T-Bone Burnett - T-Bone Burnett (1986)

Rock / Country
Label: Dot

1. River of Love (3:30)
  2. Poison Love (2:33)
  3. Shake Yourself Loose (3:00)
  4. No Love at All (2:54)
  5. Annabelle Lee (5:01)
  6. I Remember [Instrumental] (2:21)
  7. I Remember (3:39)
  8. Little Daughter (3:29)
  9. Oh No Darling (3:49)
  10. Time (4:59)
  11. Little Daughter [Instrumental] (3:23)
  12. Song to a Dead Man (3:34)
  13. The Bird That I Held in My Hand (3:04)
kistenkuif
Dit is een kristalheldere en volledig akoestische, puur countryalbum. Zijn begeleiders zijn niet de minste. Zuivere koffie. Echt anders dan zijn latere werk met Ribot etc. Ook goed trouwens.

avatar van heartofsoul
De stem van Burnett vond ik aanvankelijk niet zo goed passen bij het country-idioom, maar dat bezwaar verdween voor mij al heel snel. Dat kwam door de mooie liedjes, fijne instrumentals en heel goede instrumentalisten. Vooral Jerry Douglas op dobro en lap steel, David Hidalgo op accordeon en gitaar en Byron Berline op fiddle maken dit album voor mij tot een waar luisterfeest.

kuifenco
Bloedmooi zuiver album. Absoluut geen rock, zoals hier aangegeven. Of het nog te vinden is, vraag ik me af. Tweedehands wellicht. Na dit album concentreerde hij zich meer op zijn werk als producer. En niet voor de minsten. Kijk zelf maar eens op wikipedia (engels) . Nauwelijks verder externe info te vinden over dit album. Hieronder toch een mooie tekstsnipper mét clip. Ander érg mooi album van hem is The Criminal Under My Own Hat(1992).

River of Love – T-Bone Burnett | The Cinch Review - cinchreview.com

avatar van blaauwtje
Na de prachtige release van Ilse Delange, schoot me deze productie weer te binnen, tot mijn spijt in 1986 nooit aangeschaft, een vriend had hem wel, dus kopieerde ik deze plaat op een cassette, die natuurlijk allang is weggegooid

Een fout die ik nu weer recht heb gezet, tot mijn grote verbazing is deze productie in januari 2019 op nieuw in productie genomen en op een kristal heldere cd geplaatst, en gewoon weer verkrijgbaar.

Prachtig akoestische cd van Burnett, welke ik reken tot de hoogtepunten in zijn opname carrière, heel blij mee.

avatar van Poles Apart
Heb deze op LP. Ook maar weer eens draaien dit weekend. Te lang niet beluisterd.

Maar uh... Wie heeft deze hoes (en dan bedoel ik in deze resolutie) toegelaten?!?!?

avatar van potjandosie
zoals hierboven reeds eerder door userblaauwtje opgemerkt is dit gelijknamige album van de man een prachtig, akoestisch album. de geluidskwaliteit op cd is glashelder en komt de zeer fraaie muziek ten goede. de inmiddels 75 jarige legendarische singer/songwriter, gitarist en producer T Bone Burnett (geboren in St. Louis, Missouri opgegroeid in Fort Worth, Texas) trakteert ons hier op 13 wonderschoon uitgevoerde, prachtige songs. de sound van dit album heeft weinig met klassieke country of rock te maken. folk/country met hier en daar blue grass invloeden (o.a. op "Oh No Darling" met Byron Berline op fiddle) zou ik het noemen, maar je kunt het even zo goed "roots/americana" noemen.
een feestje voor de oren dit album, dat ik de liefhebber van dit genre zeer kan aanbevelen.

er staan 7 "originals" van de man zelf op. 4) "No Love at All" is co-written met David Mansfield (bekend van zijn werk met Bob Dylan en degene die ooit de prachtige "rootsy" soundtrack schreef voor de film "Heaven's Gate") en Billy Swan, het aloude, veel gecoverde 2) "Poison Love" is van Elmer Laird (ook bekend van de versie op Doug Sahm's album "Doug Sahm and Band" (1973), 5) Annabelle Lee is van Bob Neuwirth, 10) Time is van Tom Waits, 12) co-written met Larry Poons en 13) co-written met Bob Neuwirth en Billy Swan.

album werd geproduceerd door David Miner (recorded live to two track digital)

de volgende klasbakken van muzikanten speelden mee op dit album:
David Hidalgo: eight string, guitar, accordion, vocals
Jerry Douglas: dobro, lap steel
Jerry Scheff: bass