Michael Jackson - King of Pop [The Dutch Collection] (2008)

Label: Sony

1. Billie Jean (4:53)
  2. Thriller (5:12)
  3. Beat It (4:18)
  4. Smooth Criminal [Radio Edit] (4:11)
  5. Dirty Diana (4:41)
  6. Don't Stop 'Til You Get Enough (3:59)
  7. Man in the Mirror (5:19)
  8. They Don't Care About Us (4:09)
  9. Black or White (4:16)

met Bill Bottrell

10. Wanna Be Startin' Somethin' (4:17)
  11. The Way You Make Me Feel (4:26)
  12. Bad (4:07)
  13. Earth Song (5:02)
  14. Ben (2:47)
  15. Heal the World (4:32)
  16. Liberian Girl (3:46)
  17. Rock with You (3:23)
  18. The Jacksons - Can You Feel It (3:51)
  19. She's Out of My Life (3:38)
  20. You Are Not Alone (4:55)
  21. Stranger in Moscow (4:04)
  22. The Girl Is Mine (3:42)

met Paul McCartney

23. Remember the Time (3:59)
  24. You Rock My World (4:25)
  25. Human Nature (4:05)
  26. Give in to Me (5:30)
  27. Will You Be There (3:39)
  28. Off the Wall (3:46)
  29. The Jacksons - I'll Be There (3:57)
  30. Who Is It (4:14)
  31. Blood on the Dance Floor (4:14)
  32. Say Say Say (3:58)

met Paul McCartney

33. The Jacksons - Blame It on the Boogie (3:31)
  34. Ghost (5:08)
  35. Got The Hots (4:27)
|Joël|
Dit is een speciale release voor MJ's 50ste verjaardag. In veel landen wordt deze uitgegeven met overal een andere tracklist, gekozen door de fans uit het betreffende land, dit is dus de Nederlandse versie geworden.

avatar van musicfriek
Lekker chronologisch ook

avatar van Darkzone
Het Nederlands publiek heeft gestemd (ruim 25.000 mensen) en konden kiezen uit 100 nummers. En helaas ook wat oudjes, w.o. Ben. Op de 1-disc versie van Bol.com (met speciale 'disco' cover) staat Ben tussen Bad en Can You Feel It :S
En op de 2-disc tussen Earth Song en Heal The World. Erg 'fijn'.
Hoe mooi dat liedje ook is, het past niet op een verzamelaar als deze.

Kijk op http://en.wikipedia.org/wiki/King_of_Pop_(album) voor alle verschillende versies. De UK 3-disc heb ik al op Play.com besteld en vandaag bij Saturn de Nederlandse versie voor 7 euro.

De mooiste cover is die van Bol, maar de Duitse cover is ook erg netjes. Mooiste tracklist is die van België. Wijkt behoorlijk af van alle andere releases! Heel wat ongebruikelijke songs.

avatar van rudiger
State Of Shock staat er niet op , dus ook deze verzamelaar is weer niet compleet.

Father McKenzie
Hoeveel verzamelaars van deze Has Been komen er nog uit? We zien wel.
Op mij kan hij enkel nog indruk maken met nieuw sterk werk, ik bedoel wat zijn muziek betreft dan, wat plastische "charcuterie" betreft is het welletjes nu!

Ik vind het toch knap.
Nummer 1-hit One Day In Your Life zit er WEER niet bij...

Dat Shake Your Body bij geen enkele tracklist staat vind ik ook erg opmerkelijk.

stuart
Er is altijd wel wat met die verzamelaars...

Michael1992
Ik vind het vrij zielig dat een platenmaatschappij zelfs uit de verjaardag van één van hun artiesten geld willen kloppen door (WEERAL) eent totaal irrelevante verzamelaar uit te brengen waarvan de echte fans hoogstwaarschijnlijk toch elk nummer al hebben wat ook niet verwonderlijk is als je de tracklist laat samenstellen door een hele landsbevolking (althans dat deel met een internetaansluiting) waardoor steeds weer dezelfde hitjes komen bovendrijven.
En wonder boven wonder doen ze hier zelfs niet de moeite om één of andere nooit uitgegeven track er standaard bij op te zetten om bovenenoemde echte fans toch over de streep te trekken en hen het album te doen kopen. Wat dan weer te wijten zal zijn aan het gebrek van zo'n track.
Ik kan haast niet wachten tot de verzamelaar die ze bij zijn zestigste verjaardag gaan uitbrengen uitkomt.

Toch hoop ik stiekem toch nog een heel klein beetje dat Meneer Jackson nog eens met een relevante plaat afkomt en de wereld (al is het dan misschin alleen mijn wereld) nog eens op zijn kop zet.

avatar van platedraaier
Het laatste nummer , 'Got The Hots" is nooit eerder verschenen, dus voer voor de fans.

platedraaier schreef:

Dat is ook tevens de enige reden, waarom je de nederlandse 2 disc versie zou kunnen kopen. Voor de rest zijn er al tig verzamelalbums van de beste man.

