menu

Howlin' Wolf - Live and Cookin' (1972)

Alternatieve titel: (At Alice's Revisited)

mijn stem
3,85 (10)
10 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: Chess

  1. When I Laid Down I Was Troubled (7:20)
  2. I Didn't Know (5:45)
  3. Mean Mistreater (6:40)
  4. I Had a Dream (4:45)
  5. Call Me the Wolf (5:40)
  6. Don't Laugh at Me (4:55)
  7. Just Passing By (5:10)
  8. Sitting on Top of the World (7:40)
  9. The Big House * (7:38)
  10. Mr. Airplane Man * (7:29)
toon 2 bonustracks
totale tijdsduur: 47:55 (1:03:02)
zoeken in:
avatar van BoyOnHeavenHill
2,5
Naar het schijnt is dit de enige liveregistratie van Howlin' Wolf; hoewel gemaakt tegen het einde van zijn carrière is de man hier prima op z'n gemak en bovendien uitstekend bij stem, en vooral dat laatste is natuurlijk een belangrijke voorwaarde voor het slagen of falen van een liveplaat van iemand met zó'n unieke stem.
        Helaas heb ik bij dit album drie ernstige bezwaren. Ten eerste duren de nummers allemaal wel èrg lang (waardoor de spanning uit de originelen wegsijpelt), ten tweede is Wolfs stem hier veel te ver naar achteren gedrukt in de mix in plaats van er bovenop te zitten, en ten derde zijn de arrangementen onaangenaam druk en vol. Dat zal ook wel de bedoeling zijn met zo'n grote bandbezetting (twee gitaren, bas, drums, piano en saxofoon), maar het is niet mijn ding wanneer de gitaar en de sax als lead-instrumenten door elkaar gaan spelen en daarbij dan soms ook nog concurrentie van een mondharmonica en/of de piano krijgen, bijvoorbeeld in de propvolle versie van Sitting on top of the world. Jammer, want de uitzonderingen zijn dan meteen wel ijzersterk, zoals in het strakke Call me the Wolf en de bonustrack Mr. Airplane Man (hoewel die nummers ook wel tamelijk schatplichtig aan Smokestack lightning resp. Somebody in my home zijn).
        Misschien dat iemand dit sudderende potje ervaart als een dampende heksenketel, maar voor mij persoonlijk is dit hoogstens een aardige aanvulling óp en zeker geen serieus alternatief vóór Wolfs oorspronkelijke studiowerk.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:09 uur

geplaatst: vandaag om 09:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.