Blue Sky Black Death & Jean Grae - The Evil Jeanius (2008)

Label: Babygrande

1. Shadows Forever (3:37)
  2. Ahead of the Game (4:05)

met Blacastan

3. Strikes (4:00)
  4. Threats (4:06)

met Chen Lo

5. Away with Me (3:51)
  6. Even on Your Best Day (3:23)
  7. Take It Back (3:00)
  8. Lights Out (3:33)
  9. Nobody'll Do It for You (2:53)
  10. It's Still a Love Song (5:04)
Rene1979
Hier kijk ik nou naar uit

Relax
Ik blijf het zeggen... ze was toch gestopt ?!?!?

avatar van Rhythm & Poetry
Ze heeft inderaad aangekondigd te stoppen, maar wanneer?

Als ze binnekort stopt dan heeft ze het beste voor het laatste bewaard. Want dit album, nu ga ik wellicht wat overdrijven, mag van mij de geschiedenis ingaan als het beste album gemaakt door een vrouwelijke mc. Jean Grae komt geniaal, flow technisch erg sterk het klinkt niet geforceerd maar oprecht. Prachtige stem en lyrics waar menig mc een punt aan mag zuigen. En dan de producties van BSBD: kippenvel. Deze zijn met zoveel kalmte gemaakt en zitten perfect in elkaar. Ben nu voor het eerst overtuigd van de kwaliteiten van BSBD. Ik vind dit album persoonlijk meer dan geweldig en ik hoop dat ik niet de enige hier in ben. Mijn hoge verwachtingen zijn helemaal uitgekomen. Jean Grae mag van mij, na dit album, nog doorgaan tot haar 80ste.

Ik raad overige users aan niet met dit bovenstaande bericht in je achterhoofd dit album te beluisteren. Ik ben namelijk een Jean Grae fan en sta nou ook niet direct te boek zijnde kritisch.

Harco
Rhythm & Poetry schreef:

Toen je je hier aanmeldde wel, haha. Toen lag je stemgemiddelde ook nog veel lager (is me opgevallen).

avatar van Rhythm & Poetry
Ten tijde van mijn vorige leven op musicmeter was ik ook niet zo kritisch...

Rene1979
Wat een super album! Kan niet anders zeggen.....

raffael77
Ik hoop dat ze snel stopt. Zo geweldig is ze niet en als feature doet ze het beter.

avatar van Rhythm & Poetry
De producties op dit album zullen je wellicht beter bevallen. Een kort album dus al zou je een absolute hekel aan Jean Grae hebben (maar dat heb je niet) dan nog moet je het uit kunnen zitten. De twee gastbijdrages vind ik overigens ook erg sterk.

avatar van MJ_DA_MAN
Pakt me niet helemaal deze plaat. Jean Grae is niet mijn favoriete MC, maar past bovendien niet echt bij de beats van BSBD. Wellicht pakken sommige beats me daarom niet helemaal, en er zitten sowieso wat producties bij van het duo die iets buiten hun stijl zijn en me daarom ook niet echt boeien. Zelfde verhaal als bij de laatste paar platen die ik onlangs heb gecheckt: wel aardig, maar nooit briljant/geweldig. Geef hier een krappe 3,5* voor, maar dat ligt duidelijk dichter bij de 3.

avatar van thomzi50
Ben ook nog niet verkocht, sluit me aan bij MJ.

luijsterburg
Interressante cover, moet hem toch eens proberen.

ManMonster
Niet kopen!!! Jean Grae krijgt geen cent van de verkopen, is één van de redenen dat ze begon met verses te verkopen via myspace! Zolang babygrande niet met een reactie komt, koop ik er iig niks meer!

avatar van MJ_DA_MAN
Daarom een 0,5 ? Dat is misschien wel de meest achterlijke reden die ik ooit heb gehoord op de site voor zo'n cijfer.

ManMonster
Ik heb het album dan ook niet geluisterd, maar als jij dat een achterlijke reden noemt, de artiest die er niks voor krijgt, dan zegt dat veel over jou! Wou het zelf een 0 geven, maar dat ging spijtig genoeg niet!

That album out today.

I won't say much, til I know more..

The producers are very cool and it's not their fault, so don't fault them.

I didn't have anything to do with Orchestral Files either.
Or that fun deluxe 2 disc edition Orchestral Files.

I really, really don't want to go to jail.
I don't think I'd like it there. Female rappers are going to jail at an alarming rate. I don't wanna go. It's becoming hard to NOT do things that would get me there however.

ManMonster schreef:
Een stem geven op een album dat je niet hebt beluisterd is niet achterlijk (of laat ik gewoon vragen: is dat normaal)? En dan zegt het ook nog eens iets over mij, nou nou.

Leuk en aardig, maar zo werkt het hier niet. We stemmen hier op de muziek, niet op allerlei randverschijnselen, hoe naar en akelig die ook moge zijn. Stem derhalve verwijderd.

herman schreef:

Had ze er juist terug opgezet...
Tja, ik vind dit geen randverschijnsel, maar zal er mij maar bij neerleggen zeker...

MJ_DA_MAN schreef:

Wel als de ariest (de persoon waar je naar aan het luisteren bent!) er niks mee te maken heeft, album zou dus niet mogen bestaan en verdient dus geen score!
En het zegt iets over jou omdat je dat blijkbaar normaal vind.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb het puur over je gegeven stem, verder niks. Leer toch lezen. Ook al weet ik nu wat er speelt (is wel een interessant weetje), mijn stem blijft gebaseerd op de muziek.

ManMonster
Je zei ander wel "daarom een 0.5?" en ja daarom was dat dus. Ik vind het nog steeds een uitstekende reden om het album af te kraken maar de Herman heeft al duidelijk gemaakt dat dat hier blijkbaar geen goede reden is dus ik heb me er bij neergelegd en zal mijn stem niet opnieuw plaatsen.