De nog te verschijnen engelse 3 disc versie is veel interessanter, omdat hier onder ander de 12 inch versie van Wanna be startin' somethin' en een Thriller megamix op komen te staan.

Verder hoop ik van harte dat het volgende album dat platenmaatschappij Epic uit zal brengen een nieuw studioalbum zal zijn, want dat wordt wel eens tijd na 7 jaar.

Gots the hots komt overigens voort uit de Thriller-sessies.
Overigens jammer dat zo'n nummer als Ben uit de Motown periode zo nodig op deze verzamelaar terecht komt, want hij past totaal niet bij de rest van de nummers, maar goed dat is dan de keuze van de fans.

avatar van FunkStar
En ook mis ik de nummer 1 hit uit 1987, I Just Can't Stop Loving You met Siedah Garrett! Maar over het algemeen leuk! Alleen inderdaad, er zijn meer dan genoeg verzamelalbums van Michael.

avatar van Peter88
Weer een verzamelaar van Michael Jackson. De zoveelste. Die man weet zijn fans in zijn 50ste levensjaar wel uit te melken. Eerst met die jubileum uitgave van Thriller (met die verschrikkelijke remixen die niets toevoegen), en nou weer met de zoveelste compilaite CD met dezelfde oude nummers. En natuurlijk blijven die oude nummers nog steeds erg goed, maar om ze nou tig keer op CD te hebben? Wanneer zou hij nou eindelijk eens is een keer weer iets niets uitbrengen inplaats van zijn oude materiaal steeds opnieuw uitbrengen?

3,5 toch maar, omdat de tracklist niet slecht is

FunkStar schreef:

Is ook een van mijn favoriete MJ nummers (mét intro, zoals alleen op de 1987 cd/mc/lp staat).

Ik heb een week geleden bij het Australische Chaos.com de Limited Edition Australian 50th Anniversary Edition Digipack van King Of Pop besteld en vandaag binnengehad.
Allereerst een veel mooiere fysieke versie (uitklapbaar) met een uitklapbare poster met foto's van MJ door de jaren heen, plus persoonlijke handgeschreven verjaardagsgroeten aan Michael.
Tevens heeft deze 32 tracks dubbel-cd al een veel interessantere top 20, aangevuld met een op het gehoor remasterde versie van Say Say Say. Ook staat State Of Shock erop, en de demo's van Got The Hots, Fall Again (waarom hebben ze dit niet verder uitgewerkt??), Sunset Driver, We Are The World (heerlijk!!). Maar ook Someone Put Your Hand Out, In The Back (valt tegen, saai nummer, pre-demo?), de 12" van You Can't Win en de ruim 9 minuten Jason Nevins Thriller Mega Mix.

Maar eerlijk is eerlijk: Got The Hots en de Megamix zijn echt onbekend. De rest staat gewoon op de 4-cd box The Ultimate Collection (waar nóg meer demo's opstaan).

avatar van martlybra
Peter88 schreef:

Vooral zijn platenmaatschappij die hier achter zit denk ik. Want zij weten gewoon dat er genoeg mensen zijn die Michael Jackson albums (zelfs verzamel) blijven kopen...

album staat nu ook al 2 weken in de NL top 10

avatar van royh
Ik vraag me overigens hoeveel verschillende edities van dit album zijn c.q. worden uitgebracht. Ik hou het vooralsnog bij de nederlandse dubbelaar en de nog te verschijnen engelse deluxe edition, die voor begin oktober gepland staat.

Oh, ik had deze al toegevoegt, maar ik heb "The German Edition" of "The German Collection" of hoe je het wilt noemen, hoewel er absoluut weinig verschil is.

Got The Hots is wel een heerlijk nummer, nog nooit eerder gereleased, die staat overal, dus dat het geheel de keuze van de fans is bullshit.

avatar van dazzler
Ik heb hem ondertussen, de German Collection wel te verstaan.
Die vind ik ook niet zo definitief (4 sterren), maar beter dan deze versie.
Er is oa ook een Belgische editie en die is ook maar 3 sterren waard.

De Duitse versie beperkt zich uitsluitend tot Michaels solohits.
De Nederlandse en Belgische versie integreren ook hits van de Jacksons,
zowel uit de Motown als Epic periode (maar laten bijvoorbeeld
de megahit One Day in Your Life compleet links liggen ...).

Ik heb deze dubbelaar in huis omdat er een handvol single edits opstaan,
en dat is bij sommige, langere (album)nummers mooi meegenomen.
Op deze manier ben ik in staat om een best of met 18 tracks te branden.

Don't Stop Till You Get Enough / Rock with You / Billie Jean /
Beat It / Wanna Be Startin' Somethin' / Human Nature / Thriller /
I Just Can't Stop Loving You / Bad / The Way You Make Me Feel /
Dirty Diana / Smooth Criminal / Black or White / Remember the Time /
Heal the World / Scream / You Are Not Alone / Earth Song

Human Nature staat niet op de Duitse versie, wel op de Nederlandse en Belgische.
Ik mis I Just Can't Stop Loving You en Scream op deze Nederlandse editie.

avatar van kaztor
Waarom zetten ze al die nummers nou niet gewoon op 1 verzamelaar, iedereen tevreden?
Dat slappe gekloothannes ook altijd...

royh schreef:

Had je de link in mijn eerste post gevolgd, had je meteen geweten hoeveel verschillende versies er zijn. Al blijkt de tracklist voor België totaal niet te kloppen helaas.

