Voivod - Killing Technology (1987)

Canada
Label: Noise

1. Killing Technology (7:36)
  2. Overreaction (4:46)
  3. Tornado (6:05)
  4. Too Scared to Scream * (4:20)
  5. Forgotten in Space (6:13)
  6. Ravenous Medicine (4:24)
  7. Order of the Blackguards (4:29)
  8. This Is Not an Exercise (6:22)
  9. Cockroaches * (3:46)
avatar van namsaap
De energie van het debuut, een betere productie en nummers die knap in elkaar zitten. Geweldig hoe Voivod in een nummer als Tornado een enorme spanning weet op te bouwen met riffs vol dissonante akkoorden. De bevrijding als er dan 'gewoon' eens een powerakkoord gespeeld wordt is verslavend. Forgotten In Space is ook zo'n geweldig opgebouwd nummer. Je voelt gewoon de stress en paniek van de gevangenen die aan hun lot overgelaten worden in de ruimte.

Dit was altijd al een van mijn favoriete albums van Voivod, maar het album stijgt alleen maar in mijn achting.

Score: 93/100