Voivod - Nothingface (1989)

Canada
Label: MCA

1. The Unknown Knows (5:56)
  2. Nothingface (4:15)
  3. Astronomy Domine (5:30)
  4. Missing Sequences (5:50)
  5. X-Ray Mirror (4:29)
  6. Inner Combustion (3:48)
  7. Pre-Ignition (5:12)
  8. Into My Hypercube (5:04)
  9. Sub-Effect (4:29)
avatar van Mr. B
Dit blijft toch het 5* album van Voivod wat mij betreft. Zo afwijkend van de destijds heersende metalbands. Ik had deze al een tijd niet meer gehoord, pas weer eens gaan luisteren. Een golf van herkenning ging door mij heen, wat een fantastisch album.

Al gelijk bij The Unknown Knows wordt je heerlijk op het verkeerde been gezet, met verderop in het nummer een heerlijk refrein.

Hoogtepunt van de plaat is Astronomy Domine (zelf heb ik niks met Pink Floyd), wat een dromerige wervelwind knalt er door de speakers.

Tot aan het sluitstuk Sub-Effect komt het ene juweeltje na het andere voorbij.

Deze plaat is ook voor niet-metal liefhebbers een echte aanrader.

Nu begonnen met The Outer Limits en Angel Rat, waarbij ik bij The Outer Limits toch een beetje de magie mis. Angel Rat gaat volgens mij meer richting Nothingface.

avatar van namsaap
Gisteren de RSD-versie van dit album meegenomen uit de winkel. Helaas is deze versie nogal karig uitgevoerd. Matige reproductie van de hoes en geen binnenhoes, tekstveld oud. De persing an zich is dan wel weer van prima kwaliteit.

Lang geleden dat ik dit album hoorde. Een heerlijk eigenzinnig album waarop Voivod steeds meer experimenteert met hun geluid. De thrash-invloeden raken steeds meer op de achtergrond ten faveure van hun meer proggy rockgeluid dat verder vervolmaakt zou worden op Angel Rat. Met name de samenwerking tussen basgitaar en de soms briljante dissonante gitaarpartijen van Piggy zijn een genot voor het oor.