Ik heb vandaag de UK 3-disc editie ontvangen. De 3 cd's zitten alle 3 in cd-single hoesje met alle 3 een andere cover. En deze zitten samen met een uitklapboekje in een mooie rode box á la PopArtMix van de Pet Shop Boys.
Een super item voor 18 euro!!!

avatar van laboomzaa
Volgens mij moet je gewoon Off the wall, Thriller en Bad hebben en dan heb je eigenlijk alle goede (en ja ook de minder goede) liedjes!!! En dan hoef je ook niet alle collections te verzamelen!! Of ben ik nou gekke gerrit???

Groetjes Gerrit

avatar van Hans Brouwer
Peter88 schreef:
Die man weet zijn fans in zijn 50ste levensjaar wel uit te melken.
Michael of zijn platenmaatschappij? Ik vind als je 50 jaar wordt dat je dat wel mag vieren met "een jubileum" verzamel cd. Ik heb "King of Pop (2008) The Dutch Collection" toch maar aangeschaft. In De Telegraaf was deze zomer een aantal malen een stempagina afgedrukt waarbij iedere Nederlander werd uitgenodigd een keuze te maken welke nummers er volgens hem of haar op "King of Pop (2008) The Dutch Collection" zouden moeten verschijnen. "King of Pop (2008) The Dutch Collection" is dus een Nederlandse Michael Jackson Top 35 geworden. Ik mag graag luisteren naar deze verzamelaar.

Father McKenzie
Ik geef 4 puur voor wat erop staat.... al is verzamelaar nummer zoveel in het rijtje op zich puur overbodig... en van zijn platenmaatschappij uiteraard pure uitmelkerij, zoals velen al opmerkten.
Uiteraard ontbreek het één en ander (One Day In Your Life, Shake Your Body, I Just Can't Stop Loving You...) maar dat krijg je als je je moet beperken tot 35 songs...

Kopen doe ik deze zooi niet, als je zijn betere reguliere platen hebt, dan kun je wel verder; Off The Wall, Thriller, Bad, Dangerous, dàt zijn ze zowat.

Invincible en Blood on The Dancefloor zou ik maar wijselijk laten liggen (deze idioot kocht ze destijds toch, tegen beter weten in...).

Darkzone schreef:

Een super item voor 18 euro!!!

Ik heb de UK 3 disc versie ook binnen. Ik vind het wel jammer dat wederom (zoals bij zoveel recentelijk uitgebrachte cd's) gekozen is om de cd's in kartonnen hoesjes te stoppen. Dat doet uiteraard niets af aan de muziek, maar slijtage van de hoesjes ligt op de loer. Gelukkkig zijn de cd's redelijk makkelijk uit het hoesje te halen. Ik ben in ieder geval blij eindelijk de 12" van Wanna be startin' somethin' in mijn bezit te hebben, al wijkt deze niet al te veel af van de album-versie.

Gekkenhuis
Hier kan ik toch wel van genieten hoor, vrijwel allemaal nummers die lekker in het gehoor liggen. Als je ook hoort wat voor instrumentaties Michael Jackson tot zijn beschikking had...

Absolute favoriet is Rock With You, wat moet dat geweldig zijn geweest als je dat nummer in de jaren 80 in een discotheek hoorde waar je in was. Helaas was dat voor mijn tijd

Father McKenzie
En NU mogen ze echt wel stoppen met MJ compilaties uit te brengen, wie er nu nog geen heeft, zal waarschijnlijk niet om zijn muziek geven....

laat hem de wereld en zichzelf maar eens verbazen met een sterke nieuwe plaat, dat is een paar "verbouwingen" geleden....

avatar van Kim008
Ik ben niet zo'n grote fan van Michael dat ik al zijn albums heb, maar wou toch zeker een Best f album in huis halen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb!
Het is werkelijk een prachtig album met zijn sterkste songs!

avatar van lennon
Father McKenzie schreef:

Niks meer aan toe te voegen...

avatar van Darkzone
Ik heb nu ook The Korean Limited Edition voor 20 euro. Uitklapbare digipack incl. extra boekwerk met alle 35 songteksten (incl. Koreaanse vertaling), een aantal foto's en fanbedanktjes.

Wederom vele malen mooier verpakt dan de Nederlandse edities.

Jammer dat zelfs op eil.com niet goed te zien is hoe de verpakking eruit ziet.

avatar van jellecomicgek72
briljante plaat met erg goede nummers.Zowel de 1e als de 2e cd zijn goed.

avatar van kaztor
Ik vind de UK-versie verreweg het beste er uit zien.