menu

Joan Armatrading - How Cruel (1979)

mijn stem
3,64 (28)
28 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Soul
Label: A&M

  1. Rosie (3:10)
  2. How Cruel (3:04)
  3. He Wants Her (3:15)
  4. I Really Must Be Going (4:27)
totale tijdsduur: 13:56
zoeken in:
avatar van sq
4,0
sq
Ik ben de eerste pas? Wel, dit halve album (een eenzijdig bespeelbare LP) was een grote hit destijds. Rosie was het nummer dat iedereen kende. I Really Must be Going is een heerlijke ballad, en He Wants Her is het overwachte reggae-nummer.

avatar van Karma_To_Burn
4,5
Mooie songkeuzes! Kort, maar afwisselend. Inderdaad een plaat die maar aan 1 kant afspeelbaar is, dat had ik nog niet eerder gezien maar het is een leuke toevoeging!

avatar van musician
4,0
Bijzonder inderdaad, een LP/EP/12"/mini album (hoe zullen we het eens noemen) met vier nummers op één kant en kant twee dan geheel blanco.

Ik ben het meest gecharmeerd van het wat stevige How Cruel.

Zaterdag maar weer eens naar een prachtige BBC documentaire gekeken over Joan Armatrading en van de weersomstuit gelijk maar een boxje met 5 cd's uit de periode 1976-1983 gekocht. Ik denk haar beste periode.

Dit album komt uit die periode maar is een vreemde eend in de bijt. Ik was er naar op zoek als cd of als bonus. Maar alle vier de nummers zijn geïntegreerd in de verzamelaar Love and Affection uit 2003. Ook een oplossing, ze kunnen alle vier moeiteloos mee op een Greatest Hits.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:31 uur

geplaatst: vandaag om 10:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.