Desert Corbusier - Walked Up and Down the Stairs, Searched the Building All Over (1981)

Avant-Garde
Uitgebracht in eigen beheer

1. Teach Yourself
  2. The Room
  3. Can't Stay Too Long in This House
  4. Safely Secure
avatar van azra
Schrik niet als je ziet dat deze band uit Nederland komt. Dit betekent zeker niet dat ze geen goede darkwave kunnen maken. Waar België de Brassers heeft en onze noorderburen omkomen in geniale muziek kunnen wij het doen met deze grootse onbekendheid. Het eerste nummer Teach Yourself hoort op iedere verzamelplaat in dit genre thuis, ieder feestje moet toch wel dit nummer laten horen. Ik weet zeker dat er niemand gaat zeggen dat het niet lekker is. Heerlijk genialiteit van deze Nederlanders.
The Room volgt dit nummer op. Hierbij doe ik denken aan Fertile Reality's nummer Allah Al Alkbar. De stem een beetje op de achtergrond een grotsfeer creëeren zonder te overdrijven als bijvoorbeeld NOB doet. Even snel een complimentje over de prachtige naam van deze EP. Lekker creatief, zo zagen we er niet veel in 1981.
Can't Stay Too Long in This House : I love it!
'But this fantasy takes too much energy' grote aanrader voor iedereen.
Safely Secure is alweer het laatste nummer. De sfeer, de emotie in de stem, de donkerheid. Dan te bedenken dat dit uit Nederland afkomstig is!
Een kwartiertje en de nummers zijn voorbij, zonde dat het zo kort is en dat deze band niet meer heeft opgenomen (wat ik kan beluisteren, wie het wel kan, laat het mij horen!). Maar dit is een kwartiertje wat vaak gaat terugkeren bij mij. Heerlijk.

avatar van reptile71
Ze hebben ook 3 cassettes in eigen beheer uitgebracht, maar die zijn inderdaad onvindbaar, maar dat wist je uiteraard al. Van de leden los, samenwerkingsverbanden enzo, is wel van alles verkijgbaar. Is ook vrij recent werk van nog: check

Heb jij ook die opname met nogal wat gekraak van deze EP?
Hij staat op discogs te koop voor € 1000,-

Eerste nummer zou inderdaad een klassieker moeten zijn! (maar het is helaas te onbekend)

avatar van azra
Nee, nauwelijks gekraak. (voor mijn doen)
Aangezien hij voor € 1000 verkocht wordt is het legaal volgens de mume-maatstaven om dit linkje hier te plaatsen.

avatar van reptile71
Dat is inderdaad dezelfde die ik ook heb, eerste hit in google ook nog dus... Vind hem aardig kraken hoor. (voor mijn doen )