Blitzen Trapper - Furr (2008)

Rock / Pop
Label: Sub Pop

1. Sleepytime in the Western World (3:29)
  2. Gold for Bread (2:46)
  3. Furr (4:07)
  4. God & Suicide (2:21)
  5. Fire & Fast Bullets (2:51)
  6. Saturday Nite (2:07)
  7. Black River Killer (3:28)
  8. Not Your Lover (2:50)
  9. Love U (3:01)
  10. War on Machines (3:19)
  11. Stolen Shoes & a Rifle (2:46)
  12. Echo / Always on / EZ Con (3:28)
  13. Lady on the Water (2:26)
avatar van itchy
Erg fijne gevarieerde plaat met voornamelijk traditionele liedjes die toch genoeg stekeligheden bevatten om interessant te blijven. Een hoog nivo van songwriting de hele plaat door, een paar nummers horen echt tot de beste liedjes die ik dit jaar hoorde. Vooral het op Youngiaanse wijze door merg en been gaande Not Your Lover vind ik erg fraai. Maar ook Sleepytime in the Western World, Furr, God & Suicide, Black River Killer en Lady on the Water blijevn maar door mijn hoofd spoken. Vind hem toch beter dan Wild Mountain Nation, al springen er minder uit. Maar dat komt omdat het nivo iets hoger en constanter is.

avatar van Co Jackso
Dit tweede album van Blitzen Trapper is een stuk minder consistent dan zijn opvolger. Tot Saterday Nite is het een uitstekend album, maar voornamelijk met Love U lijken ze volledig de weg kwijt te zijn. Het herstel is minimaal. Hoogtepunten zijn eigenlijk de eerste 6 nummers. De nummers zijn niet te lang en ook niet al te complex.