menu

88-Keys - The Death of Adam (2008)

mijn stem
3,62 (30)
30 stemmen

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Deconstruction

  1. Morning Wood (4:02)
  2. Nice Guys Finish Last (2:11)
  3. The Friends Zone (4:03)
  4. Handcuff 'Em (2:53)
  5. Stay Up! (Viagra) (3:10)

    met Kanye West

  6. There's Pleasure in It (1:30)
  7. (Awww Man) Round 2 (2:38)
  8. Dirty Peaches (4:25)

    met J'Davey

  9. Close Call (3:54)

    met Phonte

  10. The Burning Bush (3:48)

    met Redman

  11. Ho' Is Short for Honey (3:03)

    met Kid Cudi

  12. No, I Said I LIKED You (1:44)
  13. M.I.L.F. (3:48)

    met Bilal

  14. Another Victim (2:23)
totale tijdsduur: 43:32
zoeken in:
avatar van Timo710
88-keys, als producer vond ik hem altijd al dope, als rapper hoorde ik hem gisteren pas op the Fresh Rhymes & Video Tape Anthem. Daar vond ik hem eigenlijk best dope, omdat hij echt een eigen rapstijl en flowstijl heeft.

Alvast een applaus voor de cover van de cd, geniaal.

IIB
Na het beluisteren van zijn mixtape ben ik echt benieuwd naar dit album! real hip-hop in the making

avatar van MFPascal
Album is gelekt, producties door Kanye West las ik. Kan leuk zijn dit.

aire.
Allemaal door meneer West?

avatar van I.C.E.
4,0
net ff snel geluisterd ben nog niet helemaal overtuigd misschien dat die nog erg gaat groeien dat idee heb ik wel

avatar van Rhythm & Poetry
3,0
Nu een keer opgezet en ik ben wel onder de indruk. Heerlijke combinatie tussen soul, r&b en hihop. Gastbijdrages die het gewoon goed doen (Kanye West zonder vocorder is echt een verademing). Producties die goed in elkaar zitten (weet niet of ze allemaal van Kanye zijn, maar toch applaus voor die man, produceren kan hij deze dagen nog wel ). Met de producties (bijvoorbeeld de blazers en piano) wordt een mooie warme sfeer neergezet. Verder is het album op momenten grappig, zoals The Burning Bush, bijdrage van Redman zorgde daar toch echt voor een lach op mijn gezicht (gaat over soa's). Alleen dat gepraat van die vrouw had van mij niet gehoeven, weinig tot geen toegevoegde waarde en het verstoord de heerlijke vibe.

IIB
Wat een debuutalbum! Lekkere productie zoals Rhythm & Poetry zei: warme soulvolle sfeer... Felicitaties kanye! 88 Keys zet hier een knap album neer! 4*

Mayne
Ik kijk hier ook wel naar uit. Binnenkort even achterna gaan. Stay Up klinkt in ieder geval zeer fijn.

4,5
Heerlijk album: producties zijn heerlijk luchtig, flow & lyrics on point zonder uitzonderlijk te zijn, maar vooral het concept is prachtig uitgewerkt...

Rhythm & Poetry schreef:
Alleen dat gepraat van die vrouw had van mij niet gehoeven, weinig tot geen toegevoegde waarde en het verstoord de heerlijke vibe.


Vind ik juist geweldig: het houdt het verhaal gaande, is nooit te lang en is voorla prachig ingewerkt door de beat langzaam uit te kleden tijdens haar 'spoken word'

avatar van I.C.E.
4,0
Ben toch wel onder de indruk van dit album klinkt erg lekker allemaal Stay Up

Relax
Belachelijk rot album.

Die 88-Keys rapt de heletijd met zo'n lage rot kwaliteit waardoor de beats kapot gaan.

avatar van thomzi50
3,0
Kanye West heeft niks geproduceerd hoor, R&P, 88 Keys doet het allemaal zelf.

avatar van Rhythm & Poetry
3,0
Dan heb ik verkeerde bronnen.

RedLightCityBoy
88 Keys is de hoofdproducer en Kanye is Excutive.

