Fu Manchu - The Action Is Go (1997)

Label: Mammoth

1. Evil Eye (3:31)
  2. Urethane (3:36)
  3. The Action Is Go (3:07)
  4. Burning Road (5:48)
  5. Guardrail (2:57)
  6. Anodizer (4:27)
  7. Trackside Hoax (4:54)
  8. Unknown World (2:49)
  9. Laserbl'ast! (3:48)
  10. Hogwash (3:42)
  11. Grendel, Snowman (4:10)
  12. Strolling Astronomer (3:43)
  13. Saturn III (7:56)
  14. Nothing Done (1:15)
  15. Swami's Last Command * (3:18)
  16. Module Overload * (4:19)
E
klassieker, van begin tot end.

avatar van MichelDumoulin
E schreef:
klassieker, van begin tot end.

dimwit
Ik herinner me dat ik Tony Hawk 2 zat te doen met deze muziek die in het spel zat. Geweldige rockplaat, in mijn ogen de beste ooit gemaakt.

headup
Ik ken deze band ook uit Tony Hawk 2 God blessed Tony

Vooral die breakdown in Evil Eye is vet(rond 1:57).

avatar van HammerHead
Typisch dat juist deze Fu Manchu plaat zo hoog gewaardeerd wordt. Ik vind zowel voorloper In Search Of... als opvolger Eatin' Dust beduidend beter.

aidoo
Mijn eerste Fu Manchu plaat... wat een heerlijke herrie Is de rest net zo goed?

avatar van MichelDumoulin
aidoo schreef:
Mijn eerste Fu Manchu plaat... wat een heerlijke herrie Is de rest net zo goed?

HammerHead schreef:

Qua stijl liggen de albums behoorlijk dicht bij elkaar, Aidoo. Maar als je 'The Action is Go' goed vindt dan is het zeker de moeite waard om alles wat erna uitkwam één voor één te checken.

Tot en met hun nieuwste album 'We Must Obey' is het "all good".

Joy
lekker bandje, ik stoor me alleen ontzettend aan de monotone zang

avatar van Lexicon Devil
Wat een stoere hoes....en de muziek krijg ik niet uit mijn auto-cd speler.
Al heb ik geen Camaro....Toch gaat zelfs mijn Lupo er harder van rijden.....Maar een enkele mindere track. Dus een topper der Stoners

MichelDumoulin schreef:

Tot en met hun nieuwste album 'We Must Obey' is het "all good".

Ik zou eerder zeggen check alles wat hiervoor komt: In Search Of, King Of The Road, Eatin' Dust en The Action Is Go worden toch beschouw als hun betere albums. Start The Machine was een misser, maar met We Must Obey komen ze weer enigszins op het goede pad. Ik zou zeker In Search Of checken!

JolkiPalki
De eerste paar nummers klinken veelbelovend. Heb wel het idee dat het album een beetje te lang duurt...

puddingpoejer schreef:

Exact!!!

Al is California Crossing ook niet ms!!

avatar van jeroenheinz
Wat een gruwelijke vette plaat! Dit schijfje is perfect voor een zonnige dag als deze

avatar van trebremmit
Niet helemaal zo goed als In Search Of, maar wel erg lekker!
Heerlijk gitaargeluid en vooral de wat spacey nummers zijn gaaf.

Burning road
Heb enkel nog We must obey van deze mannen maar wou altijd al wat meer ontdekken omdat ik nogal een stoner-rock fan ben! het klinkt echt al heel goed en heb nog maar een 4tal nummers beluisterd! vanavond een riff-feestje houden op volume 10

avatar van Ernie
En ik trek hem met groot plezier naar een gemiddelde van 3,98* Schitterende schijf die volstaat van de heerlijke riffs en drumpartijen. Dat einde van Anodizer is te lekker
Zowiezo de beste Fu Manchu die ik al gehoord heb en heb nog veel platen te ontdekken van hen.

avatar van Ernie
en die overgang van Urethane naar de titeltrack! Heerlijk Het mag echt duidelijk zijn dat ik tot over mijn oren verliefd ben op deze plaat en sound!

Flyyyiiin! ooover! myyyy heeeaad!

avatar van freakey
Net live gezien in Effenaar!!

avatar van jurado
freakey schreef:
Net live gezien in Effenaar!!

Ongetwijfeld heel erg cool.
Ik heb ze voor het laatst gezien op Lowlands....eh 1999?
Daarvoor ook nog eens in de Melkweg , oude zaal, net na het verschijnen van deze plaat. Wat een geil concert was dat.

avatar van freakey
1e keer was voor mij in W2 Den Bosch ten tijde van In Search of... jaartal ben ik kwijt, zal 1996 of 1997 geweest zijn, ben ze vanaf dan wel redelijk blijven volgen....

Vanavond was integrale uitvoering van deze plaat... deden ze geweldig....

avatar van Ernie
Ben een beetje jaloers Zie ik nu juist dat ze morgen nog Antwerpen aandoen ook en volledig uitverkocht natuurlijk

Grendel, Snowman

avatar van philtuper
Laserbl'ast!

avatar van philtuper
De eerdere platen zijn toch écht beter dan de latere... Na Eatin' Dust zijn de mannen langzaam maar zeker bergaf gecruisd...

avatar van james_cameron
Dit heeft wel wat weg van Kyuss, vooral door het lekker zompige gitaarwerk. De songs van Fu Manchu zijn echter overwegend wel wat vlotter en meer compact. Zo goed als Kyuss wordt het helaas nergens, daar is het songmateriaal wat te vrijblijvend en eenvormig voor (en de zang te vlak), maar dit is nog steeds een alleszins redelijk album, dat fijn doordendert.