Eivind Aarset - Sonic Codex (2007)

Noorwegen
Jazz
Label: Jazzland

1. Sign of Seven (6:26)
  2. Quicksilver Dream (6:23)
  3. Drobak Saray (6:47)
  4. Cameo (5:17)
  5. Still Changing (8:11)
  6. Black Noise / White Silence (3:06)
  7. Family Pictures III (3:38)
  8. Sleeps with Fishes (6:28)
  9. The Return of Black Noise and Murky Lambada (11:35)
avatar van EttaJamesBrown
Terwijl ik op de Afsluitdijk reed kwam op Spotify ‘Sleeps with fishes’ voorbij. Ik zag mij al op de bodem van het IJsselmeer met een hompje beton aan mijn voeten. Bizar wat muziek kan doen.

Topplaatje.

avatar van Mjuman
EttaJamesBrown schreef:

Topplaatje.

Aarset was lang de vaste gitarist van Nils Petter Molvær - heb zelf een lichte voorkeur voor diens eerste 4-5 albums. Zag net dat je die in je 00-lijst hebt staan

En Aarset - die met Molvaer gemeen heeft dat ie de meest aparte geluiden uit zijn instrument kan krijgen - is ook terug te vinden op Jan Bang, Erik Honoré, Eivind Aarset, Samuel Rohrer - Dark Star Safari (2019). Niet draaien op de (Afsluit)dijk of in een poldernacht.