Diggy Dex - Mayonaise voor de Ziel (2008)

Label: Marcus & Heinz

1. Dames en Heren (3:58)
  2. Het Voelt Zo (3:53)
  3. Vette Klodders (3:52)
  4. De Meest Exclusieve Jansen (3:51)
  5. Gescheiden Wegen (4:37)
  6. Proces (3:38)
  7. Ideale Schoonzoon (0:52)
  8. Onderweg (3:49)
  9. Mayonaie voor de Ziel (3:17)
  10. 1, 2, 3, 4 (4:03)

met Skiggy Rapz

11. Alsof (3:30)
  12. Wie Vertelt Jou (4:10)
  13. God van het Niets Doen (3:59)

met Eefje

14. Sjoebidiwap (0:51)

met Skiggy Rapz en Tinus

15. Dezelfde Spijt (4:26)
avatar van thomzi50
Iemand nog vragen naar aanleiding van dit album?

avatar van psychonaatje
Ja: wie is de dame op de hoes?

avatar van Stapler
Ja: Vanwaar de hoes? En wat bedoelt hij me de titel?

edris.
Ja: Is 1, 2, 3, 4 een prequel van Kool G Rap's 4, 5, 6?

avatar van Rhythm & Poetry
Of die naamsverandering bewust is (staat nu een spatie tussen) of is het een toevoeg fout? En ik ben benieuwd wat voor label Marcus & Heinz eigenlijk is.

avatar van thomzi50
Oh, ik denk dat ik dan een toevoegfout heb gemaakt. Ik ben overigens neem ik aan niet de enige die dit een ronduit afgrijselijke cover vindt?

edris.
Ik neem dat ook aan? Maar zo'n vraagteken vind ik wel verwarrend?

avatar van thomzi50
Ik heb een correctie ingediend, maar die klopt niet. Vanmiddag had ik dus dat interview en daar maakte hij aan alle onduidelijkheid een einde: oorspronkelijk was het DiggyDex, maar de meeste mensen schreven alsnog Diggy Dex. Daarom heeft hij het maar aangepast.

P-DawG
thomzi50 schreef:
wat vind je zo erg aan de cover dan ?

Ben heel erg benieuwd naar dit nieuwe album, wat ik tot nu toe heb gehoord klonk erg fris in elk geval

Ben inderdaad ook erg benieuwd, Op het eerste gehoor klinkt het lekker

Staat op de Luisterpaal.

avatar van Rhythm & Poetry
DiggyDex weet mij wel te verassen op dit album. Was namelijk niet zo kapot van de track De Meest Exclusieve Jansen. Maar gelukkig ben ik dat wel van de meeste andere tracks. Het begin met die eerste twee tracks is natuurlijk ijzersterk. Maar verder komt Diggy met sterke lyrics en heeft hij gewoon een erg fijne flow. Producties luisteren net als de raps lekker weg en zijn van een hoog 'Nederlands' niveau. Saxofoon op de titeltrack vind ik bijvoorbeeld wel lekker.

4* Diggy weet me goed te vermaken, met heerlijke luister liedjes.

Denk ook wel dat ik dit heel vet gaat vinden. De vibe op het album is heerlijk en totaal anders als verhalen vanuit de sofa. De wegen scheiden is echt een mooi nummer.

Binnenkort volg mij conclusie

^^^^^^
Gescheiden Wegen neem ik aan? Ja wel een leuke track, maar die productie stond ook op het album van Vakill (wel leuk dat hij het daar vandaan haalt). Als je die track er langs zet, dan zie je dat de kwaliteit tussen de Amerikaanse rapper en de Nederlandse toch wel enorm groot is (in het voordeel van Vakill natuurlijk).

avatar van thomzi50
Is die beat letterlijk hetzelfde, of hebben ze alleen dezelfde sample gebruikt?

avatar van Rhythm & Poetry
Nagenoeg htezelfde, bij Gescheiden Wegen wordt er namelijk ook geklapt (geluid van handen dus) en is de into (eerse paar seconde) net wat anders, de basis van de productie is hetzelfde.

avatar van TheLegacy
Hij is gelekt!

avatar van BoordAppel
Dat "hij is gelekt" begint bijzonder irritante vormen aan te nemen. Het lijkt wel op dat achterlijke "first" gedoe op sommige sites.

avatar van MJ_DA_MAN
Als het een poging tot ''first'' was was het behoorlijk mislukt gezien ie gister al gelekt was (sorry BoordAppel, snap je punt wel ).

avatar van BoordAppel
Ja ook dat nog inderdaad. Soms zie je ook twee berichten na de #1 nog een first staan. Dit is ook zo'n geval.

avatar van Cliznitch
Een bijzonder sterk album.
Waar "verhalen uit de sofa" slechts een paar sterke nummers bezat (vier woorden, egoïsme), bezit dit album slechts een paar zwakke nummers (De meest exclusieve Jansen).

