Peter Frampton - Premonition (1986)

Label: Atlantic

1. Stop (4:53)
  2. Hiding from a Heartache (4:56)
  3. You Know So Well (3:43)
  4. Premonition (4:46)
  5. Lying (4:13)
  6. Moving a Mountain (5:03)
  7. All Eyes on You (4:13)
  8. Into View (4:42)
  9. Call of the Wild (5:43)
  10. So Far Away * (4:00)
  11. Nothing at All * (4:15)
avatar van Queebus
Sympathiek album van een sympathieke zanger/gitarist. Peter Frampton is vooral bekend van Die Ene Live Album maar hij is zoveel meer. Schitterde eerder in Humble Pie en ja, hij heeft ook een paar missers op zijn naam. Premonition daarentegen staat vol met uitstekende songs en Peter zingt en speelt errug fraai. Herinner me de interviews in Oor en Music Maker waarbij de ene vrij positief verliep en de andere (Oor) bepaald niet. In 1987 geleend van de platenbieb en veel later met moeite gescoord op cd want helaas verkocht Premonition niet al te best. Peter Frampton had de eer om als solo gitarist op te treden tijdens de Glass Spider Tour van David Bowie in 1987. De promotie die hij voor Premonition deed deed geen wonderen want hits zijn er niet van dit album getrokken terwijl er wat mij betreft er genoeg op staan.

Een helaas wat ondergesneeuwde album.