Sivert Høyem - Ladies and Gentlemen of the Opposition (2004)

Noorwegen
Label: Virgin

1. Northwind (5:07)
  2. Be for Real (3:36)
  3. Smalltown Supersound (2:14)
  4. Far from Here (4:39)
  5. Song for Cornelis (3:17)
  6. Black Box (2:07)
  7. Ladyfriend (6:21)
  8. What's Wrong with You? (3:38)
  9. First Day of Somersaults (4:23)
  10. Woman (3:48)
  11. Slow Blues / Let It All Hang Out Now (5:00)
  12. Theme from Bambi (3:39)
Ruby1966
De zanger van Madrugada op solotour. Geen Madrugada, meer folk-achtig, maar wel erg mooi.
Behoort zeker tot mijn favoriete cd's van 2004 tot nu toe.

NB. het nummer Song For Cornelis gaat over Cornelis Vreeswijk, een te vroeg overleden Nederlandse zanger die vanaf zijn twaalfde jaar woonachtig was in Zweden en daar een held werd.
In Nederland werd hij bekend in de jaren '70 door nummers als Veronica en De Nozem en de Non.

avatar van titan
titan (crew)
Mooie plaat, die niet eens zo gek veel afwijkt van de sound van Madrugada. Het grote verschil is denk ik dat dit album een stuk lichter klinkt. Sivert is een uitstekende zanger die met zijn voordracht de nummers met gemak naar een hoger niveau tilt. Folk-achtig vind ik het album overigens helemaal niet.

Ruby1966
Naast Folk ( Ladyfriend ) heeft het album ook Alt. Country en Jazz invloeden. Ik vind het vrolijker en inderdaad ook lichter dan Madrugada.

avatar van HiLL
Madrugada is beter dat moet gezegd worden. Maar de zanger 'van' verdient wel een 4. Goede cd met een paar hele mooie liedjes. Zoals het eerste nummer wat mij meteen pakte. En ja de stem he..die is gewoon erg goed!

Ace
Als groot Madrugada-fan spreekt me dit ook wel aan. Toch haalt het het niveau van Madrugada verreweg niet, vooral doelend op de eerste 2 albums van de noorse band. Naarmate dit album vordert zakt het naar mijn mening een beetje in. 3,5*

Ace
Na 'm nog eens een paar keer wat beter geluisterd te hebben gaat ie toch naar 4*

avatar van HiLL
Heb je hem gekocht Ace?

Sheplays
Ruby1966 schreef:

Ik herinner mij een reisje door Zweden en Noorwegen in de tijd van Voulez-Vous van ABBA. Weinig van ABBA gespot maar opvallend veel aanplakbiljetten voor upcoming shows van Cornelis Vreeswijk. Hij was nogal "groot" daar!

avatar van A-neet
die stem... hoe vaak ik er ook naar luister... t blijft prachtig. of nee, t wordt telkens mooier.
hoe vaker ik de nummers hoor, hoe mooier ze worden.

avatar van Kronos
Geheel toevallig bij dit album uitgekomen tijdens een stockverkoop. Wat is dit goed ook zeg. Beetje andere stijl dan Madrugada, maar daarom niet minder mooi. De hoes vind ik eveneens erg geslaagd.

avatar van Madjack71
Eens in de zoveel tijd komt er een zanger voorbij, die mijn liefde voor muziek verrijkt en bevestigd..Sivert is er daar een van wat mij betreft. Met Madrugada i.s.m. Robert Buras heeft hij een gevoelige snaar geraakt. Wat ik er ook van hoor, zij het Madrugada of Sivert solo...telkens weer om Willeke Alberti even te quoten, ben ik gekluisterd, prikkelt het mijn oren en houd ik van zijn stem, evenzo hier op dit Ladies en Gentlemen. Is het de opener Northwind die het jongensboek opent of de snaar van Be for Real, waar Sivert zo een patent op lijkt te hebben, getuige ook het prachtige Far from Here of de sluiter Theme from Bambi. Of mag ik het ook zoeken in de Bowiaanse geluiden van Smalltown Supersound of Blackbox. De man getuigt van een breed spectrum aan gevoel voor geluid en een fingerspitzengefuhl voor diamantjes van liedjes. Of zou het ook kunnen zijn dat de verguisde held van nederland in de persoon van Cornelis Vreeswijk hier een eerbetoon krijgt in zijn eigen lied Song for Cornelis. Hoe het ook zij, ik was niet denkende om zijn concert in Breda te passeren. Dat zal mij geen tweede keer meer gebeuren. Muzikale helden komen eens in de zoveel tijd voorbij, daar moet je zuinig mee omgaan en de kans pakken als die zich aandient. Ik ga hier nog veel van genieten, zoveel is zeker.

avatar van Musico Pinjo
Zekers Madjack, en dan is dit nog de minste van zijn drie solo-albums!!

avatar van henkiev
Volgens mij de beste plaat die hij onder zijn eigen naam gemaakt heeft..prachtig!

avatar van MarkS73
Prachtige plaat, het solo debuut van Sivert. Be For Real, Song For Cornelis, Northwind, Far From here, ontzettend mooie nummers, die man heeft toch wel een zeldzaam mooie stem en de gave om wonderschone songs te schrijven, of het nu solo is of met Madrugada. Ik lees hierboven dat Song For Cornelis over Cornelis Vreeswijk gaat, nooit geweten. Ik vind dit wel de beste van zijn soloalbums...