Polle Eduard - De Beste van Polle Eduard (1988)

Label: Sky (II)

1. Ik Wil Jou (4:04)
  2. In de Stad (3:47)
  3. Dat Is Liefde (3:10)
  4. Onderweg (4:02)
  5. Alleen Jij (3:05)
  6. Ik Hou Niet Alleen van Jou (4:26)
  7. Ik Wil Je Nooit Meer Zien (4:23)
  8. Het Gaat Om de Sport (3:15)
  9. Wespennest (5:03)
  10. Binnenkort (3:20)
  11. Voor de Lol (3:40)
  12. Iedereen Lacht (4:05)
avatar van foxhusky
Ten eerste, wat een vreselijk lelijke hoes! Polle ziet eruit als een erg 'foute' mega-piraten artiest, maar dat is Polle Eduard absoluut niet.

Polle Eduard draait al heel wat jaren mee in de Nederlandse popwereld. Als 16-jarige zat hij al in Tee-Set, later in After-Tea.

De muziek op deze verzamelaar is goede Nederpop muziek, in het straatje van bijvoorbeeld Doe Maar, Het Goede Doel, Frank Boeijen Groep, Toontje Lager en Kadanz.

Het album begint met de hit Ik Wil Jou, maar deze versie is een andere dan de hit in 1979. Deze versie bevat duidelijk minder gitaren en dat is jammer, het origineel vind ik beter.

Ik wil je nooit meer zien, is een geweldige Nederpopplaat. Lekker stevig met een leuke tekst. Het gaat om de Sport is geschreven door Henk Westbroek en Henk Temming van Het Goede Doel. Op de 4CD box 'Geef de mensen wat ze willen' staat de oerversie van dit lied, uitgevoerd door een prille Het Goede Doel. De versie van Polle Eduard is echter vele malen beter.

Het slotnummer Iedereen Lacht is geschreven en geproduceerd door Bert Hermelink, in de jaren 80 de oprichter en 'schrijvende motor' achter Toontje Lager. Dit nummer behoort tot de meest favoriete van alle Nederpop platen. Prachtig!

Op mijn versie van dit album staat het voor mij tot dan toe onbekende “Kom mee” en dat is meteen met afstand het beste nummer! “In de stad” is een andere versie dan origineel en net ietsje minder. Beetje overbodig als je de meesterwerken “Polle”, Onderweg..,hoezo” en “andere kant van de schaduw“ hebt. Vier Sterren dan toch maar!