van Lovekellycl
Jammer dat haar live prestaties zo pover zijn, als ze niet playbackt dan zingt ze zo vals als een kat