Relax
Maar ik ben toch niet de enige die hoord dat als 88 gaat rappen dat je ineens zo'n vreemde effect over zijn stem hoord ?

avatar van thomzi50
3,0
Nee, dat hoor ik ook. Maar echt vaak rapt hij toch niet? De hiphopmomenten en de soulmomenten vind ik alleraardigst, maar hoe meer R&B erin verwerkt zit, hoe meer het mij ergert. En helaas is dat nogal vaak. Wel moet gezegd worden dat hij binnen dat genre aardig is en dat de producties vaak leuk in elkaar zitten. Daarom toch een voldoende.

mes-one
Leuke thema-album. 4*

Is die stem tussen door uit 'My Name is Earl?'

t-h-y-$
heerlijk album

avatar van Wolli
5,0
fantastisch album! Veel variatie, funky beats maar tegelijk ook chillend. Super!

avatar van Silky & Smooth
4,5
Vrolijk is het woord dat het eerst bij te binnen schiet als ik luister naar de heerlijke producties van 88-keys. Waar ik bij zijn mixtape de producties soms wat vervelend vond door de versnellingen erin, is hier niks op aan te merken. Het klinkt gewoon erg goed. Hij heeft de juist gastartiesten gekozen voor zijn beats en de beats goed afgestemd op die artiesten. Daarbij heeft hij zelf ook een frisse en unieke stijl van rappen, mede door het effect dat hij toepast op zijn stem.

Naast het muzikale aspect vind ik het verhaal erg grappig en origineel. Een van de weinige keren dat ik mij niet erger aan skits/gesproken stukjes. Ze passen mooi bij het album en alle nummers haken er ook leuk op in. En de cover vind ik ook geniaal!

5 sterren voor dit vrolijke album!

bennerd
Lekker poppy en vrolijk hiphopalbum. 88-Keys is geen top-MC, maar dat maakt hij goed door heel sterke producties en een rijtje fijne gastartiesten. Redman is een held, besefte ik weer. Geen plaat die ik nog veel ga draaien, maar ik heb er wel erg van genoten.

avatar van Fake_world
3,5
Niet direct mijn ding, maar het heeft wel iets.

avatar van He$$el_01
3,0
Inderdaad gewoon een lekker vrolijk album. Het is niet van een dergelijk niveau dat ik dit gehele album nog vaak zal gaan beluisteren, maar er staan zeker een aantal leuke momenten op dit album. De producties zijn aanstekelijk, vooral als het zonnetje schijnt denk ik. De raps passen goed bij de producties en zijn meestal niet echt diepgaand, maar dat is ook zeker niet nodig.

Nummer 9, 10 en 11 is het sterkste stuk van het album. Vooral die laatste zal ik nog wel een paar keer beluisteren (heerlijke sample en Cudi is een baas).

avatar van Harderwiek
3,0
Nog niet helemaal overtuigd door 88-Keys. Ik kende hem natuurlijk al van zijn productiewerk, welke overigens meer dan prima verzorgt zijn op dit album. Maar vooral de raps en zang van 88-Keys weten mij vaak niet echt te boeien. Verschillende gastartiesten leveren wel strakke bijdrages af, zoals bv Redman en Phonte. Moet wel zeggen dat het album een fijne, constante sound heeft, wat ervoor zorgt dat ik dit met 3* beoordeel.

avatar van nega
Leuke album als HHAvdW, maar kon het helaas al. Redman

avatar van Dungeon
3,0
Het ene moment vind ik dit een verschrikkelijk lekkere plaat het andere moment is het een vervelend plaatje. Dat vind ik wel jammer. Er had meer in gezeten. Dat vrouwtje op het einde bij elk nummer is het grootste probleem. Een goed idee, een slechte uitvoering. Dus skip ik dat steeds. Daarnaast mist deze plaat toch wel een goede rapper.
Maar er is ook veel leuks te horen en het is een apart project.

avatar van Colucci_Era
3,0
Over het algemeen een vermakelijk en constant album. Het album mist een paar sterke uitschieters, vooral qua raps. 88-Keys is jammer genoeg geen geweldige rapper. Gelukkig staan er wel een paar goede gastbijdrages op het album. Op het gebied van produceren schiet 88-Keys zeker niet te kort, het zijn dan vooral ook de producties die het een vermakelijk album maken.

avatar van MAS
3,0
MAS
Leuk album voor in de zomer maar niet heel bijzonder. Vooral de stukjes waar op wordt gezongen kunnen mij niet echt boeien. Productioneel is het wel in orde.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:26 uur

geplaatst: vandaag om 15:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.