Luka Bloom - Keeper of the Flame (2000)

Ierland
Folk
Label: Munich

1. Make You Feel My Love (2:49)
  2. In Between Days (1:51)
  3. Throw Your Arms Around Me (3:38)
  4. Bad (5:28)
  5. Keeper of the Flame (3:09)
  6. Urge for Going (5:02)
  7. No Surprises (3:02)
  8. Wishing on a Star (2:27)
  9. Golden Feather (4:20)
  10. Natural Mystic (2:28)
  11. If I Were a Carpenter (3:17)
  12. Dancing Queen (3:57)
avatar van potjandosie
ook voor mij een 4 sterren album. de man doet hier waar hij goed in is, met bescheiden instrumentatie en zijn fraaie zang voert hij klein gehouden versies uit van diverse klassieke popsongs.

persoonlijke favorieten "Bad" (U2), "Wishing On a Star" een hit uit de 70's van het Amerikaanse R&B en soul gezelschap Rose Royce en de niet kapot te krijgen Tim Hardin klassieker "If I Were a Carpenter".

onder de muzikanten bevinden zich behalve Luka Bloom (vocals, guitars, mandola), o.a. Nollaig Casey (fiddle) en Mairtin O'Connor (accordeons) die fraaie "Celtic" accenten aanbrengen. broer Christy Moore is op "Dancing Queen" aanwezig met zijn spel op bodhran. bassist Trevor Hutchinson was vanaf 1986 t/m 1991 lid van The Waterboys (de band van Mike Scott).

overigens staat track 9 "Golden Feather" van Robbie Robertson bij mijn weten niet op dit album.
Luka Bloom maakte in 2014 nogmaals een cover album getiteld "Head and Heart".

Album werd geproduceerd door Luka Bloom & Brian Masterson
Recorded at Windmill Lane Studio, Dublin, Ireland