Megapuss - Surfing (2008)

Folk / Rock
Label: Vapor

1. Crop Circle Jerk '94 (4:29)
  2. Duck People Duck Man (3:23)
  3. To the Love Within (2:35)
  4. Adam & Steve (1:45)
  5. Theme from Hollywood (4:41)
  6. Surfing (5:00)
  7. Lavender Blimp (1:16)
  8. Mister Meat (Hot Rejection) (0:24)
  9. Hamman (3:45)
  10. A Gun on His Hip and a Rose on His Chest (3:07)
  11. Chicken Titz (3:53)
  12. Sayulita (7:04)
  13. Older Lives (3:26)
  14. Another Mother (2:46)
Justinx schreef:
En zie hier: verrassing nummer 2 voor de maand oktober.

Verrassing zoals Justinx het omschrijft wel. Verrassing omdat dit voor mij onverwacht uit het niets is gekomen ook. Verrassing omdat de hoes opvalt: ach..... maar verrassing qua muziek?
Welnee: dit is gewoon Devendra Banhart zoals we hem kennen. Hij heeft solo ook al vaker kleine wendingen gemaakt en had hier zijn eigen naam op gestaan dan had ik er ook prima mee kunnen leven. De wending deze keer is dan dat zijn aparte folk nu een rammelrock-randje heeft gekregen hier en daar.
Er kleeft voor mij te veel het etiket 'leuk tussendoortje' aan vast en dat komt dit soort albums maar zelden ten goede.
Het is verder absoluut geen misere hoor: er staan leuke nummers tussen en Banhart blijft gewoon doen waar ie zelf zin in heeft en dat valt altijd te prijzen en verdient aanmoediging.
Maar mij shockeert hij niet met de titels, noch met de cover. Het zal het bij veel andere mensen vast en zeker wel doen (alhoewel ik dat niet hier op deze site verwacht), maar als dat nodig is om de aandacht te vestigen op Megapuss dan zou ik dat een zwaktebod willen noemen. Laat ik het maar gewoon op het freaky gedrag van Banhart zef gooien en dan komt hij met Surfing heel redelijk weg.