Robin Thicke - Something Else (2008)

R&B
Label: Star Trak

1. You're My Baby (4:16)
  2. Sidestep (4:11)
  3. Magic (3:53)
  4. Ms. Harmony (4:47)
  5. Dreamworld (4:39)
  6. Loverman (4:42)
  7. Hard on My Love (3:36)
  8. The Sweetest Love (3:55)
  9. Something Else (3:16)
  10. Shadow of Doubt (3:27)
  11. Cry No More (4:18)
  12. Tie My Hands (5:21)

met Lil' Wayne

13. I'm Coming Home * (2:54)
  14. Ebb and Flow * (4:20)
  15. Magic Touch * (3:20)
avatar van Reijersen
Oké, de nieuwe Robin Thicke! Zijn vorige plaat was best oké. Zoals we gewend zijn van de beste man bespeeld hij zelf de keys.
Een recensie per nummer:

- 'You're My Baby':
Een rustig nummer met een salsa-productie. Robin zingt veelal op kopstem. Dat kan irriteren, maar hier valt het nog binnen de irritatieperken. Ik vind het wel een lekker relaxing song.

- 'Sidestep':
Een iets stevigere productie als de opener. Een echt quick-step nummer. Ja inderdaad, ik haal het stijldansen er maar bij, want het zal perfect passen. Het nummer is pop, met een vleugje R&B. Dat laatste komt toch vooral door de zang van Robin.

- ‘Magic’:
De meeste die bij dit album kijken zullen wel bekend zijn met de eerste single van dit album. Om toch nog even een idee achter te laten. Disco-achtig, funky, dansbaar.

- ‘Ms. Harmony’
Gitaarintro, bluesy en dan weer wat Zuid-Amerikaas/Zuid-Europees. Een beetje salsa-invloeden hier, beetje pop daar. Rustig nummer wederom, erg breekbaar gezongen door Robin. Wederom met veel kopstem.

- ‘Dreamworld’
En wederom een rustige track. Wel erg mooie, simpele productie. Ook mooi gezongen door Thicke. Echt zo’n nummer dat heerlijk rustig opbouwt om steeds iets meer te knallen.

- ‘Loverman’
Wederom een slow song. Ik denk dat het album daar zo onderhand mee volstaat. Wederom vrij simpel en toegankelijk. Niet echt een nummer waar ik stijl van achterover sla.

- ‘Hard on My Love’
Juist, eindelijk up-tempo. Funky, rocky, het doet mij zelfs een beetje denken aan een nummer van Van Hunt. Blazers erbij en swingen. Robin Thicke zingt mooi ingetogen.

- ‘The Sweetest Love’
En dan meteen weer terugglijden in dit nummer. Een glijnummer, dat is het inderdaad. Niet vervelend, niet verheffend. Zo op zijn tijd best lekker en zeker goed te gebruiken voor een slowdance.

- ‘Something Else’
De titeltrack is doet mij in de intro denken aan Michael Jackson’s ‘Billie Jean’. Wederom disco-achtig uptempo. Vergelijkbaar met de single ‘Magic’. Erg lekker nummer. Tekstueel wat eentonig.

- ‘Shadow of Doubt’
Salsa-invloeden te over op dit album. Een uptempo nummer met een aardige productie. Dit nummer is een beetje in de trant van ‘Hard On My Love’. I Like it a lot.

- ‘Cry No More’
Dit nummer is weer een slowjam. Thicke vliegt wel van hot naar her qua tempo op dit album. Wederom niks verheffends, maar best lekker.

- ‘Tie My Hands’ (ft Lil’ Wayne)
Zolang Lil’ Wayne zijn mond houdt vind ik alles best, maar dat gebeurd helaas niet. Het nummer is vrij rustig. Robin maakt weer grif gebruik van de kopstem.

Al om al een erg pop-georiënteerd album van Robin Thicke. Weer totaal wat anders in vergelijking met zijn vorige 2 platen. Veel gitaarintro’s, voer voor de dansvloer in de trant van R. Kelly’s album ‘Happy People’ (al dan niet in stijldansen). Het bevalt mij zeker wel, alleen jammer dat Lil’ Wayne meedoet op één nummer.