Seger's antwoord op Springsteen's BTR. Terecht of niet, laat ik in het midden. Ook hij bezingt de stad en problematiek daar. Er zijn zeker paralellen te trekken dus de heren. En ja in Amerika was ie werkelijk heel groot want miljoenen platen daar verkocht. De hoes vind ik werkelijk iconisch. De muziek spreekt voor zichzelf. Nummers als Night Moves en Main Street, waan ja. Nostalgisch ook terug blikkende met de ogen en oren van nu. Maar ff eerlijk, dit soort van platen worden niet meer gemaakt. Helaas. Tekstueel en muzikaal sterk. Gelijk aan Springsteen ook Seger met een eigen band. Eigen geluid en smoel dus ook. Kant A zeer zeer sterkt. Kant B kan dat niveau helaas niet worden aangehouden, ondanks Main Street en ja, Ship of Fools. Sunburst welhaast majestueus, incluis dwarsfluit, gok ik op dan. Zo'n beetje al de BS output hier staan, zelfs zijn meest recente werk. Want ja, elke 5-6 jaar verscheen er nog wel wat, vaak met een aansluitende tour. In the States dan wel. Helaas. Een van die rasartiesten welke nog immer op mn lijst staan maar daar zal het wel bij blijven aangaande deze BS. Ook de muziek daarvoor zeer goed, moeilijker to vinden. Check maar eens Back to 72. De plaat met Lizzy's Rosalie, Seger's song trouwens en het machtige Turn the Page. Tijdloos nummer werkelijk. O.a. gecovered door, yes yes, Metallica.