Lee Towers - Het Mooiste & het Beste (2000)

Label: BMG

1. It's Raining in My Heart (4:02)
  2. Run to Me (4:44)
  3. If You Know What I Mean (3:35)
  4. I Can See Clearly Now (2:48)
  5. Happy Birthday Baby (3:37)
  6. You'll Never Walk Alone (3:29)
  7. The Story of Adam and Eve (3:16)
  8. Love Potion Number Nine (2:40)
  9. Golden Lady (3:05)
  10. An American Trilogy (4:45)
  11. Baretta's Theme (2:43)
  12. New York New York (4:04)
  13. Highway to Freedom (3:33)
  14. I Believe in Music (3:19)
  15. Bless You (2:27)
  16. Laura (3:22)
  17. In the Evening of My Lifetime (4:09)
  18. Somewhere (3:18)
  19. My Way (4:05)
  20. Friend Lover Woman Wife (3:43)
  21. Help Me Make It Through the Night (3:47)
  22. I Can See Clearly Now (3:26)
avatar van Hans Brouwer
Toch jammer dat zijn ode aan Feyenoord niet op deze cd staat!!

You'll Never Walk Alone is toch wel een erg goed nummer!

Joy
in de uitvoering van najib amhali ja

neo
Kom aan Lee Towers, en kom aan mij. Wat een Rotterdamer, en wat een charisma! Dit is nu een geval wat een artiest die weinig als zanger op zich, maar mijn sympathie wint ie met enkele nummers en al helemaal als persoon. En die bril... Die werd al van kleins af aan de ''Lee Towers bril'' genoemd, wie hem ook droeg.

avatar van Bighead
1,0
Tja... een dijk van een stem heeft ie wel...
alleen jammer dat ie er steeds van die klassiekers mee om zeep helpt.

1* voor z'n gouden microfoon...

Pieter Paal
Ik krijg er constipatie van.

Pieter Paal
'Bless You' hoor ik toch liever in de originele versie.
Deze song is geschreven door Barry Mann & Cynthia Weil en was in 1961 een hit voor Tony Orlando.
Lee kan heus wel zingen, maar zijn repertoire bestaat helaas uit covers.
'It's Raining In My Heart' is geschreven door Wally Tax van The Outsiders.
In zijn beginjaren zong Leen zelfs protestsongs in de stijl van Armand en Boudewijn de Groot. Die plaatjes zijn nu collector's items.

Mijn schoonmoeder werd ooit door een collega gevraagd om mee te gaan naar een concert van Lee Towers.
Ze is vrij cultureel ingesteld, en kwam pas tijdens het optreden tot de conclusie dat dit niet een vage band; bestaande uit Litouwers was.

Father McKenzie
De man met de slechtste uitspraak van het Engels; Het is zèlfs geen Engels, strikt genomen...

beaster1256
het is gewoon " walgelijk "

beaster1256 schreef:
het is gewoon " walgelijk "
Ik vind dat nog netjes uitgedrukt, beaster. Ik moet er gewoon van bijna kotsen. En voor diegenen, die dit kopen. Zalig zijn zij, met hun simpele ziel. Ze weten niet beter.

avatar van LucM
Alleen maar covers dat Lee Towers opneemt en dan die uitspraak ... Eén van de 'toppers' van de jaren '70 (toen sprak men over zultpopartiesten).

avatar van B.Robertson
Je moet ervan houden (getuige zijn succes.) Geen mooie uitspraak. Leuk om eens een cd van te hebben, maar het blijft ook bij 1. Die liedjes zijn zo gek nog niet, maar die stem...

Lee Towers op Music Meter? Tja, het schijnt muziek te zijn, voor........, ja voor wie eigenlijk? Heer vergeeft het ze, want ze weten niet beter. Is dat geen mooie Kerstgedachte?

avatar van rudiger
Ad Brouwers schreef:

Voor Doven en Slechthorenden .

Lee Towers - Het vreselijkste & het slechtste

avatar van Rockfan
Kan allemaal wel zo zijn maar mijn respect heeftie zeker verdient. Aantal jaar geleden bij een benefitwedstrijd van de herenhockey was dhr Towers gevraagd een paar liedjes te zingen.

Ondanks dat het pijpenstelen regende ging Lee al zingend onder een paraplu het veld op.

Het leverde hem zeker een nat pak op

avatar van musician
Arme Lee.

Musicmeter zal niet zijn fanclub worden.
Toch kan ik de bravoure, de glitter en zijn aanpak vol grandeur met gouden microfoon en al van Towers wel waarderen. Rotterdamse lef. En het zou onzin zijn te zeggen dat de man niet zou kunnen zingen. Misschien had het aanvankelijk iets beter moeten worden begeleid.

Sympathieke man en vooral: de zanger van You'll never walk alone in De Kuip.
Ja, wij Feyenoorders onderling doen daarom niet karig met sterren. Twee voor het album en twee voor het rood-witte hart

avatar van devel-hunt
Lee Touwers, de havenarbeider die de Nederlandse Sinatra slash Presley wilde worden, en daar commercieel gezien een tijdje aardig in slaagde, financieel is hij klaar gekomen maar artistiek nooit een hoogtepunt kunnen bereiken. Zijn muziek voelt geforceerd en gemaakt aan, wat kan een objectief luisteroor anders zeggen?

Cured
Dit soort artiesten zijn hier op MM wel of niet terecht gewillige slachtoffers voor 'knakken' : zij worden op MM zo uit hun hijskraancabine geflikkerd....