Lamb of God - As the Palaces Burn (2003)

Label: Prosthetic

1. Ruin (3:55)
  2. As the Palaces Burn (2:26)
  3. Purified (3:10)
  4. 11th Hour (3:45)
  5. For Your Malice (3:43)
  6. Boot Scraper (4:35)
  7. A Devil in God's Country (3:13)
  8. In Defense of Our Good Name (4:10)
  9. Blood Junkie (4:22)
  10. Vigil (4:43)
avatar van Kondoro0614
Pfoe, wat een ontzettend grote stap en wat een ontzettend vette knaller heeft 'Lamb Of God' hier de wereld in gedrukt waarbij we erg veel progressie ontdekken van de heren, het klinkt allemaal al muzikaler zoals ik van ze gewend ben, der zitten eindelijk wat goeie solo's in die naar voren worden gehaald en de zang van Randy begint steeds zuiverder, verstaanbaarder en schoner te worden zoals ik bij de beste man gewend ben. Ja, ik mag oprecht zeggen dat deze plaat mij al lichtelijk omver knalt en aangezien ik de andere platen van de heren ook allemaal al ken weet ik dat er hierna nog wat op zich staat te wachten.

Met 'Ruin' start de plaat super gaaf, en knallen de vonken er bijna letterlijk vanaf. Vooral het begin van Randy's vocals zijn om van te genieten, wat een goeie diepe grunt was dit. Maar ook de rest van dit nummer is werkelijk prachtig te noemen. Ook het tweede nummer blaast je omver en daarna word het album iets rustiger maar nog steeds prachtig. 'Vigil' is trouwens ook nog een nummer om op te noemen, rustiger maar om af te sluiten geweldig!

Met de Voldermort uit de metal scéne heeft dit album een prima productie gekregen. Devin Townsend dan wel te verstaan heb ik vorig jaar op Dynamo live mogen zien maar, als je zou zeggen dat hij echt een demoon mee draagt geloof ik je gelijk. Dit album kent gewoon een prima productie, kent lekkere nummers en de 'Adler' broertjes zijn perfect bezig, genieten!

Voorlopige tussenstand:
01. As the Palaces Burn