Built to Spill - Keep It Like a Secret (1999)

Label: City Slang

1. The Plan (3:29)
  2. Center of the Universe (2:43)
  3. Carry the Zero (5:44)
  4. Sidewalk (3:51)
  5. Bad Light (3:22)
  6. Time Trap (5:22)
  7. Else (4:09)
  8. You Were Right (4:45)
  9. Temporarily Blind (4:48)
  10. Broken Chairs (8:40)
avatar van itchy
Geschreven in De album Top 100 van...:

Doug Martsch is de lekkerste gitarist die ik ken! Ik heb het dan niet over zijn gezellige postuur of zijn wollige baard, maar om zijn vermogen om de nummers van Built To Spill precies te voorzien van de heerlijkste riffjes, loopjes, lickjes, akkoordjes en arpeggio'tjes, en wat je nog meer aan jargon hebt om gitaristenkneepjes te beschrijven. Zijn iele stem past wonderwel ook precies bij de muziek. Hun bekendste succesplaat Perfect From Now On zagen we niet voor niets al bij twee van mijn voorgangers in dit topic langskomen. Die plaat, hoewel zeer sterk, vind ik bij vlagen iets te meanderend en daarom geef ik de voorkeur aan de opvolger van die plaat, deze dus. Keep It Like a Secret bevat 10 vlijmscherpe popsongs, tot de tanden bewapend met slimme gitaarlijnen conform hierboven beschreven. Met als topper Carry the Zero, wat ook mijn favoriete BTS-song is. Bouwt rustig op naar een ontroerend hoogtepunt met een schitterend instrumentaal einde dat ik nog wel 100.000 keer kan horen.

Vind je deze plaat goed, luister dan ook eens naar: Built to Spill - You in Reverse

Aangekruist als favoriet:
1. Carry the Zero