Jiggy Dje's album uit 2006 'Noah's Ark' was van een behoorlijk hoger niveau dan dat waar Diggy Dex mee kwam.

Nu lijkt Diggy zijn voormalige 'D.A.C.' collega's; Grootmeester Jan, Wudstik en Jiggy Djé, allemaal voorbij gestreeft.

'Gescheiden wegen' bezit een diepgang á la Typhoon en is daarmee voor mij het beste nummer van het album.

tuktak
producties zijn meestal prima, met een paar uitschieters zelfs, maar diggy dex kan me niet echt overtuigen. zon typische nederlandse blanke knakker die zo dolgraag rapper wil zijn. hij heeft het gewoon net niet.

avatar van Urbanoetang
Was dit album alweer helemaal vergeten. Gelijk even luisteren op de luisterpaal, vond Verhalen vanuit de Sofa toch redelijk geniaal voor een nederlandse hiphop-plaat. Beste uit amersfoort iig, al miste die plaat wat sfeer. Hopelijk is hier er wat aan gedaan.

Cliznitch schreef:

Qua diepgang mag Diggy Dex niet eens in de schaduw van Typhoon. Gescheiden wegen zeker niet. Na mijn eerste luisterbeurt vind ik dit gewoon meer van hetzelfde, maar dan zwakker. Volgens mij kan Diggy maar op één typische manier rappen of zo.

raffael77
Weet je aan wat voor gasten ik een hekel heb.

Aan rappers als Typhoon die denken dat ze het zijn maar helemaal niet zijn.
Ik deed examen voor socio hygiene en dacht laat ik eens het centrum van zwolle ingaan.

Ik kijken bij plato kijken of ze nog wat leuks hadden zie daar een donkere gozer staan. Hij was stoer aan het lullen de hele tijd.
Hij stond de hele tijd te kijken op zo'n manier van: Hee ken jij me niet omdat ik tussen de hiphop zat te kijken.
ik dacht: Wat moet die gast toch van me en hij bleef maar opvallend doen.
Even later na mijn aankopen ga ik naar huis en klik de tv aan.
Ik zap wat en zie ineens een clip van Typhoon en dacht he verrek die zag ik juist bij Plato.

Met andere woorden. Wat een sukkel die zo graag wil opvallen en niet eens zo geweldig kan rappen, maar juist omdat hij down is met Opgezwolle meteen een stempel krijgt dat hij da bomb is.

raffael77
Dit is een sterk vervolg van Dex. Mooie producties en lekkere flow.

Fraai cover nu ik hem voor mij heb liggen.
De binnenkant is nog fraaier.

voorlopig een 4

Ik vind het ook een heel dope vervolg, net als zijn vorige, voel ik bijna alle nummers, iets wat me niet vaak overkomt. Diggy draagt de plaat ook bijna helemaal in zijn eentje wat ook een prestatie is.

raffael77 schreef:
Weet je aan wat voor gasten ik een hekel heb.

Aan rappers als Typhoon die denken dat ze het zijn maar helemaal niet zijn.

ik dacht: Wat moet die gast toch van me en hij bleef maar opvallend doen.
Even later na mijn aankopen ga ik naar huis en klik de tv aan.

avatar van Cliznitch

Verder belachelijke hoes, en ik snap de gedachte achter de titel nog steeds niet.[/quote]

Ik vind dat Diggy Dex in gescheiden wegen een verhaal vertelt die mij erg bekend voorkomt en dat bovendien goed verwoord is.
Natuurlijk is dit niet voor iedereen hetzelfde, en ik kan me voorstellen dat het dan een stuk minder mooi nummer is.

"Alle cliches zijn waar, ze bestaan ook niet voor niets. Mijn visie ging van absoluut naar relatief, pas als je de andere kant kent zie je het perspectief."
Dit stuk deed me echter vrij snel aan Typhoon denken en ik denk dat hij daarom wel degelijk, als je het zo wilt verwoorden, in zijn schaduw mag staan.