John Frusciante - To Record Only Water for Ten Days (2001)

Label: Warner Bros.

1. Going Inside (3:37)
  2. Someone's (1:53)
  3. The First Season (4:14)
  4. Wind Up Space (1:59)
  5. Away & Anywhere (4:07)
  6. Remain (3:58)
  7. Fallout (2:10)
  8. Ramparts (1:11)
  9. With No One (3:33)
  10. Murderers (2:42)
  11. Invisible Movement (2:22)
  12. Representing (1:46)
  13. In Rime (2:14)
  14. Saturation (3:04)
  15. Moments Have You (3:29)
avatar van Ronald5150
John Frusciante is een eigenzinnige muzikant. Dit kun je al horen aan zijn gitaarwerk bij de Red Hot Chili Peppers maar dit komt pas echt tot wasdom op zijn solo-albums. Anders dan bij de Red Hot Chili Peppers, is het gitaarwerk niet zo prominent aanwezig. Zeker niet op ”To Record Only Water for Ten Days”. Dit album is wat meer gericht op het liedje zelf en de daarbij behorende teksten. Frusciante komt met niet alledaagse composities en instrumentatie. Hij vermengt traditionele instrumenten met een vleugje elektronica. Ik vind niet alle arrangementen even mooi maar ze integreren me wel. Ook is Frusciante geen geboren vocalist, maar zijn stem is wel doordrenkt met emotie en beleving. Dit alles maakt ”To Record Only Water for Ten Days” een originele en soms wat lastig te doorgronden luisterbelevenis. Het is dus niet een album dat ik heel vaak luister, maar als hij dan opstaat is het talent van John Frusciante onmiddellijk weer hoorbaar.