Jimi Hendrix - Experience Hendrix (1997)

Alternatieve titel: The Best Of

Label: MCA

1. Purple Haze (2:51)
  2. Fire (2:43)
  3. The Wind Cries Mary (3:20)
  4. Hey Joe (3:39)
  5. All Along the Watchtower (3:58)
  6. Stone Free (3:35)
  7. Crosstown Traffic (2:19)
  8. Manic Depression (3:42)
  9. Little Wing (2:25)
  10. If 6 Was 9 (5:34)
  11. Foxy Lady (3:18)
  12. Bold as Love (4:11)
  13. Castles Made of Sand (2:47)
  14. Red House (3:50)
  15. Voodoo Child (Slight Return) (5:12)
  16. Freedom (3:25)
  17. Night Bird Flying (3:50)
  18. Angel (4:22)
  19. Dolly Dagger (4:45)
  20. Star Spangled Banner (3:36)
  21. Highway Chile * (3:39)
  22. Gloria * (8:52)
  23. It's Too Bad * (8:52)
  24. Spanish Castle Music * (5:48)
  25. Hear My Train Comin' * (6:56)
  26. Lover Man * (2:56)
  27. I Don't Live Today [Live] * (6:32)
  28. Purple Haze [Live] * (4:03)
Nog voor de dood van Mitch Mitchell voor weinig geld besteld en vandaag de 8-LP Box The Jimi Hendrix Experience (2000) ontvangen. Prachtig om te zien en geweldig om te horen!

avatar van FunkStar
Ik moet zeggen dat ik helemaal nix met Jimi Hendrix heb, alleen het nummer Crosstown Traffic vind ik erg lekker, funky ook!

avatar van Oldfart
Het is klaar:
het overzicht voor de beginnende liefhebber, welke albums van Hendrix wel of niet aan te schaffen, is compleet.

Father McKenzie
@ Oldfart; Jawadde Jan, je hebt er echt werk van gemaakt, ik neem mijn petje voor je af!
Deze verzamelaar hier vind ik ongeveer de best denkbare. Daarom het volle pond maar!

Nian
Na 1 keer beluisterd te hebben direct 4.5* gegeven.
Na 3 keer beluisterd te hebben 5*

Ik ben niet echt bekend met het werk van JImi Hendrix dus daarom even deze Best of aangeschaff.
Ik ben nogal een Best of - persoon .. Als dat bevalt dan koop ik nog ander werk van deze artiest en ik moet toegeven ... dit bevalt mij heel goed.

Toffe cd (maar dat is meestal met een Best Of) al vind ik de tracklist niet optimaal!
Ze zouden de bekendste niet allemaal vanvoor moeten hebben gezet maar meer uitgespreid want nu sla ik de eerste 4 of 5 altijd over!
En spijtig dat Electric Ladyland en Rainy Day, Dream Away er niet opstaan!

PriestMaiden
Goede verzamelaar om deze meestergitarist te leren kennen. Je hoort hierop gewoon dat hij een hele hoop bands generaties achter hem heeft beïnvloed met zijn werk.

avatar van goldendream
Vanavond op Canvas een documentaire over de man. Morgen herhaling.
Over deze verzamelaar: staan de nummers chronologisch? Zijn er live-uitvoeringen opgenomen?

avatar van little lion man
goldendream schreef:

Nee; ja: 20.
Van Are You Experienced (1967): 1*, 2, 3*, 4*, 6*, 8, 11 & 14 (* bonustracks)
Van Axis: Bold As Love (1967): 9, 10, 12 & 13
Van Electric Ladyland (1968): 5, 7 & 15
Van Woodstock (live; 1969): 20
Van The Cry Of Love (1971): 16, 17 & 18
Van Rainbow Bridge (1971): 19

avatar van goldendream
Ik haat het als het niet chronologisch is. Is er een deftige chronologische verzamelaar?

avatar van AbleMable
Voor mij de perfecte verzamelaar van Hendrix. Alles wat ik van hem goed vind, staat erop.....veel van wat ik niet trek bij Hendrix staat er niet op, behalve het afsluitende Star Spangled Banner. Enigste kritiekpuntje is idd dat de songs niet in chronologische volgorde staat.

Jeve
goldendream schreef:

Je kunt op Spotify (als je die optie hebt) een playlist aanmaken met de nummers in de meest aannemelijke chronologische volgorde...

Jeve
AbleMable schreef:

Idem als mijn vorige bericht...