The Outsiders - Outsiders (1967)

Label: Relax

1. Introduction * (1:51)
  2. Story 16 (6:38)
  3. Tears Are Falling from My Eyes (3:36)
  4. Ain't Gonna Miss You (2:10)
  5. I Wish I Could (4:10)
  6. Afraid of the Dark (3:25)
  7. Teach Me to Forget You (3:15)
  8. Filthy Rich (2:42)
  9. I Would Love You (2:50)
  10. Don't You Cry (2:23)
  11. Won't You Listen (2:51)
  12. If You Don't Treat Me Right (2:12)
  13. Lying All the Time * (3:15)
  14. Thinking About Today * (2:48)
  15. Keep on Trying * (3:00)
  16. That's Your Problem * (2:38)
  17. Touch * (3:13)
  18. Bird in a Cage * (3:03)
avatar van adri1982
Een mooie halflive- en halfstudioalbum van Nederlands meest rebelse rockgroep uit de Jaren '60. Story Sixteen is al meteen een heerlijke trip met agressief gitaarwerk en drums, alsof er net obsessief ergens op wordt gehamerd. Geweldig gespeeld!
Daarna volgt de hartverscheurende ballad Tears Are Falling from My Eyes en Ain't Gonna Miss You (... Baby) had zo op single uitgebracht kunnen worden. AGMY heeft ook een lekker ritme erin zitten, en dat geldt ook voor I Wish I Could, waarin jammer genoeg de mondharmonica wat te veel overheerst.
Gelukkig is Afraid of the Dark een geweldig nummer, met daarin een mooie, duister dreigend drum-, gitaar- en bas-solo. Prachtig om te horen, hoe gek The Outsiders het publiek in 1966/67 gek wisten te krijgen. Er doen nog altijd verhalen van in de rondte, dat er heel wat meisjes/ jongedames flauwvallen bij optredens van deze Amsterdamse Neder-Beatband.

De B-Kant vind ik echter stukken minder; Teach me to Forget You is een goed nummer, met mooie tekst over het niet kunnen vergeten van een geliefde, maar klinkt wel braaf voor deze band. Dat is met Filthy Rich weer anders, lekker snel, agressief ritme en mooie gitaarsolo en toch wel variatie. De laatste vier nummers vind ik helaas niet zo bijzonder, en soms wat rommelig.

Maar dit album mag er zeker zijn; 4,5* voor de lifeopname, en 3,5* voor de studiomateriaal = een gemiddelde van 4,0*.