Koekebakker schreef:
Ah! Nog een liefhebber!

In mijn ogen (of moet het zijn: oren) kan Gary Peacock sowieso weinig kwaads doen. Dus deze stap was eigenlijk makkelijk gezet
Verder kom ik nauwelijks verder dan een rij bijvoeglijke naamwoorden: subtiel, lyrisch, verstild, ruimtelijk, open, aftastend, sprankelend, meeslepend, melodieus, ...
Ikzelf ben ook wel onder de indruk van deze plaat, met name door het elegante pianospel van Crispell. Ofschoon ik meer een fan ben van het extatische getimmer

van Keith Jarrett, slagen Crispell cs erin mij mee te trekken in een geweldige atmosfeer waar Spaarzaamheid en Gratie de dienst uitmaken.
Wat ik ook erg mooi vind is hoezeer dit trio ruimte geeft aan elkaar. Hoe ze wegen verkennen en elkaar dan weer aanvullen. Maar waarschijnlijk is dat bij veel jazztrio's wel het geval, maar merk ik het dan nauwelijks.
Dan moet je zeker eens naar "Standards Live" van Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette luisteren. Het is weliswaar wat minder impressionistisch als deze plaat, maar wel een stuk dynamischer en aanstekelijker. Voor mij een ware muzikale oppepper
Maar goed, ik begrijp dat blabla je al een lijstje aanbevelingen heeft aangesmeerd. Iets voor later wellicht