Schrik niet als je ziet dat deze band uit Nederland komt. Dit betekent zeker niet dat ze geen goede darkwave kunnen maken. Waar België de Brassers heeft en onze noorderburen omkomen in geniale muziek kunnen wij het doen met deze grootse onbekendheid. Het eerste nummer Teach Yourself hoort op iedere verzamelplaat in dit genre thuis, ieder feestje moet toch wel dit nummer laten horen. Ik weet zeker dat er niemand gaat zeggen dat het niet lekker is. Heerlijk genialiteit van deze Nederlanders.
The Room volgt dit nummer op. Hierbij doe ik denken aan Fertile Reality's nummer Allah Al Alkbar. De stem een beetje op de achtergrond een grotsfeer creëeren zonder te overdrijven als bijvoorbeeld NOB doet. Even snel een complimentje over de prachtige naam van deze EP. Lekker creatief, zo zagen we er niet veel in 1981.
Can't Stay Too Long in This House : I love it!
'But this fantasy takes too much energy' grote aanrader voor iedereen.
Safely Secure is alweer het laatste nummer. De sfeer, de emotie in de stem, de donkerheid. Dan te bedenken dat dit uit Nederland afkomstig is!
Een kwartiertje en de nummers zijn voorbij, zonde dat het zo kort is en dat deze band niet meer heeft opgenomen (wat ik kan beluisteren, wie het wel kan, laat het mij horen!). Maar dit is een kwartiertje wat vaak gaat terugkeren bij mij. Heerlijk.