Cradle of Filth - V Empire or Dark Fairytales in Phallustein (1996)

Label: Cacophonous

1. Ebony Dressed for Sunset (2:50)
  2. The Forest Whispers My Name (4:41)
  3. Queen of Winter, Throned (10:27)
  4. Nocturnal Supremacy (5:53)
  5. She Mourns a Lengthening Shadow (3:42)
  6. The Rape and Ruin of Angels (Hosannas in Extremis) (8:52)
avatar van Sir Odolf III
Zie ook de Anal Blast-'versie' ...

avatar van Hemdale
Yep, ik zie het, funny!

avatar van Eddie
Wat een enorm brok geweld is dit zeg, vanaf het fenomenale intro tot aan het wegebben van de engelverbranding op eind straalt deze plaat kwaadaardigheid die Cradle of filth niet meer zal evenaren, de enige reden waarom deze niet in mijn top tien staat is omdat deze cd eigenlijk een lang uitgevallen minicd is met maar 4 echte nummers.

avatar van HiLL
heb deze troep wel eens beluisterd...breeehhhggg

avatar van Hemdale

killalot schreef:
Het is mij ook wat te soft.

HaHa met jou top tien kan ik me dat ook wel voorstellen, jij bent meer van het splatter, grom en brul genre zeker, kan ik best waarderen maar moet ik voor in de stemming zijn. Als ik die stemming dan heb is K.A.O.S. van "Sadistik Execution" wel een van mijn favorieten, samen met Assembled In Blasphemy van "Ravenous"

avatar van HiLL
killalot schreef:

AHWA
Volle ster omhoog vanwege het magistrale Queen Of Winter, Throned.

avatar van Blood Duster
De ultieme topper uit de COF-discografie!!!!!! geweldige blackmetal met bombastische inslag. Voor die tijd waren de heren de alleenheersers in blackmetal land, maar die tijden zijn allang vervlogen........

*4.0*

avatar van wouter8
Ik heb deze in mijn bezit gehad, maar ik heb hem snel weggegeven aan een vriendin van me die het wel kon waarderen. Nee, niks voor mij dit

Stijn_Slayer
Ik vind deze wel aardig goed.

Timmebol
Net voor ze met Dusk And Her Embrace zouden doorbreken maakten ze dit. Strakke blackmetal van begin tot einde.
Zeer de moeite ondanks dat het maar een EP is.

avatar van Agony
Beste Cradle plaat naar mijn mening!

avatar van Eddie
"Jared Demeter", the second guitarist credited in the booklet, is in fact fictional. The band wanted to maintain its image as a sextet. His picture is a doctored image of other band members spliced together.

Las ik op wiki. LOL.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Mijn eerste, echte kennismaking met CoF. In eerste instantie vond ik het, vanwege het gekrijs, teveel van het goede. Toen een half jaar later Dusk and Her Embrace verscheen, en die plaat op grond van kracht en reputatie me uiteindelijk tot in het diepst van m'n ziel wist te beroeren, was ik ook aan V empire toe. En werd vervolgens zeker niet teleurgesteld. Sterker nog, als dit geen veredeld mini-album was, had ik 'm zelfs nog beter gevonden dan Dusk...
V empire bestaat uit voornamelijk nieuwe nummers, waarvan "The Forest Whispers My Name" een overdadige remake is van de klassieker van het debuut The Principle of Evil Made Flesh.
Waar dat debuut qua produktie nog redelijk primitief klinkt, is V empire een grote stap voorwaarts. De band klinkt dankzij de vollere productie veel harder en majestueuzer en blaast me eigenlijk al meteen met het intronummer finaal omver.
Adembenemend en hard. Dat is V empire in een notendop. Maar tevens is het zoveel meer. Briljante meesterweken als het alles-vernietigende "Queen of Winter, Throned" en het extreme "The Rape and Ruin of Angels" zijn van zo'n overweldigend niveau, dat ik ontredderd achterblijf. Ik blijf overigens altijd m'n oren spitsen als Dani opeens cleane vocalen gebruikt ergens in de 2de minuut van "The Rape..." ('Whisper Me Secrets Beheld Beyond Death').
Zelfs het instrumentale "She Mourns a Lengthening Shadow" is iets wat je i.m.o. gehoord moet hebben!! Ik krijg in ieder geval altijd kippenvel als ik dit hoor.
Kortom: V empire behoort to één van de meest essentiele Cradle-platen. Samen met Dusk....dan ook het beste wat ze gemaakt hebben!

mr.renaissance
Vinden jullie Queen of winter throned ook niet het beste nummer wat cradleooit gemaakt heeft?

avatar van uffing
Ik vind dit ook zeker de moeite waard. De hoes vind ik ook prachtig.

avatar van the crook
Samen met het debuut, Dusk and her Embrace en iets mindere mate Midian het beste wat COF heeft uitgebracht. Maniakale snelheden afgewisseld met gotisch aandoende partijen en daaroverheen het geschifte gekrijs van Dani maken dit tot een mijlpaal in de metal geschiedenis.

Alles klinkt compleet anders dan de Noorse black metal golf en dat werkte toen en nu nog steeds enorm verfrissend. En hoe het komt dat COF zo anders klinkt? Omdat ze uit Engeland komen natuurlijk!