Micah P. Hinson and the Red Empire Orchestra - Micah P. Hinson and the Red Empire Orchestra (2008)

Folk / Rock
Label: Full Time Hobby

1. Come Home Quickly, Darlin' (2:19)
  2. Tell Me It Ain't So (4:09)
  3. When We Embraced (1:45)
  4. I Keep Havin' These Dreams (3:58)
  5. Throw the Stone (2:09)
  6. Sunrise over the Olympus Mons (4:21)
  7. The Fire Came Up to My Knees (4:05)
  8. You Will Find Me (4:45)
  9. The Wishing Well and the Willow Tree (2:05)
  10. We Won't Have to Be Lonesome (3:46)
  11. Dyin' Alone (4:44)
  12. My God * (2:48)
  13. You Ain't Callin' the Shots * (3:18)
avatar van thebestfreaks
Het is inderdaad de perceptie van tijd waar ik wat tegenaan lliep. Bij verdere beluistering wordt dat minder hoor. De nummers geven zich, bij mij althans, langzaam prijs. Mijn eerste indruk was dat het een nogal monotone collectie nummers was, waarbij de nummers op zichzelf staan, maar bij elkaar wat veel van het goede waren. Maar dat blijkt een eerste indruk te zijn, want inmiddels heb ik dat een stuk minder. Ik luister nog even verder

Ga Micah P. Hinson live zien als je de kans krijgt! Betoverend.

avatar van Woody
CAMPS schreef:
Ga Micah P. Hinson live zien als je de kans krijgt! Betoverend.

Echt? vorig jaar in Eindhoven gezien maar vond het niet heel erg goed eigenlijk.

Social_Mask
aERodynamIC schreef:
High similarity to Scott Matthew stond te lezen op last fm.

Misschien door het orkest gevoel (de violen). Al is het bij Scott veel bombastischer en niet te vergeten erg kitscherig. Maar dat is mijn mening.

Mooie plaat dit verder. Met name het eerste deel is erg sterk, tegen het eind wordt het wat minder. Goed, maar vergeleken met het fantastische begin toch niet zo indrukwekkend. De violen vind ik erg mooi, geven het geheel een klassiek tintje. En de zang van Micah draagt bij aan de melancholie van de plaat.

Edit: Oh, ik zie net dat er Scott Mathew staat. Ik las Scott Walker. Foutje.
Edit2: Die hoezen zijn echt schitterend!

avatar van habada
Geweldig album
Aanrader.
Misschien niet de beste zanger maar o zo mooie muziek

avatar van Tonio
Na 13 jaar (!) weer aandacht voor dit prachtige album.

Tell me it ain't so

Wat een wonderschoon nummer zeg. Samen met All My Happiness is Gone van Purple Mountains toch wel de ontdekking van het jaar. Een zeer melancholisch, verwarrend en uiteindelijk hoopvol jaar voor mij.

avatar van MarkS73
Wat een prachtige plaat is dit zeg, dat het bestaan hiervan mij al die jaren ontgaan is....

avatar van Tonio
Ja, MarkS73, dat klopt. En het is de kracht van dit platform dat we op deze manier tóch op dit soort meesterwerkjes gewezen worden.

Mede MuMe-ers hebben mij in de loop van de jaren van heel veel van dit soort tips voorzien.

avatar van MarkS73
Tonio schreef:

Dat is inderdaad het leuke van deze site, ik heb dit ook ontdekt door een recensie hier...