Hip-hop is dood, maak het nu zelf nog wat doder, koop dit album met de fantastische score van 4,25/5!
Everybody happy now?

ManMonster schreef:
Everybody happy now?
Ook al stem je mijn gehele top 10 een halve ster zal me dat koud laten. Waar ik niet happy van wordt zijn (meelopende) uitspraken als ''hiphop is dood''.

MJ_DA_MAN schreef:

Was ook niet echt serieus bedoeld, ik luister zowat alleen naar hip-hop, het zou moeten dood zijn ik zou niet veel meer te luisteren hebben. Wie weet waar te zoeken weet beter, afgaande op je avatar zal je dat vast wel weten. Maar euh... Heb niet veel zin om me hier blijven te verdedigen, laten we het op een misverstand houden.

avatar van MJ_DA_MAN
Ok, bij dezen is het uit de wereld.

avatar van hiphopmaster
Verrassende combi die ook nog eens heel verrassend uitpakt! Jean Grae staat haar mannetje op deze typische donkere producties die echt fantastisch zijn. Ze rapt agressief, gedreven en het komt niet gemaakt over op mij.
De beste nummers zijn voor mij: Strikes, Even On Your Best Day, Ahead Of The Game en It's Still A Love Song. 4*!!!

avatar van J.C.
Ten eerst vind het verhaal achter dit album echt verrassend, de beats en de vocals zijn bij elkaar gezocht. Dit hoor ik er dus echt niet vanaf! Ik denk dat Jean en Blue Sky Black Death allebei niet ontevreden hoeven te zijn over het uiteindelijke resultaat, maar het blijft natuurlijk vrij lullig. Vooral voor Jean, omdat er zulke persoonlijke liedjes op staan die zij misschien helemaal niet naar buiten wilde brengen. Maar zoals ze dat in het engels zo mooi zeggen, we reviewen iets om de merit en niet om hoe iets tot stand is gekomen. (vrij vertaald;))

Op naar de plaat dus. Ik vind hem echt goed. Er zijn in mijn opinie twee nummers die erboven uitsteken en twee die ?eronder? uitsteken. Supertracks vind ik : Away With Me en It's Still a Love Song. Vooral It's Still a Love Song vind ik kippenvel opwekkend, Jean legt hier haar ziel bloot, en laat zien waarom zij niet alleen één van de beste vrouwelijke mc's is, maar ook één van de beste mc's period.

De twee mindere tracks vind ik: Nobody'll Do It For You en Take it Back, vooral omdat ik die net iets minder goed geproduceerd vind. De productie is overigens op sommige momenten tegen het geniale aan. Ik vond Razah's Ladder en de tracks die zij op The Ritual van Sabac hebben geproduceerd ook uitstekend en die lijn zet Blue Sky Black Death (mooie naam trouwens) gewoon door. Hoewel ik natuurlijk snap dat deze beats al eerder zijn gemaakt.

Vonden jullie het trouwens ook niet raar dat in deze review:

De beste man Chen Lo de hemel in prijst, terwijl ik hem erg zwak vind. Hij werd door de reviewer beschreven als iemand die tekstueel iets te bieden heeft, terwijl deze Chen Lo met übercliché lines op de proppen komt zoals:

Fuck all the fame, as long as blood is blue in my veines.
I'll be rocking with the best of them and changing the game.

Damn deze tekst is echt veel langer geworden dan bedoeld maar goed. Dus wat is dan mijn uiteindelijke stem? Ik twijfel zwaar tussen een 4* en 4.5*. Ik wil echt graag 4.5* geven, maar twee mindere tracks op zo'n kort album vind ik toch teveel van het goede.

4* dus

Gekkenhuis
Wat zit ze op Threats nou een lompe imitatie van Jay-Z's Threat te geven? Irritant, dat ze hetzelfde rijmschema gebruikt.

avatar van thomzi50
J.C. schreef:
Vonden jullie het trouwens ook niet raar dat in deze review de beste man Chen Lo de hemel in prijst, terwijl ik hem erg zwak vind. Hij werd door de reviewer beschreven als iemand die tekstueel iets te bieden heeft, terwijl deze Chen Lo met übercliché lines op de proppen komt zoals: "Fuck all the fame, as long as blood is blue in my veines//I'll be rocking with the best of them and changing the game."

Klinkt inderdaad wel extreem cliché.. R&P, defend yourself!

avatar van Rhythm & Poetry
Ik had hem al een PM gestuurd, ik beoordeel hem op dat ene nummer en ik vind dat hij erg sterk opent en vervolgens blijven de woorden op een mooie toon uit zijn mond komen.

avatar van -marco-
Damn ik vond de combi van B.S.B.D. met Hell razah al top, met holocaust was dope en met Jean is ook geweldig.

B.S.B.D. maken geweldige beats/songs.

Kan Jean Grae ook steeds meer waarderen.

Prefereer deze dan wel weer meer dan Jeanius!

avatar van Niek
Laatst weer geluisterd en eigenlijk verwachtte ik dat ie me tegen zou vallen. Dat de vier die ik had staan een bevliegingstem was. Nou, nee dus. Gewoon hele sterke plaat. Vind de Velvet Underground echt fantastisch gesampled op de eerste tracks en ook Threats vind ik briljant. Boeit geen ruk dat ze Jay iets te lang kopieert: het klinkt gewoon top.
Die vier sterren blijven lekker zitten.

avatar van FlyLo
Voorlopig zwaar onder de indruk van enkele nummers (It's still a love song, strikes) en van anderen heel wat minder (ahead of the game). Ben er nog niet helemaal uit maar ik ben in ieder geval zéér positief verrast door Jean Grae.