Little Nemo - Private Life (1988)

Frankrijk
Label: Présage

1. Blue Years (4:23)
  2. A Handful of Sand (4:52)
  3. My Eternal Friend (5:00)
  4. A Day Out of Time (3:59)
  5. Precious Days (7:06)
avatar van freddze
Fantastische EP!! Beste wat ik tot nu toe van deze coldwavers uit Parijs gehoord heb. En ikke blij, want met dit bandje zal ik duidelijk een vervolg kunnen gaan breien aan mijn jaren geleden tot stand gekomen Sad Lovers & Giants fixatie.
Alle ingrediënten zijn er: de rustige gitaren gemixt met de dromerige synths, de ingetogen zanger die de ene na de andere melancholische liedjestekst op ons loslaat.

Mijn favorieten zijn het aan alle criteria hierboven voldoende 'Precious Days' en verder ook het nummer met het meeste power, "A Handful of Sand'. Ook het openingsnummer 'Blue Years' is top. Heel melancholische tekst ook weer. De twee andere klinken ook goed tot zeer goed in mijn oren, dus komt dit EP'tje zowaar op een 4,5* te staan.

Af en toe hoor ik wel eens het Franse accent weerklinken, maar dat vind ik eigenlijk helemaal niet storend.

avatar van STaRS
Zeer goede recensie van freddze waar ik me helemaal in kan vinden. Blue Years en Precious Days zijn mijn favorieten. Spijtig dat het maar een EP is, en dus zo snel gedaan is. Dat is het enige negatieve dat ik hier kan aanmerken, wat bewijst dat dit heel goede muziek is.

avatar van Premonition
Klinkt muzikaal alsof The Cure zonder Smith wat leftovers van de Faith-sessies opnieuw heeft uitgebracht. Daarom kwam direct The Essence bij mij naar boven, toen ik deze EP beluisterde. Verschil is dat The Essence qua zang ook klinkt als een tweederangs Cure. De zanger van deze band klinkt helemaal nergens naar, op Blue Years zelfs gewoon vals. Sorry, kan er niet meer dan (een nipte) 2,5* van maken.