The Datsuns - Head Stunts (2008)

Nieuw-Zeeland
Label: Cooking Vinyl

1. Human Error
  2. Hey, Paranoid People! (What's in Your Head)
  3. Your Bones
  10. Cry Crybaby
  11. Pity Pity Please
  12. Somebody Better
avatar van greendog
Eigenlijk rockt hij echt wel heel erg!
De nummers zijn stuk voor stuk lekker. Zit muziekaal goed in elkaar.
Alleen snap ik het lage gemiddelde niet echt..

avatar van jurado
komt vast omdat de eerste plaat na 3 keer draaien al je strot uit komt. Als deze plaat meer van het zelfde is hoef ik hier al niet eens aan te beginnen,
Heb ze ooit nog eens live gezien ..geforceerde rock 'n roll en dito uitstraling.

avatar van jurado
Goh ...ik zie net dat ze nog meer platen hebben gemaakt ..net zo onopvallend als de muziek dus.

avatar van crazyhorse
jurado schreef:

Hoe kun je nou oordelen over The Datsuns terwijl je de vorige platen helemaal niet ken.
Neem nou die eerste cd, die is grandioos.

avatar van HaanHoen
Ik ken The Datsuns niet van vorige albums, dus ik zal niet oordelen over The Datsuns als band, maar ik geef een oordeel over dit album (wat sowieso de bedoeling is natuurlijk). En ik vind er persoonlijk niet heel veel aan. Het klinkt nogal vlak en ik ben al tig keer bij een concert geweest waar voorprogramma bandjes speelden die allemaal hierop leken. Ze weten zich voor mij dus niet echt te onderscheiden of zichzelf een eigen identiteit te geven. Zoals jurado ook al zei: onopvallende muziek. Dat is dan ook het grootste punt van kritiek. Hier en daar rockt het wel aardig, en in een vol zaaltje zal het vast leuk zijn, maar dit is toch niet iets wat ik thuis veel zal gaan luisteren. 2,5 *

avatar van bver
Heb altijd al een zwak gehad voor The Datsuns. De albums waren niet altijd overtuigend, hoewel er toch een fraaie greatest hits uit distilleren valt. Live daarentegen rocken deze heren als een motherf...er en weten ze perfect hoe je een zaal doet ontploffen.

Dit plaatje bevat genoeg materiaal om de shows strak en spannend te houden, een meesterwerk is het echter (weer) niet geworden. Wisselvallig is het woord dat dit album het best beschrijft, net zoals het hele oevre van de heren.

3,5* voor Head Stunts en een speciale vermelding voor "Eye of the needle": geen typisch Datsuns-nummer, maar voor mij wel het beste van de plaat.

avatar van Doc
Doc
Op de vorige plaat (Smoke & Mirrors) was het alsof ze even de weg kwijt waren (wat een slappe plaat was dat), maar deze klinkt toch wel weer erg lekker. Zit weer een stuk meer bezieling in, en het rockt gewoon als een tierelier. Hij pakt me nog wel iets minder dan de eerste twee platen, maar wat niet is kan nog komen.