T-Bone Burnett - The True False Identity (2006)

Label: DMZ

1. Zombieland (5:57)
  2. Palestine Texas (4:47)
  3. Seven Times Hotter Than Fire (4:41)
  4. There Would Be Hell to Pay (5:10)
  5. Every Time I Feel the Shift (6:52)
  6. I'm Going on a Long Journey Never to Return (5:21)
  7. Hollywood Mecca of the Movies (3:26)
  8. Fear Country (6:15)
  9. Baby Don't You Say You Love Me (4:08)
  10. Earlier Baghdad (The Bounce) (4:55)
  11. Blinded by the Darkness (5:18)
  12. Shaken Rattled and Rolled (2:40)
avatar van Ronald5150
Ik kende T-Bone Burnett alleen als producer van een heel scala albums. Stuk voor stuk heb ik die albums als bijzonder sterk ervaren, mede ook door de invloed van Burnett. Hij is in staat een authentiek gevoel voor rootsmuziek te genereren, klasse muzikanten bij elkaar te brengen en over het algemeen een broeierige, donkere en dreigende sfeer neer te zetten. Al die ingrediënten komen ook uitstekend samen op ”The True False Identity”. Het is een bezwerend album vol donkere en dreigende klanken en indringende teksten. Zoals al aangegeven door bovenstaande users, eist gitarist Marc Ribot een hoofdrol op. Ik kende hem al van zijn fantastische gitaarspel op ”Raising Sand” van Robert Plant en Alison Krauss, ook geproduceerd door Burnett overigens. Ook hier is Ribot’s spel weer fantastisch. Meeslepend vind ik een mooie kwalificatie. Dat kun je overigens ook over het gehele album zeggen. ”The True False Identity” is geen alledaags rootsalbum, het is er eentje waar je wat moeite voor moet doen, maar uiteindelijk werkt deze behoorlijk verslavend en gaat hij lekker onder je huid zitten.